Aanlijn- en muilkorfplicht en fokverbod gevaarlijke honden.

Amerikaanse Stafford

/ #192 "vechthonden"

2013-10-21 12:45

Wat een reacties zeg. Ik heb zelf een Amerikaanse Stafford van 7 maanden. Mensen ga eerst eens over de Amerikaanse Stafford of Pitbull lezen en over hun karakters. Een hond word wat mensen van ze ( willen) maken en ook het fokprobleem voor heleboel honden speelt mee. Voor de stoerigheid of hondengevechten deze hond aanschaffen vind ik in en in triest. Mensen nemen vaak deze honden klakkeloos zonder research gedaan te hebben of de tijd er voor willen te nemen over opvoeding etc zoals voor elke hond. Deze honden zijn vaak het verlengstuk van dat soort mens ego en niet de hond zien als je beste en trouwste vriend(in).  Als Amerikaanse Stafford bezitter word ik er verdrietig van hoe hier deze honden worden gezien omdat de verkeerde mensen deze honden houden betekent niet dat ze ook zo zijn integendeel.
Sommigen vinden het helaas leuk deze honden zoals bekend, nog gespierder of juist agressief te maken door ze in bomen aan takken of touwen of wat dan ook te laten hangen. Levende konijnen los laten of in een boom te hangen in het bos om zodat ze erop kunnen jagen en ze op te fokken en ze worden met stokken geslagen of zwaar bestraft als de "oefening"??? niet goed doen. Daar moet eens wat aan gedaan worden. Ze gaan vaak s'avonds laat het bos in als er geen mens meer is en is de controle ook lastiger en moet heel zwaar beboet worden. Levenslang verbieden om überhaubt een dier te hebben. Ik ben het er mee eens dat "als" ze echt bijten, bijten ze harder dan de meeste honden alleen dat dat doen ze normaal alleen uit verdediging van hun zelf of baas.Ze horen kinderen niet te bijten omdat het juist normaal kindervrienden zijn en alle mans vriend. Laat ik mijn Stafford pup bij pitbuls en andere honden in de buurt die ik niet ken of agressief zijn nee. Ze kan zich niet verdedigen en zoals bij elk gevecht of beet op jonge leeftijd kan het haar verpesten. En zal veel training kosten dat weer goed te krijgen. Lieve en goede baasjes die hun hond genoeg training geven, socialisatie met mensen, kinderen, andere honden, verkeer en genoeg beweging kunnen veel problemen voorkomen worden. Het is inderdaad zo dat de golden retrievers, labradors, herders en rottweilers boven de pitbull, Staffords etc staan qua bijt incidenten maar omdat hun die kracht bezitten is een beet helaas vaak ernstiger en ze houden vast. Dus mede dierenvrienden voed je hond als een roedelleider op en bovengenoemde dan heb je van elke hond veel plezier ongeacht het ras en wees duidelijk in de opvoeding en als baasje. Mensen met verkeerde bedoelingen jullie verdienen deze honden niet en geen enkel dier.

Groeten en een poot van mijn hond

Geen enkele hond hoort agressief te zijn. Nee ook geen boerboel, dogo canario, mastiff, kangal en ga maar door. De baas hoort de hond liefdevol, consequent en in balans op te voeden in rust, duidelijk en als roedelleider. De kleinere hondjes die ook meestal hun rangorde niet kennen zoals teckels, chi tzu, etc want die worden vaak als kinderen en als verwende schoothondjes opgevoed waardoor ze zichzelf maar ook de grotere honden in problemen kunnen brengen. Mensen ga eerst goed over deze rassen lezen. Mensen met verkeerde ideeen over deze honden en ze niet zien als hun trouwe en lieve viervoeter daar moet meer controle op komen als dat mogelijk is. En ja het zijn helaas meestal bepaald soort type mens die deze honden houden maar er niet van houden. Ook naar mijn hond van nu 7 maanden kijken soms mensen ook een beetje argwaanend naar haar maar als ze haar aaien en zien hoe lief en allermans vriend ze is zijn ze verkocht.

Zo jammer en triest dat mensen deze honden hun reputatie gegeven hebben niet de honden zelf. Ik kan alleen zeggen kijk naar de persoon die erbij loopt en hoe de hond erbij loopt al zegt dat ook niet altijd alles.Mijn hond komt ook eventueel uit het niks op je afgerend om een begroeting, een aai en een knuffel van je te krijgen maar mensen schrikken dan al gauw. Ik zelf loop zeker nu aangelijnd voor haar eigen veiligheid en in het losloopbos is ze vrij en speelt ze met andere honden. Het zijn geen "teringhonden" het zijn "tering bazen" die het slechtste in deze honden naar boven willen halen en er gebroken opgefokte honden van van maken.