NEE tegen 600 asielzoekers in Kasteel Bijstervelt te Oirschot


Gast

#476

2015-04-15 17:39

600 asielzoekers is veel te veel
Kees

#477

2015-04-15 18:39

Met bijna vijfendertig (!) procent van alle handtekeningen afkomstig van al gebruikte IP-adressen en voortdurend dezelfde commentaren, is het wel duidelijk wat voor "petitie" dit is. Jullie maken jezelf wat wijs, mensen.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2015-04-16 14:29


Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2015-04-16 17:45



Gast

#480 Re: Re:

2015-04-16 17:52

#443: - Re:  

 Welke realiteit?

en welk populisme?

Houd u de Nederlandse ontwikkelingen in de Zorg niet bij?

Geen vader, moeder of mantelzorger in de familie, die geen uitweg meer ziet?

Ik mag hopen dat u die ellende u bespaart blijft!!!

 


Gast

#481 Re: Re: Re:

2015-04-16 22:04

#480: - Re: Re:  

Hoeveel realiteiten ken jij? Ouderen en gehandicapten zoeken geen asiel, staan niet op straat en "verliezen ook niet hun A-status". Feit.

Asielzoekers staan op straat, hebben geen dak boven hun hoofd, weten niet waar hun volgende maal vandaan moet komen, als er nog een komt, hebben geen enkele status, "mantelzorg" is het allerminste van alle zorgen die de viuchteling kent. Feit.

Ik mag hopen dat jou dit bespaard blijft.

Het bovenstaande ontkennen is populisten napraten die de vreemdeling (asielzoeker, arbeidsimmigrant, enz.) aanwijzen als schuldige voor alles wat jouw onderbuik doet borrelen. Feit.


Gast

#482 Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 09:45

#481: - Re: Re: Re:  

 Hoeveel realiteiten ken jij? Ik werk in de zorg en zie iedere dag de meest schrijnende gevallen voorbij komen. Mensen die eigenlijk niet meer thuis kunnen wonen, maar niet naar het verpleeghuis mogen, mensen die vereenzamen, mensen die niet meer weten hoe ze moeten eten, mensen waar de thuiszorg die ze krijgen totaal niet toereikend is, mensen die terminaal zijn en alleen sterven. Is een feit. Ik hoop dat jou dit bespaard blijft.

Groot bijstervelt is geen plek voor 600 asielzoekers. En daar gaat deze petitie uiteindelijk over!!! Ik, en degene die deze petitie opgezet heeft, is zeer zeker niet tegen de asielzoeker, maar verdeel ze over het land, drijf ze niet als vee bij elkaar.

Groot bijstervelt is een veel mooiere bestemming voor een hospice, of in ieder geval iets wat met de zorg voor de verwaarloosde mensen in Oirschot te maken heeft!!! Of zet de jeugd erin/erbij.

Plus de manier waarop door de gemeente gehandeld is, slaat helemaal nergens op!

En nee, ik geef de asielzoeker niet de schuld van dingen waar mijn onderbuik van borrelt (ook al ben ik hier niet de schrijver van). De gemeente/overheid daarintegen wel! Asielzoekers moeten ook ergens terecht kunnen en een dak boven hun hoofd hebben. Arbeidsmigranten is een andere discussie. Zet deze mensen niet bij elkaar als vee!


Gast

#483 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 11:35

#482: - Re: Re: Re: Re:  

 Waar zijn die schrijnende gevallen die jij tegenkomt? Op straat, in een kartonnen doos, onder de brug? Vergeet dan niet dat de asielzoeker zelfs die kartonnen doos niet heeft. Hou de zaken wel in perspectief, asjeblieft.


Gast

#484 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 14:05

#483: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Ik zie die schrijnende gevallen dagelijks en helaas wonen ze alleen terwijldit niet kan!!!

En op de rest reageer je niet.. Groot Bijsterveld is niet geschikt voor zoveel mensen. Vind je dat zelf normaal om 600 mensen zo bij elkaar te zetten, er zijn betere oplossingen

 

Hou jij de zaken ook maar eens in perspectief


Gast

#485 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 14:35

#484: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ik reageer op de rest niet, omdat dat van ten hoogste secundair belang is.

Zeker zijn er schrijnende gevallen in Nederland, maar er zijn gevallen die nog veel schrijnender zijn en meer acuut hulp nodig hebben. Daarop reageer jij dan weer niet.

De schrjnende gevallen in Nederland, die jij dagelijks ziet, zeg je zelf, wonen alleen. Zielig, wil ik niets aan af doen, maar zij wonen. De asielzoeker heeft geen plaats om zich neer te leggen, laat staan in alle bescheidenheid zijn plaats te noemen, al is het maar tijdelijk.

Heb jij de 600 mensen gevraagd wat zij ervan vinden? Zij zijn het immers die bij elkaar gezet moeten worden. Nee, jij vraagt niet, jij beslist voor hen en in hun naam dat dat niet kan en dat zij dat niet willen. Vind jij dat normaal?

Goed, als jij betere oplossingen hebt, laat ze horen. Ik weet zeker dat het COA ze graag zal leren kennen en anders het ministerie wel. Gewoon roepen dat 600 teveel is en dat er andere oplossingen zijn, is veel te vaag. Doe je best.

Ik houd de zaken in perspectief, want degene die de meest acute hulp nodig hebben staan bij mij bovenaan de lijst. Bij jou staan anderen bovenaan de lijst, maar realiseer je je ook waarom? En dat noem jij "perspectief"?


Gast

#486 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 15:01

#485: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Is voor jou inderdaad minder dan van secundair belang

Daarop reageer ik wel, ik zeg toch ook dat de asielzoeker  hulp nodig heeft. Volgens mij lees je alleen wat je wilt lezen.

Sorry, maar die mensen wonen niet

Ik kan me niet voorstellen dag die 600 mensen daar blij mee zijn, je luistert niet naar wat ik zeg. Ik heb alle begrip voor de asielzoekers, en snap dat zij een dak boven hun hoofd nodig hebben, en hard nodig hebben. Maar ze op eenhoop zetten is voor die mensen slecht. Zoals pas in het nieuws was zijn er Nederlanders die een asielzoeker in huis nemen, ik weet zeker dat er in ons meelevende dorp mensen zijn die dit zullen doen. Ik heb er liever 1 in mijn huis als 600 bij elkaar in een hoek gedreven. Of zet ze in kleinere groepen in gebouwen die al langer leegstaan. Er zijn genoeg opties.

Sorry, maar je hoeft me niet te beledigen. En ja de schrijnende gevallen die ik dagelijks zie, staan voor mij boven aan de lijst!


Gast

#487 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 15:50

#486: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Het is goed met je. Als jij weigert in te zien wat realiteit is, mij dan ook nog gaat beschuldigen van beledigingen (waar dan? wat dan?), dan is er geen verdere discussie meer mogelijk.

Snap jij nu werkelijk niet dat de kosten exponentieel stijgen als je ze in kleinere groepen gaat opdelen? Waarom denk je dat het COA kiest voor grote locaties? Uit weelde? Omdat dat in het verleden zo geweldig goed bleek te werken? Tuurlijk niet! Ze moeten noodgedwongen grotere locaties openen, omdat er steeds minder budget is voor een steeds groter wordende groep.

Ja, heel Nederland heeft die last te dragen, wij in Oirschot net zo goed. Dacht je dat wij de enigen zijn die luidkeels roepen "maar niet in mijn achtertuin"? Nee, dat roept ieder dorp en iedere stad in Nederland, maar over een oplossing zwijgt dan iedereen weer even luidkeels.

Tja, het hemd is nu eenmaal nader dan de rok. Jouw begaan zijn met onze ouderen is mooi, maar er zijn mensen die het nog zwaarder hebben en helemaal geen uitweg hebben en die laat je in de kou staan. "Ga maar een deur verder, misschien dat ze je daar helpen", verdomd goed wetende dat men een deur verder precies hetzelfde zegt.

Wat mij betreft is deze discussie ten einde. Ik ken mijn Oirschot weer. Dank je wel!


Anonymous

#488 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 16:36

#486: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Je zou toch denken dat iemand die in de zorg werkt, zou kunnen zien wie het hardst hulp nodig heeft.  Valt dus tegen. Dan blijkt medelijden oordeelkundigheid in de weg te zitten.

Hoezo jouw Oirschot???

#489 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 17:06


Gast

#490 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 17:13

#488: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Sorry hoor, maar zeg in mijn reactie toch ook dat de vluchtelingen hulp nodig hebben en hard hulp nodig hebben!!!!

Ik werk in de zorg en zie deze gevallen iedere dag en dat mag ik dan niet belangrijker vinden? Terwijl het iets is waar ik dagelijks mee in aanraking kom.

Dacht dat iedereen een mening mocht hebben, maar dat valt dan ook weer vies tegen.


Gast

#491 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 17:24

#487: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Het gaat hier inderdaad om de realiteit, realiteit is dat ik iedere dag zie, zie wat er gebeurd met de mensen die dit land opgebouwd hebben. Hoe zij soms wonen, is vaak geen wonen te noemen, maar vereenzamen en wegkwijnen. Groot Bijstervelt is hier uitermate voor geschikt (en nee, geen 600).

Minder budget??? Waarom krijgt gemeente Oirschot dan 90 euro per asielzoeker per dag??? Sorry, maar als er iemand geen geld tekort heeft is het het COA. Als er bij mij 1 komt wonen voor dat bedrag doe ik het vandaag nog. Ik heb niet alleen als oplossing kleinere vestigingen aangedragen, maar ook bij mensen thuis.

Het gaat bij gemeente alleen maar om geld, geld, geld....

Ik zwijg niet over een oplossing, ik geef er toch een aantal. Maar geen monumentaal pand, waar andere hele goede doeleinden voor zijn.

Nu beschuldig je me dus van mensen in de kou laten staan, wat werkelijk waar onzin is!

Ik ken mijn medemens ook weer ja, geen respect voor andermans mening. En bedankt!


Anonymous

#492 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 17:38

#490: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ging daar jullie gesprekje ook niet over: wie wat nu het belangrijkst vindt?

Ik ken nog wel wat meer mensen die ook verschrikkelijk hard hulp nodig hebben. Moet ik die dan helpen en alle anderen aan de kant schuiven? Volgens mij moet je, als je in de zorg werkt, kunnen inschatten wie het hardst en eerst hulp nodig heeft en dat is niet per definitie degene die je iedere dag tegenkomt. EHBO, les 1.


Gast

#493 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-17 18:00

#492: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Wil je nu beweren dat ik de asielzoekers aan de kant schuif? Ik draag toch andere oplossingen aan?

Ik wil beide helpen, maar onze eigen oudjes gaan voor mij voor ja. In mijn ogen hebben die net hardst hulp nodig, want dit probleem loopt uit de hand. En ieder mag zijn mening hebben neem ik aan.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2015-04-17 18:02


Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2015-04-17 21:36


Kees

#496 Re:

2015-04-17 22:00

#476: -  

 Als we er nou eens 500 van maken, is het dan wel goed?


Gast

#497 Re: Re:

2015-04-18 03:40

#496: Kees - Re:  

 nee, het gebouw is maar gemaakt voor 150 mensen!!!


Gast

#498 Re:

2015-04-18 04:24

#495: -  

 Ik werk wel degelijk in de zorg, dus maak jij jezelf ook maar niets wijs.

Er zijn betere oplossingen, zowel voor de asielzoekers als voor de Oirschottenaren.

Maar goed, ik houd op met deze discussie. Heeft toch geen zin als het zo respectloos moet. Jij blijft voor en ik tegen. Ik heb dan ook de petitie getekend, want ben het eens met alle punten van deze petitie. En nee, dat heeft niets te maken met in de ouderenzorg werken.


Gast

#499 Re: Re:

2015-04-18 06:59

#498: - Re:  

 lieve persoon uit de zorg, ik ben je meer dan dankbaar voor al wat je doet in je werk. Mijn ouders zijn allebei hulpbehoevend en ik snap zeker wat jij bedoelt. De persoon waar je hier mee in discussie bent is mijns inziens alleen op discussies uit en blijft in elk bericht ongeveer hetzelfde zeggen. Ook hier zal hij/zij wel weer op reageren, laat hem/haar maar. Je wilt dat hij/zij ook naar jouw mening luistert zoals jij naar die van hem doet maar gezien de MANIER van reageren op alles en iedereen die tegen is lijkt dat totaal niet te lukken dus laat hem/haar maar in zijn/haar waarde, reacties zijn aan hem/haar niet besteed. 


Gast

#500 Re: Re: Re:

2015-04-18 07:38

#499: - Re: Re:  

 Dankjewel!!!