Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden..


Gast

#176 Re: Re: Re:

2013-08-23 16:34

#168: - Re: Re:

Nu lees ik op Facebook dat de eigenaren zeggen dat het om een american stafford gaat, een ast van 50 kilo??? Dat bestaat echt niet.

ebbie

#177

2013-08-23 16:55

#174: - Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

Mijn teefje is nogal klein van stuk en zou met 15,4 wel aan de "te volle" kant zijn, wij hebben het advies gekregen om haar niet boven de 14 kilo uit te laten groeien.

Ik geloof je meteen wat je schrijft over de rasstandaard hoor.

ebbie

#178 Re: Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

2013-08-23 17:38

#175: - Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

De vergelijk met de fox gaat weldegelijk op, zeer zeker qua gedrag en met name het jachtinstinct, tilde de fox één pootje op om "de prooi" in de gaten te houden, doet de staff dit idém. Als de fox een prooi vangt is deze ook met één knauw in de nek en schudden met de kop ten dode opgeschreven, Ja, fox had ooit een haasje te pakken, en heeft een muizennest open gegraven...helaas,...maar ja, dat is nu eenmaal als je midden in de polder woonde en altijd door de weilanden struide als "jonkie", de staff doet dit idém. Dit zijn na mijn mening "gewone" terrier overeenkomsten, de russel doet dit overigens ook, en ja, die heeft nóg minder bijtkracht uiteraard.

Nee inderdaad de term "gevaarlijke vechthond" staat mij niet aan, echter hond met extreme, ik zou zeggen "bovengemiddelde" bijtkracht wel, want dat is nu eenmaal een feit, de rest wat u schrijft is in mijn ogen "stierenpoep" gedrevenheid te doden, niet los te laten...Ook hier tellen na mijn idee Uw eigen wijze woorden; "Wat dat betreft lijden de goeden echt onder de kwaden, net zoals met bijna alles in het leven."

Even verderop spreekt u zich na mijn gevoel wat tegen, u schrijft: En dat de hond echt niet van nature de intentie heeft om alles en iedereen maar eens lekker te verscheuren. Echter, wat u zelf aangeeft, het is een terrier met jachtinstinct. Dat hoeft nog geen probleem te zijn. Inderdaad het hoeft zeer zeker geen probleem te zijn áls je dus maar wéét wát voor dier je aan je lijn hebt, en hier na handelt, het dier goed onder apél staat is het nimmer een probleem.

De honden waar we het nu over hebben schrijft U, Kijk, dát is een leuke,  ik heb het over een Engelse staff van 14 kilo, de starter van deze pagina heeft het over een staff van 50 kilo, jawel,...Ik weet het niet hoor, maar die bestaan bij mijn weten niet..dus ja,...wáár hebben we het dan uiteindelijk toch nu wél over?? Ik heb werkelijk geen enkel idee,...maar "de stafford" krijgt dit gruwelijke verhaal van een "moord" op een andere hond" wél weer op zijn rekening terwijl áls het een hond van pakweg een 50 kilo is geweest dit toch écht een totaal ander ras moet zijn geweest. Ik vind het verschrikkelijk voor de baasjes van het slachtoffer dier, laten we wel zijn hoor, dit is een horror senario wat ik werkelijk totaal niemand toewens, maar ik denk wel dat er hier en daar wat zaken door de emotie wat uit zijn verband zijn gerukt. Hieronder de rasstandaard Amerikaanse stafford:

Grootte Amerikaanse stafford:
De voorkeur gaat bij reuen uit naar een schouderhoogte van 45,7 tot 48,4 cm, bij teven kan dit 43,2 tot 45,7 cm zijn. Belangrijker dan deze afmetingen is dat de verhouding tussen de hoogte en het gewicht goed is. Een goed gezonde Amstaff moet bijna droog gespierd zijn.
Gewicht: Het gewicht van een reu zal tussen de 25 en 35 kg zijn, en de teef zal tussen de 20 en de 30 kg wegen bij de volgroeidheid.

Met Uw laatste zin ben ik het helemaal eens, daar valt geen werkelijk geen spelt tussen te krijgen:-)

 


Gast

#179 Re: Re: Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

2013-08-23 19:05

#178: ebbie - Re: Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

U en ik verschillen duidelijk van mening.

ebbie

#180 Re: Re: Re: Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

2013-08-23 19:11

#179: - Re: Re: Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

Is dat zo?:-)

Gelukkig leven wij in een vrij land en mogen meningen verschillen is het niet?

Vond het eigenlijk wel plezant om met U de discussie aan te gaan.

een inwoner

#181

2013-08-23 20:50

als iedereen een beetje rekening met elkaar zou houden dan was het allemaal veel fijner.
ik heb zelf een stafford en een bullmastiff die zijn nooit los maar hoe vaak ik van mensen de opmerking krijg de mijne is heel sociaal ja en de mijne zitten niet voor niks aan de lijn en laat ik zitten als er een hond passeert en dan loop ik alleen al op plaatsen waar een aanlijn verplichting geld. dat vind ik associaal ik probeer zo veel mogenlijk problemen te vermijden maar de meeste mensen denken alleen maar aan hun eigen o mijn hond is sociaal dus de aanlijn plicht geld voor mij niet. ook aan het meer is een aanlijn verplichting maar ik kom daar nooit juist om deze asociale mensen die hun hond altijd maar los laten lopen en dan maakt mij het ras niet uit of het een ...likkertje is of een labje ik haat ze dan allemaal.

Gast

#182 Re: Re: Re: Re: Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

2013-08-23 21:10

#180: ebbie - Re: Re: Re: Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

Met iemand die het verschil niet ziet tussen een foxterriertje en een engelse stafford is een discussie aangaan totaal verspilde energie.


Gast

#183 Re:

2013-08-23 21:12

#181: een inwoner -

Die van u zitten niet voor niets aan de lijn? U liep toch alleen maar in gebieden waar een aanlijnverplichting geldt? Dan lijkt het mij logisch dat ze aangelijnd zijn? Maar misschien bedoelde u iets anders. Waar een aanlijnverplichting geldt, moeten ALLE honden aan de lijn, ongeacht het ras. Dat u zich ergert aan het feit dat dat niet gebeurt, snap ik. Ik maak regelmatig rechtsomkeert en loop blokjes om, omdat een aantal mensen hier in de buurt het niet nodig vindt de hond op straat aan te lijnen. Maar aangelijnde honden kunnen natuurlijk ook de baas ontglippen. De hond van mijn buren is aangevallen door een aangelijnde Stafford. De hond van mijn buren was uiteraard ook aangelijnd; gewoon zn dagelijkse wandelingetje door de buurt.


Gast

#184 Re: Re:

2013-08-23 21:56

#183: - Re:

als ik elke keer om moet lopen omdat iemand te lui is om hun hond niet aan de lijn te laten terwijl het moet. kan ik er beter niet meer gaan wandelen want op elke hoek van straat kom ik wel zoon asociaal iemand tegen. en als je er iets van zegt dan heb ik gevaarlijke honden enz. van mij mogen ze er flink voor schrijven misschien helpt dat.

ebbie

#185 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

2013-08-24 11:56

#182: - Re: Re: Re: Re: Re: Ow, ow,...gast toch...;-)

Ik zie wel degelijk het verschil tussen een fox en engelse staf, toch óók een scala aan overeenkomsten, wellicht dat U deze twee toch wel wat felle terrier rassen niet van nabij hebt meegemaakt, dat had Uw grijze/zwarte gekleurde mening wellicht kleuriger gemaakt. Daarbij spreekt U zich meerdere keren nogal tegen in Uw berichten, dat maakt de discussie plezant, maar ja, kan me voorstellen dat het voor U wellicht niet grappig is als je met je eigen uitspraken geconfronteerd word waarin U zichzelf nogal tegenspreekt.

 

 


Gast

#186

2013-08-25 20:59

Waarom stinken de huizen van hond eigenaren zo vreselijk? En waarom vinden ze dit gegeven geen enkel probleem?

Gast

#187 Re:

2013-08-25 23:47

#181: een inwoner -

een ECHTE hondenliefhebber haat geen honden ongeacht welk ras..er zijn gedeeltes met speelweides aan het meer daar mogen honden los lopen, heten niet voor niets zo en zijn voor sociale honden verder is er OVERAL een aanlijnverplichting dit geld inderdaad voor ALLE honden daar heeft U gelijk in en daar dient iedereen zich aan te houden. Haat tegen honden die los lopen is natuurlijk grote onzin daarvoor moet je bij de eigenaren zijn en niet bij het dier. De verantwoording ligt volledig bij de eigenaar. Ingeval van asociale of agressieve dieren is dat ook de verantwoording van de eigenaar, dus wees in zo'n geval verstandig en muilkorf het dier ! Dat voorkomt eventuele problemen.

Liss

#188

2013-08-28 01:34

Ik vind het nogal scheef dat gelijk elke 'vechthond' met een muilkorf om moet lopen. Sommige die er tussen zitten zijn agressief ja, maar 9 van de 10 keer ligt dat aan de eigenaren. Als je weet dat je hond agressief is, moet je zelf zo verstandig te zijn om er iets aan te doen. Ik heb zelf een staff en die doet geen vlieg kwaad. Hij is aangevallen door een labrador en hij deed niets terug. Hij was doodsbang en dook in elkaar.. het heeft een hele tijd geduurt om hem over zijn angst heen te helpen.
Hij speelt nu altijd op losloopgebieden met andere honden, zonder problemen. Mijn hond zou dan met een muilkorf om moeten lopen? En altijd aan de riem moeten zitten, omdat het een stafford is? Dat ga ik zeker niet doen. Mijn hond heeft net zoveel recht op een leuk leven als elk andere hond.

Stop met de hond de schuld te geven!

Gast

#189 Re:

2013-08-29 19:00

#188: Liss -

Dit noemen wij op het staffordforum een "krantenartikel in spe"

Bij deze wil ik je namens alle staffordliefhebbers met tig jaar ervaring alvast bedanken voor weer een bijtincident...

Ellen

#190 Re:

2013-09-04 10:17

#5: Mirelle -

Je bent niet goed op de hoogte van dit ras, onvoorstelbaar eigenlijk.

Het ligt niet aan de opvoeding, het zit in het ras, genetisch bepaald dus.

Ze zijn hiervoor gefokt, en dat is iets wat je er niet uit krijgt, ze hebben een heel kort lontje.

Zo zit er in een Labrador apporteren, in een New Foundlander zwemmen en ga zo maar door.

Ik was nooit bevooroordeeld, bang voor niets en niemand.

Jaren gewerkt voor de dierenambulance, dus ook wel wat gewent.

Totdat mijn hond van 13, uit het niets aangevallen werd door een Stafford.

Hij liet niet los! Zijn baasje heeft van alles geprobeert, maar ook die had de hond niet onder controle.

UIteindelijk na een tijd heeft de hond losgelaten, schade viel gelukkig mee, maar hij had op een milimeter

na een slagader gemist.

Ik hoor de laatste tijd steeds vaker dit soort voorvallen, helaas met minder goede afloop.

Stafford en andere Pitbull achtige kunnen niet los.

Gelukkig zijn er steeds meer verantwoorde baasjes die dit gedrag erkennen, maar nog steeds zijn er teveel die dit ontkennen.

Die van hun kan los, totdat...

Mensen, leer je ras kennen!!

Ik vind het te zot voor woorden dat ik met mijn hond gevaar loop, alleen omdat baasjes niet op de hoogte zijn van het gedrag van hun hond. Dit zou niet moeten mogen!


Gast

#191 Re:

2013-09-07 10:37

#8: -

is de lijst opeens grote onzin? als,de staff op 1 stond was het opeens,geen onzin.. vindt het allemaal zo"n onzin. mensen vooroordelen niet alleen de honden maar ook de baasjes. ik heb thuis4 stafford rondlopen  en 1 chitzu ze  zijn allemaal gesocialiseerd. en als ik met ze buiten loop zie ik elke keer de kleine keuter hondjes agressief naar onze honden blaffen terwijl onze stafford de keffers negeren en doorlopen!!!!en daarbij wij lopen hondenshow het gekke is de stafford is wel het ras wat de meeste belangstelling heeft van de mens. ooit zal de vooroordeel veranderen ik geloof er heilig in!! het heeft veel te maken met de opvoeding maar ook veel te maken met de bloedlijnen daarom is het van belang dadat zo een hond met stamboom wordt gekocht want de ouder dieren worden dan getest op de M.A.G  test. bij n broosfokker niet die doen maar  wat. helaas zijn het juist de stafford die van n broodfokker afkomen juist de agressieve honden!!!  als mensen zich eens verdiepen in het ras zien ze dat het een gezinshond is  en als mensen een test doen van welke  hond bij xe passen is durf ik te wedden dat 8 van de 10 mensen de stafford in de lijst staat. en nog iets op eem show os niet de staffords wat steedsaanvallen maar dat is vaak een kleine keuter hondje of een golden retriever zo eenmooie  behulpzame hond!!!!!

Amerikaanse Stafford

#192 "vechthonden"

2013-10-21 12:45

Wat een reacties zeg. Ik heb zelf een Amerikaanse Stafford van 7 maanden. Mensen ga eerst eens over de Amerikaanse Stafford of Pitbull lezen en over hun karakters. Een hond word wat mensen van ze ( willen) maken en ook het fokprobleem voor heleboel honden speelt mee. Voor de stoerigheid of hondengevechten deze hond aanschaffen vind ik in en in triest. Mensen nemen vaak deze honden klakkeloos zonder research gedaan te hebben of de tijd er voor willen te nemen over opvoeding etc zoals voor elke hond. Deze honden zijn vaak het verlengstuk van dat soort mens ego en niet de hond zien als je beste en trouwste vriend(in).  Als Amerikaanse Stafford bezitter word ik er verdrietig van hoe hier deze honden worden gezien omdat de verkeerde mensen deze honden houden betekent niet dat ze ook zo zijn integendeel.
Sommigen vinden het helaas leuk deze honden zoals bekend, nog gespierder of juist agressief te maken door ze in bomen aan takken of touwen of wat dan ook te laten hangen. Levende konijnen los laten of in een boom te hangen in het bos om zodat ze erop kunnen jagen en ze op te fokken en ze worden met stokken geslagen of zwaar bestraft als de "oefening"??? niet goed doen. Daar moet eens wat aan gedaan worden. Ze gaan vaak s'avonds laat het bos in als er geen mens meer is en is de controle ook lastiger en moet heel zwaar beboet worden. Levenslang verbieden om überhaubt een dier te hebben. Ik ben het er mee eens dat "als" ze echt bijten, bijten ze harder dan de meeste honden alleen dat dat doen ze normaal alleen uit verdediging van hun zelf of baas.Ze horen kinderen niet te bijten omdat het juist normaal kindervrienden zijn en alle mans vriend. Laat ik mijn Stafford pup bij pitbuls en andere honden in de buurt die ik niet ken of agressief zijn nee. Ze kan zich niet verdedigen en zoals bij elk gevecht of beet op jonge leeftijd kan het haar verpesten. En zal veel training kosten dat weer goed te krijgen. Lieve en goede baasjes die hun hond genoeg training geven, socialisatie met mensen, kinderen, andere honden, verkeer en genoeg beweging kunnen veel problemen voorkomen worden. Het is inderdaad zo dat de golden retrievers, labradors, herders en rottweilers boven de pitbull, Staffords etc staan qua bijt incidenten maar omdat hun die kracht bezitten is een beet helaas vaak ernstiger en ze houden vast. Dus mede dierenvrienden voed je hond als een roedelleider op en bovengenoemde dan heb je van elke hond veel plezier ongeacht het ras en wees duidelijk in de opvoeding en als baasje. Mensen met verkeerde bedoelingen jullie verdienen deze honden niet en geen enkel dier.

Groeten en een poot van mijn hond

Geen enkele hond hoort agressief te zijn. Nee ook geen boerboel, dogo canario, mastiff, kangal en ga maar door. De baas hoort de hond liefdevol, consequent en in balans op te voeden in rust, duidelijk en als roedelleider. De kleinere hondjes die ook meestal hun rangorde niet kennen zoals teckels, chi tzu, etc want die worden vaak als kinderen en als verwende schoothondjes opgevoed waardoor ze zichzelf maar ook de grotere honden in problemen kunnen brengen. Mensen ga eerst goed over deze rassen lezen. Mensen met verkeerde ideeen over deze honden en ze niet zien als hun trouwe en lieve viervoeter daar moet meer controle op komen als dat mogelijk is. En ja het zijn helaas meestal bepaald soort type mens die deze honden houden maar er niet van houden. Ook naar mijn hond van nu 7 maanden kijken soms mensen ook een beetje argwaanend naar haar maar als ze haar aaien en zien hoe lief en allermans vriend ze is zijn ze verkocht.

Zo jammer en triest dat mensen deze honden hun reputatie gegeven hebben niet de honden zelf. Ik kan alleen zeggen kijk naar de persoon die erbij loopt en hoe de hond erbij loopt al zegt dat ook niet altijd alles.Mijn hond komt ook eventueel uit het niks op je afgerend om een begroeting, een aai en een knuffel van je te krijgen maar mensen schrikken dan al gauw. Ik zelf loop zeker nu aangelijnd voor haar eigen veiligheid en in het losloopbos is ze vrij en speelt ze met andere honden. Het zijn geen "teringhonden" het zijn "tering bazen" die het slechtste in deze honden naar boven willen halen en er gebroken opgefokte honden van van maken.


Gast

#193

2013-10-24 21:23

Wat een jankers hier zeg... zeker ook tegen zwarte piet?

Gast

#194

2013-10-28 00:16

ik word bedreigd met de dood van een pitbull-eigenaar
re; opvoeding

#195 aanlijn muilkorfplicht gevaarlijke hondenrassen

2013-10-28 04:55

ik woon in een wijk waar ze veel kleine honden hebben lekker los asociaal komen sommige grommend op mijn aangelijnde cane corso af heb hier de eigenaar ook op aangesproken. waarom de dogachtige gevaarlijk? consequent opvoeden cursus volgen en daar leerde ik het volgende leer je hond kennen mijn jack russel heeft nog nooit een kind gebeten wel weet ik honden van haar grootte hapt ze naar dan hou ik haar toch aan de lijn als ze eerst de eigenaren met kleinere rassen maar eens op laten voeden bij de dierenarts zeiden ze er komen steeds meer dominante chihuawa honden bij ons omdat ze lekker opgetild worden en ach wat is het grappig als zo een klein hondje gromt tegen een grote hond. mijn jack russel is baas van de cane corso zei was eerst bij ons in huis geen enkele hond laat je alleen met kinderen mijn kind is gebeten door een shitzu omdat hij met zijn gezicht wilde knuffelen moet kunnen maar als de hond niet met kinderen groot gebracht is best eng voor zo'n hond is die ook gevaarlijk dan? nee ik had beter op moeten letten toch als iedereen verantwoord omgaat en de honden aan gelijnt houd geen probleem denk ik mijn trainer zei moet jij elke mens die je op straat uit staat tegen komt met een hond is dat het zelfde houd zijn lichaamstaal in de gaten en op veilige afstand kennis maken dat valt niet mee als er kleine rassen los in de wijk op je afgstormt komen en ik heb mijn cane corso geleerd te gaan liggen als ze gaat fixeren tot ze rustig is niet rustig geen kennismaking oefening baart kunst

Gast

#196 Re: Mirelle

2013-11-01 08:03

#5: Mirelle -

Mirelle heeft gelijk alles word over een kam geschoren van de pitachtigen, ik heb t nog nooit gehoord dat een engelse stafford een kind verminkt .

 

deze site moette ze uit de lucht plukken en die t opgezet heeft TBS geven.


Gast

#197

2013-11-06 15:22

Laat ze lekker bijten joh

Gast

#198

2013-11-19 08:45

de overheid wil hier geen zin in ,maar wel de hondenbelasting beuren en voor de rest is er niemand thuis.
staffielovers

#199

2013-11-24 19:02

Wat een onzin, zoals veel mensen hier al zeggen, het ligt aan de opvoeding, niet aan de hond zelf. Dit is gewoon racisme tegenover een mooi, trouw en lief ras. Net als bij mensen heb je rotte appels, wij hebben twee amerikaanse staffords, moeder en dochter, waarvan de moeder laatst nog is aangevallen door een andere stafford. Ligt het aan de hond? Nee, aan de baas, de omstandigheden en hun lichaamstaal.
Degene die deze petitie heeft opgezet is zeker iemand die nog nooit ruzie heeft gehad met iemand, bekend of onbekend. Dat gaat in de dierenwereld net zo.
Ik word hier echt ontzettend boos van, een compleet ras willen verbieden omdat er één zielig persoon een verkeerde hond is tegengekomen. Kom maar een keer bij ons langs, wij kennen minstens 15 leuke, lieve en trouwe staffords, tegenover 1 gemene.

Gast

#200

2013-11-26 06:51

In onze buurt, amsterdamse pijp, in de afgelopen 5 jaar 7 incidenten waar ik weet van heb, kruising amerikaanse stafford, perro presa de canario, stafford, pitbull. Afgebeten duim, 1 dode hond, meerdere ernstige verwondingen(doorgebeten bovenbeen bij oude hond, doorgebeten voorbenen bij andere oude hond, een kruising vechthond die andere vechthonden aan viel, ongeprovoceerd door de slachtoffers)