Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

Quoted post

Mirelle

#5

2013-06-15 21:15

My goodness, noem jij jezelf een dierenliefhebber? "De "vechthonden" die de asiels overbevolken, moeten ingeslapen worden. Daar merken ze niks van. Gewoon n prikje net als de jaarlijkse inenting." en "Die honden in het asiel hebben toch geen leven daar, kosten klauwen vol geld en nemen plek in bezit voor andere dieren die wel terecht in een asiel kunnen belanden." Wat zeg je nou??
Met 'vechthonden' bedoel je dus ook brave Staffords die in gezinnen wonen! Er is niks mis met deze rassen, het ligt aan de mensen die ze kwaadaardig opvoeden. Staffords zijn fantastische honden, bull terriërs overigens ook. Ik spreek uit ervaring, werkzaam als paraveterinair dierenartsassistente in een drukke, goedlopende dierenkliniek, waar het stikt van de Staffords, pitbulls, Dobberman's, Rottweilers en Bull terriërs. Allemaal fantastische, liefdevolle honden. Vooralsnog worden de meeste hondenbeten veroorzaakt door teckels, labradors en golden retrievers! http://uitgelatenhond.nl/gevaarlijkste-hond-blijkt-teckel
Ze moeten de mensen die honden slecht behandelen en ze laten vechten zwaar straffen en een verbod instellen op het opnieuw houden van dieren, voor mensen die hun dier hebben mishandeld, geen rassen elimineren omdat sommige minder intelligente medemensen geen hond op kunnen voeden! Honden die ooit hebben gebeten moeten gemuilkorfd worden en naar een gedragstherapeut gestuurd worden. Geen enkele hond wordt slecht of vals geboren, zolang er geen sprake is van een neurologische of biologische afwijking!

Reacties

Marja

#51 Re:

2013-07-28 13:20:18

#5: Mirelle -  

 

ik heb mijn hele leven al honden en ben zelf als kind aangevlogen door een cockerspaniël , scheur in mijn lip en dat is een klein litteken gebleven. Beet 1 x, los en klaar. Als een zgn vechtras dit had gedaan was het daar niet bij gebleven. Mijn vorige hond, een bearded collie was aangevallen door een pitbull en doordat die en heel dikke en langharige vacht had was hij niet kapot gescheurd, hond zat vast en z'n baas heeft zijn bek open moeten breken om hem eraf te krijgen. Let wel die hond kwam gewoon uit het niets aangerend en viel gelijk aan. De huid van mijn hond was bont en blauw onder z'n haren. De hond die ik nu heb is als jonge hond aangevallen door een Argentijnse Dog , ook die wist niet van ophouden, ook die hond was jong en stopte niet op overgave signalen. Een Stafford, goed opgevoed, baasje was instructeur bij een hondenvereniging, hondje los zag koeien en vliegt bij de koe in de neus. Niet te stoppen. Ik loop er dus voor om en dat is niet zonder reden. Ik heb zelf vroeger terriërs gehad en als die ergens achteraan gingen Waren ze niet meer te bereiken .Datzelfde is er aan de hand met honden die zijn gefokt om te bijten. Die stoppen niet en dat is het gevaar waar het omgaat.

Gast

#92 Re:

2013-07-29 18:38:38

#5: Mirelle -

Graag wil ik aanvullen dat de Pit Bull helemaal geen hondenras is, maar een verzamelnaam voor honden die uit verschillen ras honden is voort gekomen. En dan met name de sterkere rassen om een "mooi" gespierde, grote en sterke hond te fokken. Maar dit was u als paraveterinair dierenartsassistente wellicht bekend neem ik aan!

Jos

#132 Re:nou niet helemaal waar Mirelle

2013-08-17 01:45:10

#5: Mirelle -

Nou een vechthond is gefokt om te doden, en dat zit hem in de genen, dat wordt er in gefokt, want daar gaat het zich toch om bij een vechthond, hij moet killen en winnen, dat is precies hetzelfde als een bordercollie die gefokt wordt om schapen te drijven, dus wat je hier verteld is niet helemaal waar, de beginselen van extreme agressie zitten in de genen bij zo'n vechthond.

Ieder hond kan agressief gedrag tonen, maar bij een normale gezins hond is het niet gelijk extreem en voor een mens beheersbaar, dus niet dodelijk, als een vechthond die extreme agressie vertoond dan kan de eigenaar er zelf niet veel meer aan doen, hij loopt zelfs een grote kans dat hij zelf gebeten wordt als hij zou ingrijpen.

Trouwens word ik liever door een teckel gebeten dan door een Mastiff of een pitbull, als je ooit bent aangevallen of laten we het minder erg zeggen, je normale gezins hond wordt aangevallen door zo'n dier, en in stukken gescheurt voor je ogen, zonder dat je er iets tegen kan doen, zelfs de eigenaar van zo'n hond kan vaak niks meer doen, dan weet je wel anders, het is een trauma dat je nooit meer in je leven zal vergeten, en het komt steeds vaker voor hoor.

Trouwens ik lees nooit dat een teckel een mens heeft dood gebeten, wel vaker dat een pitbull of een Mastiff dat doet of natuurlijk 1 van de andere vechthonden rassen die er zijn, dus deze lijst zegt gewoon niks, ze moesten eens een lijst maken van dood gebeten honden en mensen, dan denk ik dat vele vechthonden heel hoog eindigen, denk je niet, in ieder geval hoger dan een teckel.

Maar laten we het maar allemaal ontkennen en gewoon verder leven, tot dat er weer eens een mens wordt dood gebeten, en dan praten we er weer een weekje over, waarna we dat voorval ook weer vergeten.

Trouwens wat zou er eigenlijk gebeuren als een eigenaar van een hond die aangevallen word of gewoon iemand die aangevallen wordt zich verdedigd, en bijvoorbeeld zo'n vechthond verwond of dood, is het dan een dierenbeul........ ik laat in ieder geval mijn hond niet dood bijten, ik sta er ook niet meer hopeloos bij hoe mijn hond word gebeten, na twee keer te zijn aangevallen vind ik het wel genoeg, geen derde keer meer voor mij, de gevolgen zijn voor de vechthond eigenaar.

Ellen

#190 Re:

2013-09-04 10:17:16

#5: Mirelle -

Je bent niet goed op de hoogte van dit ras, onvoorstelbaar eigenlijk.

Het ligt niet aan de opvoeding, het zit in het ras, genetisch bepaald dus.

Ze zijn hiervoor gefokt, en dat is iets wat je er niet uit krijgt, ze hebben een heel kort lontje.

Zo zit er in een Labrador apporteren, in een New Foundlander zwemmen en ga zo maar door.

Ik was nooit bevooroordeeld, bang voor niets en niemand.

Jaren gewerkt voor de dierenambulance, dus ook wel wat gewent.

Totdat mijn hond van 13, uit het niets aangevallen werd door een Stafford.

Hij liet niet los! Zijn baasje heeft van alles geprobeert, maar ook die had de hond niet onder controle.

UIteindelijk na een tijd heeft de hond losgelaten, schade viel gelukkig mee, maar hij had op een milimeter

na een slagader gemist.

Ik hoor de laatste tijd steeds vaker dit soort voorvallen, helaas met minder goede afloop.

Stafford en andere Pitbull achtige kunnen niet los.

Gelukkig zijn er steeds meer verantwoorde baasjes die dit gedrag erkennen, maar nog steeds zijn er teveel die dit ontkennen.

Die van hun kan los, totdat...

Mensen, leer je ras kennen!!

Ik vind het te zot voor woorden dat ik met mijn hond gevaar loop, alleen omdat baasjes niet op de hoogte zijn van het gedrag van hun hond. Dit zou niet moeten mogen!


Gast

#196 Re: Mirelle

2013-11-01 08:03:32

#5: Mirelle -

Mirelle heeft gelijk alles word over een kam geschoren van de pitachtigen, ik heb t nog nooit gehoord dat een engelse stafford een kind verminkt .

 

deze site moette ze uit de lucht plukken en die t opgezet heeft TBS geven.

cockie

#205 Re:

2013-12-11 13:49:09

#5: Mirelle -

Misschien zijn al die vechthondachtigen heel erg lief voor mensen maar je piept wel anders als de vechthond jouw chihuahua doodbijt. Ja chihuahua's kunnen kuthondjes zijn, en iedere andere normale huishond. Komt omdat hondeneigenaren geen idee hebben hoe ze een hond moeten opvoeden, dat geldt echter ook voor eigenaren van vechthonden. Dit type hond wordt echter gefokt op mensvriendelijkheid en dieronvriendelijkheid, dus ja de pitbull is zeer liefdevol naar mensen maar kan zeer grote schade aanrichten aan andere dieren. Jij vindt het kennelijk niet zo erg als dat agressieve kuthondje van de buren door een liefdevolle pitbull wordt verscheurd. Is nl. mijn ervaring, dat schat van vechthond zonder een aankondiging mijn 13 jaar oude stokdove cocker spaniel kapotbijt. Mijn hond heeft nog nooit iets of iemand gebeten. Dat is pas een goede hond. Ik wordt bovendien veeel liever gebeten door een teckel dan door een pitbull, zoals mijn buurman die dankzij een vechthond zijn duim kwijt is.


Gast

#210 Re:

2013-12-26 17:32:43

#5: Mirelle -

mijn hemel Mirelle ....... deze reactie getuigd van geen rassenkennis en mensenkennis !! Ik ben blij dat er mensen zijn die zich wel verdiepen in raseigenschappen ..... te dom om hier verder tijd aan te verspillen


Gast

#278 Re: Je hebt gelijk!!!

2014-04-17 11:35:29

dog lover

#310 Re:

2014-09-07 10:43:44

#5: MirelleVeel honden worden slecht opgevoed in Nederland, resultaat veel bijtincidenten van alle soorten honden. Wat mij betreft wordt hondenbezit en katten bezit sterk gereguleerd om de ellendige omstandigheden waar veel dieren naar mijn mening in Nederland moeten leven, terug te dringen. Een kanttekening bij de uitspraak dat teckels en chihuahua's vaker bijten is wat mij betreft dat de beet van dit soort hondjes in het algemeen niet zoveel schade geeft als de beet van een stafford oid. In mijn buurt in 5 jaar tijd: Bovenbeen van cocker spaniel doorgebeten door Perro Presa de Canario, duim afgebeten van grafisch ontwerper die zijn hond uit de bek van een Stafford probeerde te trekken, pitbull bijt twee bovenbenen van een oud hondje door, meerdere honden doodgebeten door pitbullachtige hond. Een eigenaar heeft zijn pit bull in laten slapen omdat hij op 1 jarige leeftijd de eigen familie (hele lieve familie met veel ervaring met honden) begon aan te vallen in huis. In de Amsterdamse Pijp in 5 jaar tijd. Andere bijtincidenten? Voor zover ik weet 0

l

#314 Re:

2014-09-17 13:47:20

#5: Mirelle -  

 

 ik ben het met mirelle eens! ik heb een amerikaanse bulldog, een schat van een hond en doet geen vlieg kwaad! in jullie ogen een "gevaarlijke hond". sorry maar dat schiet bij mij in het verkeerde keelgat!!! ik zal u vertellen mijn "gevaarlijke hond" is tot 2 maal toe aangevallen! de eerste keer en de ergste keer door een LABRADOR! ja ja u zult het wel niet kunnen geloven maar mijn "gevaarlijke hond" deed niets terug, helemaal niets! 

 

het grootste probleem bij mensen is dat ze de honden los laten lopen! als mij hond aangelijnd is zal dit zeker niet voor niets zijn, toch? ik word heel kwaad van mensen die hun honden niet aangelijnd hebben! dan krijg je dit! mijn bloed kookt van dat soort mensen en natuurlijk zijn er een hele hoop mensen die denken dat hun hond wel los kan lopen maar niet luisteren wanneer ze agressief worden! 

ik laat bij voorbaad mijn hond niet los lopen omdat ik nadenk over hoe mensen het vinden als er zo'n vrolijke "gevaarlijke hond" op je af komt rennen. bah en dan hebben we het nog niet ggehad over de agressieve kleine hondjes!!

Joep
Gast

#385 Re: Intelligent

2015-12-03 19:00:51

#5: Mirelle -  

De hond is nimmer de schuldige in die zin dat hij doet zoals hij doet. Oorspronkelijk zijn alle rassen voor een bepaalt doel gefokt. Daarom is voorspelbaar hoe het ras op bepaalde situaties reageerd. Dit in gedachte nemend kan men stellen dat de doorsnee burger in het geval van het willen aanschaffen of bezitten van een zgn vechthond geen plausibele verklaring kan geven voor het aanschaffen of bezitten van een vechthond. 

Niemand kan verweten worden dat hij niet intelligent is. Daar kun je namelijk niets aan doen. Daarom zou het goed zijn dat er strenge regels komen voor het aanschaffen van in dit geval vechthonden. Hoge boetes voor wie zich niet aan die regels houd. Het aanschaffen van een vechthond door een gewone burger mag van mij onmogelijk gemaakt worden simpel en alleen om het feit dat je in deze moderne tijd zo'n hond niet nodig hebt. Er zijn zat mooie, lieve, sportieve, luie, makkelijk opvoedbare, veel minder gevaarlijke enz. hondenrassen die jij jouw liefde en aandacht kan geven. Als iemand dit niet begrijpt zou hij helemaal geen hond mogen nemen. 

Mijn levenslange ervaring met honden én hun bezitters hebben mij geleerd dat het merendeel van de bezitters niet goed weet hoe hij een hond opvoed, begeleid en een hondwaardig leven moet bieden. Ik hoop met heel mijn hart en verstand dat er een soort rijbewijs komt voor hondenbezitters. Daarmee bedoel ik meer dan het volgen van een simpele puppycursus.  Slaagt men niet voor dit bewijs dan is het jammer en zoek je maar een andere hobby. 

Mijn achtergrond is: opgegroeid in een gezin waar politiehonden werden getraind. Zelf vijf jaar proffesioneel trainer geweest en bezitter geweest van drie Dobermann Pinchers en drie teckels. ( niet echt de zgn makkelijke honden)

ps:

Mirelle, ik heb liever een teckel in mijn kuiten hangen dan een bv mastif. Begrijp je wat ik bedoel?

L

#450 Re:

2017-03-25 09:30:55

#5: Mirelle -  

 Halleluja

Niko Stammes

#456 Re:

2017-08-12 08:02:35

#5: Mirelle -  

 Ga je eigen petitie starten zeg.

Teddy

#480 Re:

2019-09-27 09:40:12

#5: Mirelle -  

Het is een illusie om te denken dat je door goede opvoeding, socialisatie en overwicht het gedrag van een hond in alle situaties kunt voorspellen of zelfs beïnvloeden/bepalen. Er is altijd een zekere onvoorspelbaarheid. Dat heeft niks met gehoorzaamheid te maken. Een hond kan bijvoorbeeld altijd ergens van schrikken of menen dat hij in gevaar is (ongeacht of dat terecht is of niet). Bovendien heeft ieder ras bepaalde eigenschappen, instincten en die kunnen op ieder moment getriggerd worden. Dat is dan sterker dan opvoeding en gehoorzaamheid.

Bovendien is het niet zo zwart wit dat een hond óf vals óf lief is. Een lieve, gehoorzame hond kan ook een keer agressief reageren. Er hoeft maar één keer iets onverwachts getriggerd te worden en dan valt elke hond aan.

En vechthonden zijn nou eenmaal voor deze eigenschappen gefokt. Dat we ze nu als lieve gezinshonden zien, doet niets af aan hun aard. Het gevaar zit hem juist in de lieve, gehoorzame honden die onverwacht een keer doorslaan. Ze zijn zo sterk, richten enorme schade aan en zijn niet te stoppen.

Het meest maak ik me zorgen om baasjes die blijven geloven dat opvoeding een  aanval voorkomt. Mij hond is lief voor mijn gezin dus hij doet zo iets niet. Hij heeft nog nooit gebeten... Precies NOG niet maar dat heeft geen garantie voor de toekomst. In principe zijn het tijdbommen. Misschien gebeurt er nooit wat, maar het kan altijd gebeuren...

 

Het risico is een combinatie van de kans dát het misgaat en de gevolgen áls het mis gaat en daarom vormen deze dieren een hoog risico. En welke risico's je zelf wilt lopen, bepaal je zelf, maar nu worden ook andere mensen en dieren ongewild en onbewust in gevaar gebracht.