Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

Joep
Gast

/ #385 Re: Intelligent

2015-12-03 19:00

#5: Mirelle -  

De hond is nimmer de schuldige in die zin dat hij doet zoals hij doet. Oorspronkelijk zijn alle rassen voor een bepaalt doel gefokt. Daarom is voorspelbaar hoe het ras op bepaalde situaties reageerd. Dit in gedachte nemend kan men stellen dat de doorsnee burger in het geval van het willen aanschaffen of bezitten van een zgn vechthond geen plausibele verklaring kan geven voor het aanschaffen of bezitten van een vechthond. 

Niemand kan verweten worden dat hij niet intelligent is. Daar kun je namelijk niets aan doen. Daarom zou het goed zijn dat er strenge regels komen voor het aanschaffen van in dit geval vechthonden. Hoge boetes voor wie zich niet aan die regels houd. Het aanschaffen van een vechthond door een gewone burger mag van mij onmogelijk gemaakt worden simpel en alleen om het feit dat je in deze moderne tijd zo'n hond niet nodig hebt. Er zijn zat mooie, lieve, sportieve, luie, makkelijk opvoedbare, veel minder gevaarlijke enz. hondenrassen die jij jouw liefde en aandacht kan geven. Als iemand dit niet begrijpt zou hij helemaal geen hond mogen nemen. 

Mijn levenslange ervaring met honden én hun bezitters hebben mij geleerd dat het merendeel van de bezitters niet goed weet hoe hij een hond opvoed, begeleid en een hondwaardig leven moet bieden. Ik hoop met heel mijn hart en verstand dat er een soort rijbewijs komt voor hondenbezitters. Daarmee bedoel ik meer dan het volgen van een simpele puppycursus.  Slaagt men niet voor dit bewijs dan is het jammer en zoek je maar een andere hobby. 

Mijn achtergrond is: opgegroeid in een gezin waar politiehonden werden getraind. Zelf vijf jaar proffesioneel trainer geweest en bezitter geweest van drie Dobermann Pinchers en drie teckels. ( niet echt de zgn makkelijke honden)

ps:

Mirelle, ik heb liever een teckel in mijn kuiten hangen dan een bv mastif. Begrijp je wat ik bedoel?