Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

Mirelle

/ #5

2013-06-15 21:15

My goodness, noem jij jezelf een dierenliefhebber? "De "vechthonden" die de asiels overbevolken, moeten ingeslapen worden. Daar merken ze niks van. Gewoon n prikje net als de jaarlijkse inenting." en "Die honden in het asiel hebben toch geen leven daar, kosten klauwen vol geld en nemen plek in bezit voor andere dieren die wel terecht in een asiel kunnen belanden." Wat zeg je nou??
Met 'vechthonden' bedoel je dus ook brave Staffords die in gezinnen wonen! Er is niks mis met deze rassen, het ligt aan de mensen die ze kwaadaardig opvoeden. Staffords zijn fantastische honden, bull terriërs overigens ook. Ik spreek uit ervaring, werkzaam als paraveterinair dierenartsassistente in een drukke, goedlopende dierenkliniek, waar het stikt van de Staffords, pitbulls, Dobberman's, Rottweilers en Bull terriërs. Allemaal fantastische, liefdevolle honden. Vooralsnog worden de meeste hondenbeten veroorzaakt door teckels, labradors en golden retrievers! http://uitgelatenhond.nl/gevaarlijkste-hond-blijkt-teckel
Ze moeten de mensen die honden slecht behandelen en ze laten vechten zwaar straffen en een verbod instellen op het opnieuw houden van dieren, voor mensen die hun dier hebben mishandeld, geen rassen elimineren omdat sommige minder intelligente medemensen geen hond op kunnen voeden! Honden die ooit hebben gebeten moeten gemuilkorfd worden en naar een gedragstherapeut gestuurd worden. Geen enkele hond wordt slecht of vals geboren, zolang er geen sprake is van een neurologische of biologische afwijking!