Nieuwerkerk zeg Nee tegen een GROOT AZC!

Burgermeester en wethouders willen in Nieuwerkerk a/d IJssel binnen afzienbare tijd een AZC, aangeduid als Regionale Opvang Locatie, ontwikkelen in de groene polder langs de Zuidplasweg, voor opvang van 300 mensen.

Er leven grote zorgen, vooral over:

  • Aantallen, waarbij er geen spreiding is over de 5 dorpen van gemeente Zuidplas en waarbij de impact voor Nieuwerkerk te groot is.
  • Profiel van de asielzoekers (het COA geeft nl. geen garanties dat het omgezinnen gaat) en daaraan gerelateerd de veiligheid.
  • De locatie waar bedreigde weidevolgels leven en die zich niet leent voor een groot wooncomplex. 

Bent u ook geen voorstander van deze vorm van grootschalige opvang waarvan iedereen inmiddels weet dat het niet werkt? Niet voor omwonenden en zeker ook niet voor de mensen die op deze manier tijdelijk gehuisvest worden. 

Teken dan deze petitie en sta voor de menselijke maat!

Deze petitie 'Nieuwerkerk, zeg nee tegen een GROOT AZC' is een initiatief van bezorde bewoners en ondernemers van de gemeente Zuidplas die de handen ineen hebben geslagen en het platform https://asielopvangzuidplas.nl/ hebben gestart, gericht op de menselijke maat bij asielopvang.

Wij pleiten voor een eerlijke spreiding over de dorpen en kleinschalige opvang gericht op integratie in de dorpen. Daarbij willen we dat de gemeente Zuidplas haar bewoners serieus neemt en betrekt bij deze belangrijke ontwikkeling.

Steunt u dit geluid en tekent u mee? 


Platform https://asielopvangzuidplas.nl/    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Platform https://asielopvangzuidplas.nl/ alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...