AANKLACHT TEGEN WILDERS IS EEN GEVAAR VOOR HET VOLK VAN NEDERLAND

Dit bericht is verwijderd door de sitebeheerder (Toon details)

2015-01-01 13:16



Gast

#227 MINDER, heel graag veel MINDER

2015-01-01 13:20

#1: Diana Bloemendaal -  

 

Haatzaaiers, fascisten, racisten, nazi' etc. werden/ worden degenen genoemd als ze de moed hadden kritiek te uiten op de Islam, of op het verderfelijke gedrag van Marokkanen.

Zie hier wegkijkers van Nederland de uitkomst van wat u al die jaren zo gekoesterd heeft, u die met uw selectief verontwaardige reacties alles bagatelliseerde, veroordeelde, afdeed als onderbuik gevoelens, of angst voor vreemde luchtjes in het portiek etc. etc.

Zie hier de uitkomst. Joden en homo's worden gehaat en belaagd in Nederland en heel veel andere landen en dat is al jaren aan de gang. Stop met wegkijken en sta op!

 


Gast

#228

2015-01-01 13:26

#208: - Re:  

Mag het wat minder?

 

 

NRC 2009:

Er zijn niet slechts een paar criminele Marokkanen

Degenen die de massale criminaliteit door Marokkanen ontkennen, laten niet alleen de slachtoffers in de steek, maar ook degenen die met gezinsinterventie en politiewerk de problemen aanpakken.

Uit mijn onderzoek en vele omzwervingen in Amsterdamse wijken blijkt dat het om een veel breder fenomeen gaat. Er is geen etnische gemeenschap waar het wij-zij-denken zo sterk is ontwikkeld als juist in de Marokkaanse. Er leeft een grote groep Marokkanen in Amsterdam, die zich helemaal geen Nederlander, maar Marokkaan voelt. En die Nederlanders, de Nederlandse samenleving en het Westen vijandig gezind is. Marokkanen die hun best doen, hard werk of studeren en leuk meedraaien met de Nederlandse samenleving worden door deze groep al snel verkaast genoemd en nog veel vaker als verrader bestempeld.

 

 

 


Gast

#229 Wilders is een gevolg van de Marokkanen-problematiek.

2015-01-01 13:31

 

Het idee dat de Marokkanen-problematiek een gevolg is van het optreden van Wilders, is al zo vaak ontkracht, dat alleen de meest verstokte PvdA-, D66, GL en andere robots dat nog vol blijven houden. Het is juist andersom: Wilders is een gevolg van de Marokkanen-problematiek.

Iedereen die dit aan zag komen en ons wijst/heeft gewezen op het gevaar (gif) voor onze democratie:

Anton Constandse, SP brochure Gastarbeid en Kapitaal, p. 17, 1983
Hans Janmaat
Pim Fortuyn
Theo van Gogh
Pamela Hemelrijk
Ayaan Hirsi Ali
Afshin Ellian
Leon de Winter
Geert Wilders

etc.etc.

Onze democratie is op zijn retour met dank aan de wegkijkers. Met de dood wordt je bedreigd als je kritiek hebt op de Islam of op gedrag van Moslims.


Gast

#230

2015-01-01 13:34

"Tot 5% islam in een samenleving --> sociale onrust, intolerantie en bedreigingen.
5% tot 10% islam --> vrijheid van meningsuiting wordt aangetast, oorspronkelijke bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust.

10% tot 25% islam --> verregaande onlusten en destabiliteit van de samenleving.

25% en meer islam --> Zie Kosovo en voormalig Joegoslavië.
50% of meer islam: Totale dictatuur, verval van wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg en welvaart. Andersdenkenden worden vervolgd, geïsoleerd of gedood. Zie Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan etc.


En zo gaat het op de hele wereldbol, overal waar de islam als sprinkhaan neerstrijkt gaan hele samenlevingen kapot.
Nu is de vraag: welk weldenkend mens wil nog met het gezwel dat islam heet in dialoog?
En verder: hoezo zou de islam in Nederland wel vreedzaam kunnen samenleven met de oorspronkelijke bevolking, terwijl dat op de hele wereldbol niet lukt?"

 


Gast

#231 Weg met IS sympatisanten en Jihadstrijders:

2015-01-01 13:37

 

Als we willen dat het stopt, dan stopt het. Je moet het hard genoeg willen, met elkaar, zij aan zij, en voor niets wijken.

Geef het moorddadige ISIS haattuig geen seconde de kans te hopen dat wij een stap terug doen, maar ontneem ze die hoop.

Onthoud dat ze niets zijn behalve hun haat, dat ze geen eigenwaarde hebben. Alleen hun haat. En die bezit hen. Maar hun haat tegen alles dat anders is, is eigenlijk de haat tegen zichzelf.

Dat ze nooit, gewoon, met vriendjes kind zijn geweest. Dat ze de taal die ook van hen een succes had kunnen maken, niet goed spreken waardoor ze op school achter bleven en ze allemaal wegstroomden naar het praktijkonderwijs - ondanks dat een normale vertegenwoordiging het IQ moet hebben voor hoger onderwijs. Ze haten zichzelf, ze haten de achterlijke sociale omstandigheden waar ze uit komen.

Ze schamen zich voor hun ouders en daarover haten ze zichzelf weer.

Hun enige uitweg uit deze put van minderwaardigheid is de verheerlijking van een imaginair verleden en de volledige onderwerping aan een repressieve orthodoxie.

Het geluk dat zij daarin vinden is de sexuele bevrediging van de vernedering. Ze roepen de suprematie van de Islam uit om eindelijk bij iets groots te horen.

Maar hoe harder ze schreeuwen, hoe harder de echo verraad dat het gebouw van hun gedachten leeg is. Hun enige hoop op de toekomst komt voort uit hun gedrag van vernietiging dat zo kenmerkend is voor mensen zonder eigenwaarde.

Hun enige beeld van de toekomst is er een van dood en verderf. De leugen van de jihad drijft hen voort. Het is de overwinning van de haat, van de God van het gehenna. De haat die als voortrazend vuur alles op zijn pad verteert.

Maar aan het eind verteert het ook zichzelf. Heel het Midden-Oosten valt er aan ten prooi.

En er is maar een weg uit dit dal: laat ze hun haat, laat ze aan hun eigen haat ten onder gaan.'


Gast

#232 Leve de democratie!

2015-01-01 13:40

Wat u ook vindt van welke uitspraak dan ook, men heeft het recht om dat te zeggen. Net zo goed als de heer Wilders het recht heeft om datgene te zeggen wat u abject vindt. Aangifte doen tegen een uitspraak, waarin niet wordt opgeroepen tot geweld, is gewoon grof misbruik van de middelen van de rechtsstaat. Niet alleen legt dat een onevenredig hoge druk op een overbelast OM en justitieel apparaat, het is een affront tegen het vrijheidsprincipe dat iedereen het recht heeft om uit te spreken wat hij denkt, ongeacht of je het daarmee eens bent, ongeacht of je daardoor beledigd wordt, ongeacht of je het ongepast vindt.

Persoonlijke smaak en subjectieve fatsoensregels zijn geen maatstaf voor strafbaarstelling.


En dan hoor ik sommigen al roepen: ja maar Racisme! en Haatzaaien! en Discriminatie! en Groepsbelediging! en art. 137 WSr.
Dan wil ik u graag wijzen op een aantal beroemde boeken die in elke kerk, synagoge en moskee liggen en die gewoon vrijelijk mogen worden verspreid, waaruit vrijelijk mag wordt geciteerd en waarin de meest racistische, discriminerende teksten staan die oproepen tot haat tegen andere groepen, waar u allen blijkbaar ontzettend tegen zijn. Dus hoe wilt u die boeken gaan verbieden? Hoe staan die boeken in verhouding tot een groep mensen die in een kroeg reageren op een stukje retoriek van een politicus?
Bedenk dan dat degenen die dergelijke boeken als leidraad hebben voor hun dagelijks leven, nu het hardst roepen om iemand de mond te snoeren wegens een uitspraak.
Hoe walgelijk je een uitspraak ook vindt, het recht om dat vrijelijk te mogen zeggen in woord en geschrift is mij vele malen dierbaarder dan de mogelijkheid om iemand dat te ontzeggen en ervoor te straffen. Want wat is zo'n straf anders dan het belonen van haat tegen een uitspraak? Is die vermeende haat dan beter of rechtvaardiger dan de vermeende haat in de uitspraak? En discrimineer je daarmee niet hele groepen die hetzelfde vinden en denken maar dat dus niet meer mogen uitspreken of opschrijven?
Wat u nu doet met deze lachwekkende flut petitie is een stok gebruiken om uzelf te slaan. Ook uw haat en uw geschriften en uitspraken zijn daarmee in het geding. Het feit dat u zich vrijelijk mag uitspreken in uw haat tegen een persoon, een idee, een gedachte of politieke mening is met aangifte verworden tot een potentieel strafbaar feit.

Ik hoor de politiek niet over de meest afschuwelijke filmpjes op internet, vreselijke nazi vergelijkingen, doodsbedreigingen, horror tweets richting de heer Wilders. Ook de jihadvlaggen met Arabische teksten en een bord met daarop de tekst ‘Wilders, hond van Israël’ tijdens een demonstratie tegen racisme, bij De Dokwerker, een beeld en monument op het Jonas Daniël Meijerplein in Amsterdam ter nagedachtenis van de Februaristaking van 1941.
Met geen woord hoor ik u daarover!
Waarom blijft de politiek in Den Haag op de PVV na daar zo stil over? Waarom reageert men daar niet op?
Waarom meet men met twee maten?
Wat een misplaatste arrogantie, wat een selectieve verontwaardiging en wat een amateurisme ook.


Gast

#233 Re:

2015-01-02 02:49

#228: -  

 Je zegt tegen mij dat het wat minder mag?!? Terwijl boven jouw post de wildplakkert weer bezig is met zijn goorlapperij?!?

Al wat ik zei was dat we daar niet op reageren, OMDAT DE DISCUSSIE DAAR NIET OVER GAAT!!!


Gast

#234 Re: Leve de democratie!

2015-01-02 02:50

#232: - Leve de democratie! 

 Maar Widers heeft niet het recht om te dreigen dat hij gaat zorgen voor deportatie van Marokkanen.

SNAP JE DAT NOG STEEDS NIET, RANDDEBIEL?!?


Gast

#235 SNAP JE DAT NOG STEEDS NIET

2015-01-02 02:52

#226: - En daar mag Wilders geen kritiek op hebben 

  

 

Waarom geil je op geweld, wildplakkert?

 

 


Gast

#236 Re:

2015-01-02 02:53

#230: -  

  

Waarom blijf je liegen, wildplakkert?

 

 


Gast

#237 Re: Re: Re: Islam is 'vrede'

2015-01-02 03:01

#223: - Re: Re: Islam is 'vrede' 

 Je eigen woorden gebruiken was te moeilijk? Dus papegaai je maar de Grote Leider na?

En wie  spuugt hier haat en wie maaktmisbruik van zijn "autochtone" status en wie parasiteert op de onderdrukking van de allochtoon en wie is hier agressief en wie spreidt hier zijn geestelijk armoede ten toon en wie plakt hier al die viezigheid en wie wijst hier altijd naar de ander?

Jij, smeerlap, jij. Want jij liegt al je argumenten bij elkaar en als het niet lukt om coherent te zijn, dan kom je weer met je gewelddadige en smerige afbeeldingen. Zo meteen weer overstromende wc's, geweld tegen kinderen en zelfs kinderporno. Precies waarom al eerder jouw berichten door de sitebeheerder op andere petities zijn verwijderd en jou vorige petitie door de administrator uit de lucht gehaald is. Maar je snapt het nog steeds niet, hè?

NOG NIKS GELEERD? MOETEN WE WERKELIJK OOK EEN AANKLACHT TEGEN JOU INDIENEN, VIEZERIK?


Gast

#238 Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieken :-)

2015-01-02 10:48

 

Wilders mag zeggen minder criminele Marokkanen met twee paspoorten, want dat wil de meerderheid van de Nederlanders.

 

Islam is geen religie van vrede maar een achterlijke ideologie van intolerantie, agressie, kindermisbruik, discriminatie, haat, onderdrukking, uitsluiting, armoede, erg veel oorlog, terrorisme, genocide en andere hele enge zaken.

 

 

 

 


Gast

#239 UItspraken Tweede Kamer-lid Ahmed Marcouch over Marokkanen

2015-01-02 10:57

‘Ik ben ook kwaad op een deel van de Marokkaanse gemeenschap. Wel een moskee kunnen bouwen, maar niet de moeite nemen om naar een ouderavond van hun kinderen te gaan en hun eigen kinderen op te voeden. De foute etnische loyaliteit, de hypocrisie en de profiteursmentaliteit die in de Marokkaanse gemeenschap heersen…ja, daar word ik kwaad over.’

Hij vond dat de Marokkaanse gemeenschap de agressiviteit en het wangedrag van een grote groep Marokkanen van geboortefeest tot begrafenis ter sprake moest brengen. ‘Deze kwelgeesten roepen niet alleen “Ik maak je dood” tegen ambulancebroeders, ze gooien ook stenen naar deze hulpverleners, versperren de weg en roven zelfs ambulances leeg terwijl de broeders zich ontfermen over een gewonde of dode. Dit zijn vaak dezelfde Marokkaanse jongens die mensen op straat beroven en auto-inbraken plegen. Het zijn juist deze Marokkanen die de Marokkaanse gemeenschap stigmatiseren.’

Hij riep de Marokkaanse gemeenschap op tot een ‘beschavingsoffensief’ in plaats van de bekende afweerreflex, de ontkenningen en de stuitende beschuldigingen van stigmatisering en discriminatie. ‘Bij de oplossing is de cultuur wel degelijk relevant, want het gedrag van deze kwelgeesten is in hun Marokkaanse cultuur geworteld. Het gaat om gedrag dat gedreven wordt door angst, wantrouwen, achterdocht, slachtofferschap en gekrenkte trots. Een deel van de Marokkaanse ouders voedt hun kinderen hier met het aanjagen van angst op. Veel Marokkaanse ouders zeggen dagelijks tegen hun kinderen: “Niet doen, anders maak ik je dood”. De Nederlandse gezagsdragers hebben domweg geen antwoord op deze agressie, omdat ze in hun eigen wereld en opvoeding vrijwel nooit aanraking komen met geweld of agressie en bang zijn.’

‘Ik heb in de tijd dat ik bij de politie werkte ook veel Hollanders en Surinamers mogen aanhouden,’ zei Marcouch.
‘Maar echt nooit de grimmigheid, de valsheid en de gemene streken meegemaakt waar ik in Marokkaanse kring mee geconfronteerd werd. Dat was toch echt uniek. Ik werd door snotapen die nog geen twaalf waren uitgescholden voor hoerenzoon en verrader. Het zijn deze jongens, de onbeschaafden in onze samenleving, waar we boos op moeten zijn. Het zijn deze jongens waar de maatschappij verontwaardigd over zou moeten zijn. Waar hebben we een club als SMN voor nodig als zij een gemeenschap vertegenwoordigen die dit soort zaken niet aan de kaak stelt?’

 

Maar o wee als Wilders dat gezegd zou hebben.. dan staan de hypocrieten in de rij om aangifte te doen en gaan ze een t-shirt aantrekken met de tekst 'ook ik ben een (kut) Marokkaan.


Gast

#240 Re: Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieke :-)

2015-01-02 11:33

#238: - Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieke :-) 

 Je mag niet iets toch zeggen "omdat de meerderheid dat wil", dropstaaf. En Wilders mag dat zeker niet zeggen, omdat hij het dreigement eraan toevoegde daarvoor te gaan zorgen.

Dat jij de islam geen religie van vrede vindt is jouw invulling, anderhalf miljoen islamitische Nederlanders en een veelvoud aan andersgelovige Nederlanders zijn het niet met jou eens. Dikke pech voor jou en de andere bruinhemden.


Gast

#241 Re: Re: Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieke :-)

2015-01-02 11:43

#240: - Re: Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieke :-) 

 Islam is religie van de vrede:

IS, Boko Haram, Taliban, Hamas, Al Shahaab etc. etc.

Zoooo vredelievend allemaal en zo tolerant (NOT!)


Gast

#242 Re: Re: Re: Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieke :-)

2015-01-02 12:37

#241: - Re: Re: Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieke :-) 

Enig idee hoeveel kruistochten en oorlogen zijn uitgevochten uit naam van de lieve vrede van het Christendom? Hoeveel mensen op de brandstapel zijn gezet door datzelfde Christendom?

Waarom blijf jij dan zo DOM?

Kies een pseudoniem

#243 Re: Re: Re: Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieke :-)

2015-01-02 13:03

Kies een pseudoniem
Gast

#244 Re: Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieken :-)

2015-01-02 13:07

#238: - Islam is vrede en Marokkanen doen het super goed in de statistieken :-) 

 "Wilders mag zeggen minder criminele Marokkanen met twee paspoorten"

Maar dat heeft hij niet gezegd. Luisteren is echt niet jouw sterkste punt, nietwaar?

"want dat wil de meerderheid van de Nederlanders."

O ja? Bewijs dat maar eens, want er heeft nog nooit een meerderheid van de Nederlanders op Wilders gestemt en dat zal ook nooit gebeuren. Lijkt mij dan toch nog wel erg vies tegenvallen, die meerderheid die het met Wilders eens zou zijn. Maar ja, als je per se graag blind en doof wil blijven…

Kies een pseudoniem

#245 Nuance

2015-01-02 13:17

Ahmed Marcouch: moskee dezelfde brandverzekering als kerk

31 december 2014 | 16:20

Moskeeën, houdt in nieuwjaarsnacht de wacht, is de oproep van Yahia Bouyafa namens de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland. Zoals de hulpverleners, de scholen en dierenasiels, zo vrezen ook de moskeeën agressie en geweld tijdens de jaarwisseling. De moskeeën lijden niet alleen onder dreigmails, varkenskoppen op de stoep en schapenbloed aan de deurpost, waar twee op de vijf moskeeën de afgelopen 10 jaar mee te maken heeft gehad, maar vrezen met recht ook brandstichting zoals onlangs in Enschede. Vrezen ook de verzekeraars het risico dat de moskeeën lopen? De verzekeraars weigeren moskeeën te verzekeren, meldt mij een wanhopige moskeebestuurder die al twee jaar op zoek is naar een fatsoenlijke opstalverzekering voor zijn brandveilig verklaarde moskee die al zeven jaar schadevrij gevestigd is in een voormaligschoolgebouw. Hij heeft alle verzekeraars benaderd. Vijf grote beursgenoteerde verzekeraars wilden geen offerte uitbrengen. 

Ik kon het niet geloven. Maar de andere verzekeraars weigeren zelfs het verzoek in behandeling te nemen, meldt de moskeebestuurder met grote stelligheid en stuurde mij ter illustratie zijn offerteverzoeken aan verzekeraars als Delta Lloyd en Allianz. Ik kon het nog steeds niet geloven. Niet goed genoeg gezocht, opperde ik. Mis, hij stuurde mij de reacties van professionele bemiddelaars als Geurts & Partners, Boogaards en Geerts Assurantiën, drie bedrijven die hij speciaal had uitgezocht omdat ze zo succesvol zijn. Hij liet mij lezen hoe geraakt deze tussenpersonen waren over hun mislukte zoektocht, waarvoor zij als kantoor geen rationele verklaring konden vinden.

Ik bleef hoopvol. Ik liet bellen naar Donatus, de verzekeraar waar de kerken hun gebouwen verzekeren. Jazeker, stelde de chef van Donatus deze week, moskeeën zijn bij ons van harte welkom, zoals alle religieuze stromingen. Wel tegen een hoger tarief dan kerken, antwoordde zij desgevraagd, want de risico’s zijn voor moskeeën hoger dan voor kerken. Hoezo? Nou, moskeeën worden al tien jaar veel vaker aangevallen, zij hebben vooral veel last van brand. Een moskee die drie ton wil verzekeren, moet zodoende standaard jaarlijks minstens ruim 1.700,- premie betalen, mits onderhoud, beveiliging en schadegeschiedenis goed is. Veelbetekenend natuurlijk, dat het bedrag voor moskeeën hoger is dan voor kerken.
Ter troost, als de schade meevalt, krijgen de moskeeën net als de kerken premierestitutie. Dus moskee, doe als de kerk en ga naar Donatus.nl, adviseerde ik. Weer mis. Zelfs Donatus had de moskee afgewezen, de bestuurder heeft zijn gebouw ondergebracht bij een Zweedse verzekeraar voor een torenhoge polis.

Wij worden maatschappelijk afgewezen door de risicodragers, verzucht deze Nijmeegse bestuurder hevig teleurgesteld ‘ze willen geen moskeeën in de boeken hebben’. Bestuurders van onze Nederlandse verzekeraars, is dit waar? En moskeebestuurders, mail mij bij wie u zich verzekerd hebt, stuur uw ervaringen naar a.marcouch at tweedekamer.nl.

Ik wil dit namelijk goed uitzoeken. Dat is eén van mijn goede voornemens voor 2015. Ik denk dat vrijwel alle Nederlanders willen weten of hun verzekeraar iedereen fair behandelt. Dat is één van de dingen die mij hoopvol stemt, als basis voor mijn wens aan alle Nederlanders: een gelukkig, betrokken en saamhorig Nieuwjaar! 

Ahmed Marcouch is Tweede Kamerlid namens de PvdA.  

Reactie Ineke van der Valk, die onderzoek doet naar dit onderwerp: 

"Ik ben dit punt ook tegen gekomen in mijn onderzoek en het is hard nodig dat daar iets aan gedaan wordt. Dat heb ik ook gesuggereerd als actiepunt voor Sociale Zaken. (..) De periode rond de jaarwisseling is inderdaad een tijd waarin opvallend meer incidenten plaats vinden bij moskeeën." 

Kies een pseudoniem

#246 Angst verkoopt

2015-01-02 13:20

Angst verkoopt

28 december 2014 | 11:06


De inmiddels omstreden journalist Perdiep Ramesar schreef stukken over subculturen die 'anders' zijn en als bedreigend voor de mainstream leefwereld of leefcultuur worden ervaren. Dergelijke stukken gaan er in als zoete koek. Angst verkoopt, of het angstbeeld nu op feiten is gebaseerd of niet. 

Drie jaar geleden concludeerden 75 wetenschappers dat "integratie het meest overschatte probleem in onze samenleving is": de verschillen tussen 'autochtone' en 'allochtone' Nederlanders worden namelijk steeds kleiner. 
Toch wordt dat door brede lagen in de bevolking niet zo ervaren. Zo bleek uit een recente opiniepeiling van Maurice de Hond dat meer dan de helft van de Nederlanders de integratie volledig of in grote mate mislukt vindt. Vooral PVV en VVD-stemmers vinden dat. 
Het doet denken aan het grote parlementaire onderzoek van de Commissie Blok naar de integratie aan het begin van deze eeuw. Toen de Commissie concludeerde dat de integratie grotendeels geslaagd was (ondanks de overheid), namen de VVD en het CDA direct afstand van deze conclusies. Waar sommigen liever roepen dat het glas half vol is, zal het in de beleving van anderen half leeg blijven. 

Het is net als met criminaliteit: hoewel de criminaliteitscijfers al jaren dalen, neemt het gevoel van onveiligheid niet af. Veel Nederlanders geloven gewoon niet dat het veiliger wordt. We laten onze angstgevoelens blijkbaar graag voeden en steunen massaal en kritiekloos iedere maatregel die meer veiligheid belooft, maar die meestal vooral onze privacy doet verminderen. 
Beveiligingsbedrijven en verzekeraars varen er wel bij. Geen volk ter wereld schijnt zoveel geld aan verzekeringen uit te geven als de Nederlanders. Het liefst zijn we niet alleen verzekerd tegen reële, maar ook tegen denkbeeldige gevaren.

Bedreigde leefcultuur
Het gevoel van onveiligheid en de overtuiging dat het niet goed gaat met de integratie vertonen overigens ook enig verband. Niet alleen omdat er sprake is van een oververtegenwoordiging van vooral Marokkaanse Nederlanders in de criminaliteit (al valt daar nog wel wat op af te dingen). Veel Nederlanders zijn ook bang voor alles dat onze leefwereld zou kunnen bedreigen. En dat zijn in onze perceptie de laatste decennia steeds sterker immigranten en hun (klein)kinderen geworden en/of de islamitische Nederlanders. 

Dat komt ook omdat het integratiedebat de laatste jaren sterk geculturaliseerd of geislamiseerd is. Het debat gaat nog maar zelden over de participatie van nieuwkomers op de arbeidsmarkt of in het onderwijs, maar veel vaker over de vraag in hoeverre hun cultuur of religie een probleem vormt. Het leidt geregeld tot de vreemde paradox dat immigranten en hun (klein)kinderen worden aangesproken op de (vermeende) eigenschappen van het collectief waartoe hij of zij zouden behoren door mensen die zich gelijktijdig beroepen op de superioriteit van een sterk geindividualiseerde samenleving. 

De shariadriehoek van Perdiep Ramesar
De 126 artikelen die Trouw heeft verwijderd van journalist Perdiep Ramesar gingen bijna allemaal over die rafelranden van de samenleving waar andere journalisten (blandk, middelbaar, hoog opgeleid) zelden mee in aanraking komen. Ze gingen over de hierboven genoemde subculturen die ‘anders’ zijn en als bedreigend voor 'onze' leefwereld of leefcultuur worden ervaren. En geregeld ging het dan over moslims en de islam. 

Een mooi voorbeeld hiervan was Ramesars bekendste artikel over de vermeende ‘shariadriehoek’ in Den Haag. Er zou daar sprake zijn van een klein kalifaat waar een orthodoxe minderheid haar wil oplegde aan de meerderheid.

Hoe bedreigend wil je het hebben? 

Waarschijnlijk omschreef Ramesar in zijn artikel best een paar reel bestaande problemen, maar vooral dankzij de hysterische overdrijving werd het gretig geconsumeerd en verspreid. Het voedde een sluimerende ‘moral panic’, appelleerde aan een breed ervaren angst en leidde op sociale media tot reacties waarvan de ondertoon was: ‘Zie je wel, die moslims zijn gevaarlijk’. 

Bang voor de moslims
We zijn namelijk bang voor de moslims. Dat blijkt steeds weer, zoals onlangs uit een steekproef die in opdracht van de EO is uitgevoerd: Twee op de drie Nederlanders voelt zich bedreigd door de ontwikkleingen in het Midden-Oosten en één op de vijf Nederlanders voelt zich persoonlijk bedreigd door de islam. 

Deze angst komt in de allereerste plaats omdat er genoeg extremistische of intolerante moslims zijn die deze angst blijven voeden en de islam bij veel niet-gelovige moslims een allesbehalve vredig imago hebben gegeven. 

Maar, de angst voor de islam wordt ook versterkt doordat de berichtgeving over de islam vooral gerelateerd is aan radicalisme en radicale of intolerante moslims door media te vaak worden gepresenteerd als representatief voor de gehele groep. In de strijd om lezers, kijkers, bezoekers en advertentie-inkomsten, tonen diverse media vaak meer interesse in effectbejag en amusement dan in feitelijke en genuanceerde informatie. Door commerciële belangen komt waarheidsvinding in het gedrang. Een radicale moslim is dan al snel veel interessanter dan een doorsnee moslim en een ongenuanceerde 'islamkenner' levert hogere kijkcijfers op dan een genuanceerde collega. 

Angst verkoopt en dat geldt ook voor de angst voor de islam, zoals bijvoorbeeld Mohamed Aissati in 2010 betoogde. Nieuws over moslims scoort altijd schreef ik zelf in 2012. Daarom verschijnen er op sites als GeenStijl, Powned en Jalta.nl soms meer artikelen over de islam dan in de moslimkrant. En ook in de politiek is de angst voor de islam lucratief: de grootste partij in de peilingen is een partij die de strijd tegen de islam als belangrijkste agendapunt heeft. 

Ramesars artikelen passen in traditie

Perdiep Ramesar, die overigens in 2010 al op leugens werd betrapt door het weblog Krapuul, heeft verschillende journalistieke regels met voeten getreden. Terecht dat hij daarom nu op de blaren moet zitten. Hij is een veelpleger en de mate waarin hij verzonnen bronnen opvoerde is waarschijnlijk uniek. Toch passen zijn artikelen in een lange reeks van producten van tal van media die een loopje met de waarheid namen om maar te kunnen scoren.  
Op Republiek Allochtonie en voorheen het Allochtonenweblog deden we en doen we daar geregeld verslag van. Dan ging het niet alleen over de islam, maar ook vaak specifiek over Marokkaanse Nederlanders. Een top 16 (in willekeurige volgorde) van sensationele ('griezel')verhalen die niet (helemaal) bleken te kloppen:

  1. een vermeende 'tasjesdievenopleiding in Gouda',  
  2. de terreuraanslag op de Ikea in Amsterdam,
  3. een vrouw die liegt over Marokkaanse rovers
  4. Marokkanen die ten onrechte de schuld krijgen van een ongeval,
  5. Spitsnieuws die suggestieve foto's plaatst
  6. een moslimwijk die in schock zou zijn door een seksstudio,
  7. christenasielzoekers die bedreigd zouden worden door moslims,
  8. nogmaals het plaatsen van suggestieve foto's bij berichten,
  9. een oorlogsverslaggever die de situatie in Helmond vergelijkt met Syrie,
  10. toename van criminaliteit tijdens de ramadan - ramadantuig
  11. een man in Bussum die mishandeling door Marokkanen verzint
  12. de (vermeende?) mishandeling van een zwangere vrouw door Marokkanen,  
  13. halalwoningen in Amsterdam,  
  14. in naam van Allah winnen we van de christenen (of niet?),
  15. een nieuwe vermeende mishandeling door Marokkanen
  16. een subsidie die misbruikt zou worden om agenten te pesten

Er bestaat blijkbaar zo'n grote behoefte aan dergelijke artikelen dat de berichtgeving al snel hyperig wordt en het checken van feiten wel eens vergeten wordt. Kijk voor meer hier. 

Interessant is de vraag waarom de behoefte aan dergelijke artikelen zo groot is. Omdat ze beelden en angsten die veel Nederlanders hebben (en soms ook met gegronde redenen) bevestigen? 

Henk Blanken, voormalig onderzoeksjournalist en hoofdredacteur van Dagblad van het Noorden schreef eens dat de burger behoefte heeft aan angst en dat media de neiging hebben die behoefte te exploiteren.

Waneer dat klopt, dan dreigt een negatieve, zichzelf versterkende spiraal waarin journalisten steeds vaker angstverhalen brengen die bestaande angsten vooral vergroten. Dat verkoopt misschien goed, maar geeft geen betrouwbaar beeld van de werkelijkheid, zeker wanneer de feiten niet gecheckt worden. 

We moeten het dus hebben van de journalisten die hun werk wel serieus nemen, die voldoende ruggegraat tonen en die hun bronnen en feiten blijven checken. 

Kies een pseudoniem

#247 Over tolerantie gesproken:

2015-01-02 13:25

Moslimhaat: update van lijst met incidenten rond moskeeën

17 december 2014 | 10:53

Deze week kwam het bericht dat het raam van een moskee in Enschede is opgeblazen met een vuurwerkbom. Dit gebeurt veel vaker. Onderzoekster Ineke van der Valk maakte deze week bekend dat minstens 174 moskeeën in Nederland de afgelopen 10 jaar te maken hebben gehad met één of meerdere incidenten. 

Hieronder een update van de lijst met incidenten die bij Republiek Allochtonië bekend zijn. Of in alle gevallen ook daadwerkelijk sprake is van moslimhaat is niet zeker, omdat de daders en hun motieven vaak onbekend blijven.

Deze lijst publiceren we sinds 2010. De lijst is samengesteld op grond van mediaberichten en eerdere blogs op Republiek Allochtonië, Frontaal Naakt en de database van Rechtspraak.nl.  Sinds kort krijgen we ook rechtstreeks meldingen van moskeeen of moskeekoepels.

Hieronder het overzicht:

  • 23 september 2001 Brandstichting moskee Gorinchem
  • 10 juni 2001 Brandstichting moskee Apeldoorn
  • 21 mei 2003 Brandstichting moskee Vianen
  • 17 juni 2003 Brandstichting islamitische school Eindhoven
  • 5 april 2004 Brandstichting moskee Panningen
    2 november 2004 Moord Theo van Gogh
  • 2 november 2004 – 13 maart 2005 135 moskeeën en 29 islamitische scholen doelwit van bedreiging, bekladding, vernieling en brandstichting (waaronder Udense Bedir school voor de eerste keer). NB: de links zijn van Prediker op Frontaal Naakt - maar ondersteunen niet de genoemde aantallen - onduidelijk is wat de oorspronkelijke bron is)
  • 26 maart 2005 Brandstichting Bedir-school Uden
  • 26 maart 2005 Brandstichting moskee Oldenzaal
  • 12 juni 2005: Brandstichting Mevlana moskee Rotterdam
  • 15 juni 2005 Brandstichting moskee Rotterdam
  • 10 juni 2006 Brandstichting moskee Vlaardingen
  • 15 december 2006 Brandstichting moskee Maastricht
  • 22 januari 2007 Molotovcocktail in islamitische gebedsruimte in Edam-Volendam
  • 24 maart 2007 Brandstichting moskee Huizen
  • 20 oktober 2007 Brandstichting moskee Leeuwarden
  • 13 juli 2007 Moskeeën Haarlem beklad met leuzen ‘fuck Allah’; ‘Allah moet dood’
  • 22 juli 2007 Molotovcocktails moskee Haarlem
  • Wintermaanden 2007/08 Bekladding, ingegooide ruiten, brandbommen, moskee Zeist
  • 19 maart 2008 Molotovcocktail moskee Huizen
  • 8 mei 2009 Molotovcocktail moskee Zoetermeer
  • 14 februari 2009 Steen door ruit tijdens ochtendgebed, moskee Drachten
  • 6 maart 2009 Hakenkruizen en leuzen op moskee Zeist
  • 27 juni 2009 Turks verenigingsgebouw en moskee beklad met leuzen ‘Sieg Heil’ en ‘Geert Wilders’
  • 2 augustus 2009 Varkenskop moskee Ede
  • 19 november 2009 Molotovcocktail moskee Zoetermeer
  • 4 januari 2010: brandstichting moskee Arnhem
  • 18 maart 2010: Moskee met bloed besmeurd
  • 7 april 2010: Leuzen en vernielingen moskee Veenendaal
  • 17 mei 2010:  Tegenstanders moskee hangen dood schaap op in Roosendaal
  • 3 juni 2010: Ridderkerkse moskee keer op keer beklad
  • 3 augustus 2010: Poging tot brandstichting moskee Arnhem
  • 19 augustus 2010: vrouwen bij moskee met bier bekogeld
  • 28 augustus 2010: Moskee in Zoetermeer beklad.
  • 27 september 2010: brandstichting bij Groningse moskee
  • 10 oktober 2010: Moskee in Dordrecht beschoten
  • 9 december 2010: Amsterdamse moskeeen vrezen aanslagen
  • 24 januari 2011: Vandalisme bij moskee Nieuwegein
  • 2 april 2011: Moskee weer doelwit van vandalen
  • 5 juni 2011; poging tot brandstischtng moskee Enkhuizen
  • 14 september 2011: Moskeebezoekers bedreigd door actiecomité Hillegom
  • 24 oktober 2011; moskee beklad in Anhem (met letters PKK; vraag is of het hier om islamofobe achtergrond gaat)
  • 7 april 2012: brandstichting moskee Nieuwerkerk
  • 20 juli 2012: School in Enkhuizen die moskee zou gaan huisvesten in brand gestoken
  • 6 april 2013: Moskee Enkhuizen in brand gestoken (molotov cocktail volgens melding moskee)
  • 14 april 2013: In tuin van Merkez moskee in Doetinchem bekladding: Mohammed is dood, Jezus leeft (melding moskee)
  • 22 juli 2013: Varkenskop bij Arrahmaanmoskee in Boskoop
  • 10 augustus 2013: Ertugrulgazi moskee in Haakbergen; moskee bekogeld met eieren (melding door moskee)
  • 18 augustus 2013: Brand moskee in Deventer; onduidelijk of sprake was van brandstichting
  • 30 augustus 2013: op dak van moskee is molotovcocktail-achtige bom gegooid van Mevlana moskee in Assen (melding door moskee)
  • 15 september 2013: Mevlana moskee in Assen beklad met hakenkruizen en verschillende teksten waaronder ACAB (melding door moskee)
  • 20 spetmber 2013: ruiten van Kubamoskee in IJmuiden met stoeptegels ingegooid. (melding door moskee)
  • 20 december 2013: Twee varkenskoppen bij moskee Geleen
  • 15 februari 2014: bij moskee Abdulkadir Geylani moskee is racistisch teken achter gelaten (melding van moskee)
  • 6 maart 2014: ruiten ingegooid van Yunus Emre moskee in Almelo
  • 9 juni 2014: brandstichting Anadolu mskee in Rotterdam
  • 14 juni 2014: Varkenskop bij moskee in IJmuiden
  • 23 juni 2014; Moskeegangers IJmuiden verijdelen aanslag rechtsextremisten
  • 28 juni 2014: Moskee beklad met hakenkruis
  • 27 oktober 2014: Jongens proberen moskee in Etten-Leur in brand te steken
  • 14 december 2014; Raam van moskee Enschede opgeblazen met vuurwerkbom

Hoeveel incidenten rond Christelijke kerken waren er in die periode ook al weer? Haal dan ook die hypocriete kop uit het zand en zie eindelijk eens de werkelijkheid.


Gast

#248 Perdiep Ramesar en Marokkanen

2015-01-02 14:39

Perdiep Ramesar is een pathologische leugenaar en is ontslagen bij Trouw. Alleen een stakker neemt de informatie van deze leugenaar serieus.

 

Marokkanen hebben een vreselijk slecht imago en dat is objectief vast te stellen.

Islam is een ideologie van haat en zeker niet van vrede. Die zogenaamde vredelievende moslims moorden niet alleen elkaar uit ze bedreigen de werelvrede met hun achterlijke ideologie.


Gast

#249 Islam is vrede LOL

2015-01-02 14:43

Dan hier een kleine selectie van zulke landen:
-Iran, stuurde meisjes vanaf 9 jaar mijnenvelden in en jongetjes vanaf 12 jaar gebruikten ze als human wave attack.
-Jordanie: vermoordde 7000 Palestijnen in 1970, waaronder vele vrouwen en kinderen
-Syrie: tijdens het beleg van de stad Hama in 1980 werden naar schatting 15.000 burgers gedood, waaronder kinderen.
-Irak: tijden het bewind van Saddam werden er diverse massamoorden gepleegd op de Koerden en Arabische stammen, waaronder een aanval met mosterdgas waarbij vele kinderen het leven lieten.
-Pakistan: tijdens de oorlog in Bangladesh werden er 1.5 miljoen hindu's doodgemaakt door het Pakistaande leger, waaronder kinderen. Vrouwen werden eerder verkracht dan vermoord.
-De Fatah (PLO) en een mix van Palestijnse groeperingen hielden op diverse plaatsen huis in Libanon en moordde er lustig op los onder de christenen bijvoorbeeld bij de slachting van Damour.
-Hamas: laat Palestijnse kinderen tunnel graven waarbij er 160 dood zijn gegaan volgens eigen zeggen.
-Turkije: Koerdische en Armenische kinderen afgemoord door het Turkse leger.

-IS aanhangers zijn moslim en moordadige verkrachters, koppensnellers en geestezieke haatbaarden
Moet ik doorgaan?

De lijst is oneindig land en we hebben het niet eens gehad over hoe Palestijnse terroristen doelbewust kinderen opblazen bij de golven van aanslagen.

Kijk even naar moslimlanden en dan weet je dat deze mensen geen vrede willen, ze hebben een bedrading die dusdanig geschift is dat ze alleen maar willen knokken en alles en iedereen de schuld willen geven.

Gast

#250 Minder, minder, minder graag

2015-01-02 14:45

Als we willen dat het stopt, dan stopt het. Je moet het hard genoeg willen, met elkaar, zij aan zij, en voor niets wijken.

Geef het moorddadige ISIS haattuig geen seconde de kans te hopen dat wij een stap terug doen, maar ontneem ze die hoop.

Onthoud dat ze niets zijn behalve hun haat, dat ze geen eigenwaarde hebben. Alleen hun haat. En die bezit hen. Maar hun haat tegen alles dat anders is, is eigenlijk de haat tegen zichzelf.

Dat ze nooit, gewoon, met vriendjes kind zijn geweest. Dat ze de taal die ook van hen een succes had kunnen maken, niet goed spreken waardoor ze op school achter bleven en ze allemaal wegstroomden naar het praktijkonderwijs - ondanks dat een normale vertegenwoordiging het IQ moet hebben voor hoger onderwijs. Ze haten zichzelf, ze haten de achterlijke sociale omstandigheden waar ze uit komen.

Ze schamen zich voor hun ouders en daarover haten ze zichzelf weer.

Hun enige uitweg uit deze put van minderwaardigheid is de verheerlijking van een imaginair verleden en de volledige onderwerping aan een repressieve orthodoxie.

Het geluk dat zij daarin vinden is de sexuele bevrediging van de vernedering. Ze roepen de suprematie van de Islam uit om eindelijk bij iets groots te horen.

Maar hoe harder ze schreeuwen, hoe harder de echo verraad dat het gebouw van hun gedachten leeg is. Hun enige hoop op de toekomst komt voort uit hun gedrag van vernietiging dat zo kenmerkend is voor mensen zonder eigenwaarde.

Hun enige beeld van de toekomst is er een van dood en verderf. De leugen van de jihad drijft hen voort. Het is de overwinning van de haat, van de God van het gehenna. De haat die als voortrazend vuur alles op zijn pad verteert.

Maar aan het eind verteert het ook zichzelf. Heel het Midden-Oosten valt er aan ten prooi.

En er is maar een weg uit dit dal: laat ze hun haat, laat ze aan hun eigen haat ten onder gaan.'