Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

kimberly

#1201 Re:

2011-10-27 13:22

#2: -

Ja stuur die moskee maar weer hierheen :S lekker makkelijk ook ! Alsof Oosterheem op een moskee zit te wachten? ECHT NIET

kimberly

#1202 Re: Makkelijk

2011-10-27 13:30

#4: Piet - Makkelijk

Ik ben het geheel met je eens Piet, iedereen roept maar over een andere wijk, dat is lekker makkelijk. Ik denk dat Zoetermeer eigenlijk dat hele gebedshuis niet wil hebben, maar iedereen is inderdaad bang dat het dan op discriminatie wordt gegooid.

Anderzijds hebben jullie er eens over nagedacht of wij een kerk zouden mogen bouwen in bijv. Turkije? Ik denk dat ze er daar net zo moeilijk over doen!

Ik wil dat hele ding niet in Zoetermeer, want dan geef je toe aan iets wat de meeste Zoetermeerders niet willen. En ja je mag zeggen dat het discriminatie is omdat ik een kerk minder erg vind dan een moskee, maar hoe het zei zei het, de kerk hoort al eeuwen tot de cultuur van Nederland. De kerk is een stukje Nederland.

Nu zullen de meeste mensen wel denken heb je weer zo'n gelovige trut... Toevallig ben ik helemaal niet gelovig. Maar van de mensen van de kerk heb ik geen last. Die houden hun geloof in de kerk of thuis en gaan niet op straat roepen dat mensen die niet in Allah geloven slecht zijn.

 

Zo dat ben ik maar mooi even kwijt

Gast

#1203 Re: Re: Re: ‘Wat kunnen we doen om die moskee tegen te houden?’

2011-10-27 13:51

#1189: - Re: Re: ‘Wat kunnen we doen om die moskee tegen te houden?’

Goh Marijke, net als andere partijen ook al geschrokken! Men was al veel eerder op de hoogte van de plannen dan de betrokken bewoners. Raar he dat een enkeling wat agressief reageert als de plannen een paar weken voor de bouw pas bekend worden gemaakt. Nu worden de bewoners  onterecht gestigmatiseert als moslimhaters!  Heb je al met betrokken inwoners gsproken? Denk het niet dus hou je negatieve commentaar dan voor je.

Bewoner bij Akkerdreef

#1204 Re: Re: ‘Wat kunnen we doen om die moskee tegen te houden?’

2011-10-27 14:39

#1188: Johann van der Veere - Re: ‘Wat kunnen we doen om die moskee tegen te houden?’

Quote; Marijke van der Meer Leefbaar:

Het lijkt ons een goed idee om aan de omwonenden te vragen om een begeleidingscommissie te vormen die namens hen gesprekspartner wordt voor het ICZ, zodat ze met elkaar in gesprek komen en blijven over alles wat er rondom die moskee gebeurt.

Leefbaar Zoetermeer, in dit geval Marijke van der Meer, komt nu pas met het idee dat S.I.P. al vanaf het begin uitdraagt, politieke munt uit slaan misschien?

Heeft Marijke van der Meer de uitnodiging gelezen voor 6 oktober 2011, o ja die ging over het WOP daar mocht NIET GESPROKEN worden over een belangrijk onderwerp! De wijkbewoners zijn niet Anarchistisch maar wilde zich ook toen niet laten ringeloren en bezig worden gehouden met WOP praatjes.

Tot twee maal toe, in feite drie maal, mocht de wijk kennismaken met hun “toekomstige buren”althans dat werd beloofd, wie gooit er nu olie op het vuur?

De Jehovah’s Getuigen – waarschijnlijk de toekomstige buren van de moskee – bekijken we in het vervolg met heel andere ogen: we hadden van een club die naastenliefde predikt een hele andere opstelling verwacht. Waar de ambtelijke organisatie met verbijstering luisterden naar hun klacht dat zij niet waren uitgenodigd (hetgeen een gigaleugen bleek) waren wij verbijsterd over de meer dan intolerante opstelling van deze ‘kerk’.

Er is geen ambtenaar die erkent tijdens zo’n bijeenkomst dat het mis is gegaan met de uitnodigingen, misschien in de kroeg maar zeker niet tegen een raadslid!

Voor de tweede bijeenkomst is niemand uitgenodigd, tenzij een mededeling op de eerste, 13 oktober 2011, of was het de tweede “voorlichtingsavond” en een vermelding op de gemeente-site volstaat!

Waaruit bleek de intolerante opstelling, van de Jehova’s getuigen, uit het opkomen voor hun positie? Schuif maar onder tafel de aanvragen voor het stukje grond, ook gedaan door een ondernemer!

Niemand zei het met zoveel woorden, maar de agressie die uit sommige bijdragen klonk, en de verkapte bedreigingen ‘wij roepen het ICZ op deze plannen niet door te zetten, want de irritatie van de mensen uit de wijk kan gevolgen hebben, en we hebben een extreem rechtse groepering in de buurt’ sprak boekdelen. Om dit een verkapte bedreiging te noemen is echt over de top! Wanneer men dit omdraait, “stil jongens niks zeggen als de moslims komen, zul je wat beleven wij niet maar de rechtse groepering zal ze aanspreken” , en men constateert dit achteraf, ben je dan klaar?

Als bezorgde burger mag je deze uiting in een democratie, laatste keer dat ik checkte leefde we daar nog in, doen als waarschuwing zonder bedreiging!

Leefbaar Zoetermeer is behoorlijk geschrokken van deze toon. Voor het eerst in alle jaren dat wij informatieavonden in Zoetermeer meemaken, durfde niemand een ‘tegengeluid’ te laten horen. Hoewel we mensen zagen die met hun hoofd schudden over zoveel angst en islam-haat, dorst niemand aan te geven dat een islamitisch centrum ook kansen biedt. Kansen om de islamitische Zoetermeerders – voor het grootste deel geboren Nederlanders – een eigen plek(-je) te geven in onze stad. Kansen voor de moslim gemeenschap om vanuit hun eigen centrum maatschappelijke ontwikkelingen en integratie te stimuleren.

De Politieke partijen houden hun kaarten nog even voor zich, zodra iemand een troef verliest stappen ze, en happen ze toe! Het schudden met het hoofd neemt hand over hand toe vooral onder Seghwaert-bewoners.

Dit staat nergens  de Islamitische Zoetermeerders, er staat de Islamitische bevolking.

Voor een politica behoort men te herkennen en erkennen dat dit ook kan betekenen: bevolking vanuit omliggende gemeenten.

De vraag rijst of het hier gaat om een regionale Moskee, gezien de grootte van het gebouw en de drang van de Wethouder om te scoren.

Het doet mij vermoeden dat er subsidie, wellis waar niet door de gemeente Zoetermeer maar misschien wel via Brussel, politiek Den Haag, of de Provincie Zuid Holland, wordt verstrekt.

Op een bedrijventerrein dan maar? Nee dat zou weleens toekomstige ondernemers af kunnen schrikken!

Locomotion is geen optie omdat de gemeente haar moslim bewoners verstopt wil houden is mijn vermoeden, en daarvoor is er geen mooiere plek dan de Roggeakker.

In een nieuwe wijk zoals S.I.P. voorstelde, en daar omheen de Moskee bouwen zou een kans kunnen zijn, zoals mevrouw van der Meer schrijft, starters-woningen direct er omheen en in prijsklasse oplopende naar mate de afstand tot de Moskee groter wordt. Men kiest dan voor deze kans, zonder dat er andere kansen verloren gaan.

Bijna tot slot kan iemand, in tegenstelling tot wat er geschreven wordt in een column van een blad, en door het CDA, en door Leefbaar Zoetermeer, een scheldkanonnade, stout woord, belediging aan het adres welke groep of Wethouder dan ook, aangeven op een van de Video-opname’s?

De stichting ICZ krijgt van mij anoniem € 100,- per stout woord, of opmerking!

Als men in Nederland politici, inclusief politieke partijen, met nog grotere kousen-voetjes en fluwelen handschoenen moet benaderen deugen de politici dan nog wel?

In dit verband mijn complimenten voor de rust van wethouder Frank Speel,  geen klacht van hem gehoord, niet voor zijn informatieverstrekking.

 


Gast

#1205

2011-10-27 17:00

Ik lees net het streekblad en wat onder politie begeleiding naar huis.(ehct zwaar over dreven dit alles) ik kwam bij het stadhuis op een informatie avond en werd vanaf het begin van het centrum bijna begeleid als een demonstrant die heel wat ging doen nu weet ik wat een suporter voelt bij een wedstrijd voor het streekblad het was voor mij dus ook een vorm van bedreiging maar wedhouder Speel kon gewoon naar huis maar dit staat beter in de krant en kan gebruikt worden als kijk ze proberen metgeweld hun zun tekrijgen voor die verslagever heb ik een kleine hint een verhaal heeft twee kanten jammer dat je maar 1 kant kan schrijven was je pen op . of je batterij van je telefoon .

Johann van der Veere

#1206 Re:

2011-10-27 17:08

#1176: -  

 Quote: CDA fractievoorzitter Klaasjan de Jong vindt ons maar schreeuwers, in de Zoetermeer bijlage van dinsdag 25 okt.j.l. Het is te gek voor woorden dat wij dan als schreeuwers worden aangezien.

Bewoners Seghwaert

Bijna 14% van de inwoners van Zoetermeer woont in Seghwaert met 16.665 inwoners (01-01-2010). Gemiddelde leeftijd is 38 jaar (ZM 39 jr.). Bevolkingsprognoses laten zien dat zowel Seghwaert als Zoetermeer zullen vergrijzen. In Seghwaert-zw zal dit sterker plaatsvinden dan in Seghwaert-no. Seghwaert heeft een iets groter aandeel autochtonen dan het stedelijk gemiddelde. Seghwaert-zw heeft met 12% het kleinste aandeel niet westerse allochtonen (nwa). (ZM 17% nwa). Het inkomen per huishouden is in Seghwaert iets hoger dan het stedelijk gemiddelde. In Seghwaert-zw is het inkomen iets hoger dan in Seghwaert-no. In Seghwaert ligt het aandeel niet werkende werkzoekende rond het stedelijk gemiddelde (net iets lager). Segwaert-no heeft een kleiner aandeel hoogopgeleiden en een hoger aandeel inwoners met een middenhoog opleidingsniveau. Seghwaert-zw komt vrijwel overeen met het stedelijk gemiddelde. De huishoudensamenstelling in Seghwaert is ongeveer gelijk als het stedelijk gemiddelde. Waarbij ongeveer 40% huishoudens met kinderen zijn.

Stedenbouwkundige opzet

Seghwaert is een buurt in het Noord-Oosten van Zoetermeer. Het maakt onderdeel uit van de wijk Noordhove Seghwaert. Deze wijkdelen bestaan uit heel veel subbuurtjes (bloemkoolroosjes). Seghwaert is gelijkmatig van opzet en heeft, globaal gezien, in alle hoeken ongeveer hetzelfde patroon en hetzelfde aanzien. Het buurtwegenstelsel voert met flauwe lussen door de wijk, zonder veel makkelijk herkenbare kruisingen of opvallende gebouwen. Zeventig procent van de woningen in Seghwaert is laagbouw, de rest is zogenaamde ‘gestapelde laagbouw’, woongebouwen van drie of vier lagen, vaak bestaand uit maisonnettes. In de rest van Zoetermeer is er gemiddeld een stuk minder laagbouw. Seghwaert heeft 5 ‘grotere’ groengebieden.

Wonen

Totale woningvoorraad:  

7146 Verhouding koop/huur

Seghwaert-zw: 56%/ 44%

Seghwaert-no: 50%/ 50%

Zoetermeer: 53%/ 47% Aantal huurwoningen per corporatie:

o DGW: 1005

o Vestia: 1309

o Vidomes: 401

De gemiddelde WOZ-waarde in Seghwaert ligt ongeveer €20.000 onder het stedelijk gemiddelde (ZM: €213.017) Seghwaert heeft meer eengezinswoningen (SW 70%/ ZM 59%) en minder meergezinswoningen dan het stedelijk gemiddelde; Voornamelijk Seghwaert–no heeft veel eengezinswoningen.

Werkgelegenheid

In Seghwaert zijn de meeste banen in de gezondheids- en welzijnszorg. Ook de groot- en detailhandel; reparatie van auto’s en het onderwijs zijn grotere werkgevers in de wijk.

Kort overzicht van voorzieningen:

Gezondheidscentrum Seghwaert met o.a.: apotheek, consultatiebureau, opvoedcentrum, huisartsen, tandartsen, lopodistenpraktijk 2 winkelcentra Brede School Diverse sportvoorzieningen en -verenigingen Twee Randstadrail halten Kwadraad, Stichting Mooi, Vierstroom Wijk en Agent Samen (WAS)

Mening bewoners uit peilingen

Rapportcijfer veiligheid: 7,3 (ZM: 7,4) Kwaliteit Onderhoud in directe leefomgeving: Seghwaert-zw: 6,6/ Seghwaert-no 6,2 (ZM 6,6) Bewoners van Seghwaert-zw hun buurt positiever beoordelen dan de bewoners van Seghwaert-no als het gaat om de omgang met buurtgenoten. In Seghwaert-zw is de betrokkenheid met de buurt en buurtgenoten iets groter dan bij Seghwaert-no.

Aanleiding Wijkbeeld

Dit Wijkbeeld is opgesteld als een 0-meting ten behoeve van het Wijkontwikkelingsplan (WOP) voor Seghwaert. Een wijkontwikkelingsplan biedt een toekomstvisie/ontwikkelingsrichting voor een langer termijn (lees: 10 tot 15 jaar). In het WOP worden verschillende soorten vraagstukken behandeld rondom de volgende thema’s: sociaal (leefbaarheid en veiligheid), wonen, werk en de fysieke staat van de wijk. Het WOP wordt opgesteld als samenwerking tussen woningbouwcorporaties en de Gemeente Zoetermeer. Tevens zullen burgers en actieve partijen in de wijk worden betrokken bij de totstandkoming van het WOP.

Deze 0-meting (het Wijkbeeld) geeft aandachtspunten voor het WOP aan en kan tevens benut worden als ‘indicatorenbron’ om ontwikkelingen in de toekomst waar te nemen.

Inhoud van het wijkbeeld

Dit wijkbeeld is een selectief overzicht van (statistische) gegevens en onderzoeken. Hierbij is vooral gebruik gemaakt van statistisch materiaal van de afdeling Onderzoek en Statistiek van de gemeente Zoetermeer, maar er zijn eveneens andere bronnen benut zoals van het VROM, CBS en Atlas voor gemeenten (de bron wordt steeds vermeld).

Het wijkbeeld biedt enkel een overzicht van de onderzoeksresultaten en feitelijke gegevens. Hierbij wordt geen waardeoordeel uitgesproken. Dergelijke interpretaties van de bevindingen worden pas besproken tijdens het werken aan het wijkontwikkelingsplan. In het wijkbeeld staan wel ‘subjectieve scores’ van bewoners, deze zijn afgeleid uit onderzoeken waarbij gevraagd is naar hun beleving van de buurt.

Vergelijking Seghwaert met het stedelijk gemiddelde en een vergelijking met de G50

In dit wijkbeeld wordt Seghwaert afgezet tegen het stedelijk gemiddelde. Eveneens is er, waar mogelijk, een vergelijking gemaakt tussen Seghwaert Zuidwest en Seghwaert-noordoost (waarbij de Randstad Rail de grens aangeeft).

Tevens is dit wijkbeeld voorzien van een bijlage (bijlage 2) waar Zoetermeer wordt vergeleken met de 49 andere grootste gemeenten van Nederland (G50)1. De bijlage biedt een vergelijking op basis van een ranglijst. Dit geeft een indicatie van hoe Zoetermeer scoort ten opzichte van andere grote gemeenten van Nederland. Deze ranglijst kan benut worden om de statistische gegevens van Seghwaert en de vergelijking met het stedelijk gemiddelde nog beter op waarde te schatten.

Aldus de wijkreportage van de gemeente Zoetermeer casu quo wethouders.

Lees het complete rapport via:

http://zoetermeer.notudoc.nl/cgi-bin/showdoc.cgi/action=view/id=185125/type=pdf/Wijkbeeld_Seghwaert.pdf


Gast

#1207 Re:

2011-10-27 17:49

#1205: -  

 Ja, ik heb ook het streekblad gelezen over de ge"Speel"de beveiliging. Het schunnige is nog dat ze bij iedere berichtgeving meer gaan overdrijven. Dit keer is de kop zelfs: wethouder belaagd. Belachelijk.Dit bericht is door een politiewoordvoerder in de Telegraaf al tegengesproken. Dus wel bij de les blijven Streekblad. Belangen verdedigen heet dus tegenwoordig belagen.

Overigens: uitslag poll: maar liefst 80% is tegen de komst van de moskee!!! Dat zegt wel genoeg.

80% VERENIG U en kom samen op voor onze belangen!!!!

Nothing beats a lion

#1208 Re: Re:

2011-10-27 17:54

#1206: Johann van der Veere - Re:  

 

Hey Johann, ik heb het ook gelezen en krijg nog sterker de indruk dat er geen draagvlak is. puur op basis van de cijfers/ verhoudingen. Al die rapporten zijn leuk, maar de gemeente handelt er zelf niet naar of op de verkeerde manier! Het is wassenneuzenpolitiek...ik had niets met politiek en nu moet ik me tegen wil en dank er toch in verdiepen. Mijn reden om het niet te volgen, wordt bevestigd...politiek is voor 90% verloren tijd en geld van mensen die geen empatisch vermogen hebben en niet handelen naar wensen, ideeën, behoeften van een meerderheid van de inwoners. Pffff, om moedeloos van te worden!

Gast

#1209 Re: Re: Re: ‘Wat kunnen we doen om die moskee tegen te houden?’

2011-10-27 18:18

#1204: Bewoner bij Akkerdreef - Re: Re: ‘Wat kunnen we doen om die moskee tegen te houden?’ 

 "De stichting ICZ krijgt van mij 100,- per stout woord, of opmerking".

Laat inderdaad de media, de politiek of wie dan ook maar eens aantoonbaar maken wat er gescholden en bedreigd is!!!

Check eerst even de feiten vóórdat er loze kreten en uitspraken gedaan worden, kijk de videobeelden maar na.

In dit geval zeker ook het Streekblad die dezelfde beschuldigen aan de bewoners doet in hun nieuwe poll: wethouder Speel werd uitgescholden en bedreigd. Wat een belachelijk toneelspel.


Gast

#1210

2011-10-27 18:51

Gelijke monnikken, gelijke kappen heb ik wethouder Speel een aantal malen horen zeggen!
Als Speel achter zijn uitspraak staat en een vent is zou hij daar bij deze naar handelen. Met "gelijke kappen" de onduidelijkheid uit de wereld helpen wat betreft de bedreigingen ipv geen commentaar te geven en de ongelijkheid en oneerlijkheid te laten voortbestaan. Dat zou de buurtbewoners weer gelijke monnikken maken!!!!!
Johann van der Veere

#1211 Re: Column Frans Muijzers: Segh maer nee

2011-10-27 19:04

#1190: - Column Frans Muijzers: Segh maer nee 

 Deze dus:

ZOETERMEER - Iedere donderdag schrijft oud-wethouder Frans Muijzers een column in het Streekblad. Op woensdag kunt u de column al online lezen.

Segh maer nee

Toen de familie Muijzers in 1989 in Zoetermeer neerstreek, was dat een hele overgang vanuit het hoge Noorden (en dat was ook al wennen geweest vanuit het Zuiden). Het was een nieuwe baan voor mij, in Den Haag, die onze Westerse huizenjacht in Zoetermeer deed eindigen.

Al snel was ik actief voor de buurtvereniging, als lid van de commissie ‘Woonomgeving’. Een van de eerste onderwerpen waar ik mee te maken kreeg was de toen nog geplande komst van een vuilverbrandingsinstallatie op het industrieterrein Dwarstocht-Oost, aan de rand van onze wijk Seghwaert. Het belangrijkste bezwaar tegen de komst daarvan was de vermoede daling van de huizenprijzen, toch een paar honderd meter verderop. Ik begreep daar toen al niet veel van, maar de oprechte vrees – vooruit: angst – voor waardevermindering was voor menigeen een onbetwist axioma. De vuilverbrandersplannen werden verlegd naar Ypenburg en de huizenbezitters konden weer rustiger gaan slapen.


De tweede informatieavond, vorige week, over de komst van de moskee in Seghwaert was zeker zo heftig als de eerste.

Toen ik opnieuw de wijkwethouder miste (ik zag ‘m in elk geval niet via de internetbeelden) moest ik denken aan zijn voorganger Pieter Smit, die veel lastige bijeenkomsten met humor probeerde te relativeren met de uitroep “Zeg maar nee, dan krijg je er twee!”.

Toegegeven, die kwinkslag vond meestal in beslotenheid plaats, maar op de een of andere manier …


Frans Muijzers

Zie ook:


http://www.fransmuijzers.pvda.nl/

Gast

#1212 Re:

2011-10-27 19:38

#1205: -

De 2e  informatie avond was op 19 oktober. Vandaag is het de 27e dus (te) laat en nog erger foutief nieuws. Stond al geruime tijd op Zoeternieuws dat de wethouder NIET bedreigd was  volgens  een politiewoordvoerder. Het sreekblad heeft zijn werk dus niet goed gedaan. Een rectificatie zou dus op zijn plaats zijn.

Johann van der Veere

#1213 Re: Re: Column Frans Muijzers: Segh maer nee

2011-10-27 20:12

#1211: Johann van der Veere - Re: Column Frans Muijzers: Segh maer nee 

 Oud-wethouder Frans Muijzers emailde me zojuist dat hij deze beter vond. Hierbij dan:

MoskNee

De meeste Christelijke kerken hebben een geschiedenis van intolerantie die het zonder enige aarzeling met gemak wint van die van andere belangrijke geloofsovertuigingen, zoals de Islam. Vroeger was de strijd tussen gelovigen letterlijk ‘op leven en dood’. In de 16e eeuw kon je beter ongelovig zijn dan een beetje anders. De vreemdste capriolen op dat gebied vonden plaats tussen de Christenen onderling. Mocht de nood – lees: afgunst, angst en haat – heel hoog worden, dan was de ene stroom binnen de Christelijke kerk niet te beroerd om een deal met de Moslims te sluiten om een afvallige broederstroming de nek proberen om te draaien (ook letterlijk, hoewel brandstapels favoriet waren).

Lange tijd heb ik gedacht dat intolerantie en angst nauw met elkaar verweven zijn. Door een toevallige samenloop van omstandigheden – a) er was een interessante bijeenkomst in het stadhuis, b) de live uitzending via internet werkte goed – was ik getuige van een bijzondere vorm van burgerbetrokkenheid. Toen wethouder Frank Speel vorige week op voorbeeldige wijze toelichting gaf op de overwegingen en voorwaarden rondom de mogelijke komst van een moskee op een daarvoor geschikte en beschikbare plek was in geen velden of wegen angst waarneembaar bij de aanwezige burgers, afgezien van vrees voor waardedaling van huizen. Intolerantie bleek sterke, eigen maatschappelijke wortels te hebben: geen samenkomsten van Moslims gewenst in de nabijheid van huizen en kinderen.

Zoetermeer … ZoeterNee?

Frans Muijzers

ongeruste wijkbewoner

#1214 Re: Re:

2011-10-27 20:14

#1212: Gast - Re:

lijkt me een hele goede opmerking recificatie van Dhr Speel, bedreigd pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff leuk om te spelen natuurlijk als je zon hele avond onder vuur hebt gelegen


Gast

#1215

2011-10-27 21:28

in de Postiljon staat dat de omgevingsvergunning is aangevraagd, aanvraag datum 7-10-2011
vanaf nu kan je dus bezwaar gaan maken

Gast

#1216 Openbare bekendmakingen

2011-10-27 21:30

Zegwaartseweg 47, 2723 PA, het bouwen van een Mormonenkerk

http://www.zoetermeer.nl/index.php?simaction=content&mediumid=5&pagid=3139&rubriek_id=4629&stukid=27121
dat is nog geen km bij ons vandaan?

er staat er al 1 in de dorpstraat foto Mormonenkerk Zoetermeer http://flic.kr/p/7tmsAu


Gast

#1217 Re: Re: Re: Column Frans Muijzers: Segh maer nee

2011-10-27 21:39

#1213: Johann van der Veere - Re: Re: Column Frans Muijzers: Segh maer nee 

 Tja....Christenen.....CDA....een onfris verleden....deal met de moslims....terug naar de middeleeuwen?

CDA was vroeger KVP, katholieke volkspartij, maar moest bij gebrek aan zieltjes al gaan samenwerken met andere christelijke partijen.

What's next....samenwerken...ICDA...islamitisch christelijk democratisch apel?....dé deal om de afvallige buurtbewoners op de brandstapel te krijgen?


Gast

#1218

2011-10-27 22:08

Het bestemmingsplan Seghwaert is door wethouder Emmens (VVD) en directeur Hoofdafdeling Ruimte Ron van Nood tot stand gebracht met list, leugen en bedrog. Zo werd het bestemmingsplan tijdens inzage veranderd en waren rapporten en berekeningen ondeugdelijk en gemanipuleerd.
Zie http://estevenh.home.xs4all.nl/geonet/zoetermeer/
Ed Stevenhagen

#1219 Re: Re: Re: Column Frans Muijzers: Segh maer nee

2011-10-27 22:25

#1213: Johann van der Veere - Re: Re: Column Frans Muijzers: Segh maer nee

Frans,

Ik kan je gedachtengang volgen. Het argument geloof wordt ingezet wanneer politieke motieven falen.

Van een "voorbeeldige wijze" van toelichting door Frank Speel was echter GEEN sprake. Ik ken het bestemmingsplan Seghwaert door en door. Ik ben met mijn bedenkingen geweest tot de Raad van State.

  • Ik toloreer het niet om belazerd te worden .
  • Seghwaert wil de tol van de zogenaamde tolerantie niet betalen!

 

wethouder blijf bij je leest
Gast

#1220

2011-10-27 23:13

Naam: drs. H.M.M. (Hans) Haring
Functie: Wethouder (D66)
Taken: Portefeuille
Kunst en cultuur en VERKEER en VERVOER
Milieu en grondbedrijf
Project Culturele As en Project Duurzaam Zoetermeer
Wijkwethouder Noordhove-Seghwaert
Alleen niet voor de bewoners niet gezien niet gehoord

Johann van der Veere

#1221 Re:

2011-10-27 23:25

#1220: -  

 

Inspraak of voldongen feit?

Het Wijk Ontwikkelings Plan (WOP) Seghwaert gaat naar de raad en daarmee de aankondiging dat er mogelijk een moskee komt in die wijk.

Dat is op zich de normale politieke weg maar voor de burgers is het toch rauw op hun dak. Het college is vol van ‘elke burger heeft inspraak’, er wordt begin oktober zelfs in een brief aan de bewoners ‘gevraagd’ (lees: uitnodiging) om te gaan praten met het WOP Seghwaert. Bovendien vermeldt de brief dat ze kunnen kennismaken met hun toekomstige buren, te weten: de mensen van Stichting ICZ, die naast hun woonhuizen een moskee gaan bouwen. En, in tegenstelling tot het vorenstaande, is het voor WOP Seghwaert geen punt van discussie.

Het gemeentelijke college heeft (aldus reeds) besloten dat de grond, onder voorwaarden, verkocht wordt aan deze Stichting, met andere woorden stemmen ze in met de bouw van een moskee en een multicultureel centrum.

Men zegt dus tegen de bewoners dat ze wél wat mogen ‘zeggen’ over de inrichting van hun speelvelden en straten, maar het college bepaalt zelf wie uw buren worden… Heet dat nu inspraak of een al lang gelopen race – een voldongen feit?

Deze gebeurtenis vindt plaats binnen de maand waarin de eerste “optie tot verkoop” verloopt, over haar einddatum heen gaat. Ja, gaat komen, want op vragen van de bewoners aan de betreffende wethouder over het niet laten doorgaan van de bouw, is zijn antwoord doodleuk dat er geen mogelijkheid is om de bouw te stoppen..! Ten minste als ICZ zich aan de door de college gestelde voorwaarden houdt. Ook wordt nog aangehaald dat het om een kerkelijk gebouw gaat en dat dit binnen het bestemmingsplan past.

Maar een moskee heeft toch een andere uitwerking op een buurt dan een kerk of zijn wij dan te bevooroordeeld? De bewijzen liggen er, kijk naar de problemen en het gevoel van de buurtbewoners in de wijk Meerzicht. Nee, een zodanig ingrijpend punt van het bestemmingsplan kondig je als gemeente niet ‘effe’ te elfder ure aan, maar je gaat in samenspraak de dialoog aan. Van te voren, zodat partijen er van te voren wel of niet uitkomen.

Het is de morele plicht van het college (burgemeester en wethouders) om niet over, maar mét haar burgers te communiceren.

En de gekozen volksvertegenwoordigers dan, zult u denken? Waar blijven die? Deze goedwillende raadsleden staan helaas ‘formeel’ buiten spel, omdat het bestemmingsplan al lang geleden is vastgelegd en daarin staat dat het kan. Dat betekent dat het College de bevoegdheid heeft deze beslissing te nemen.

Als TROTS ZOETERMEER zeggen we “geen moskee in een wijk”. En “laat de gemeente voortaan vooral vooraf mét de bewoners (de werkelijke werkgevers van het College ) de voorgenomen plannen van de gemeente bespreken. Dat voorkomt achteraf protest en rumoer en creëert wel/niet meer draagvlag.”

Fractie en bestuur Trots Zoetermeer
Rick Keller, fractievoorzitter

http://zoetermeer.trotsopnederland.com/index.php?pageID=3&messageID=2805

Als ik jullie tot last ben is dat juist een reden om hier nog even te blijven.
Jeuk!

#1222 Re: Openbare bekendmakingen

2011-10-28 00:24

#1216: - Openbare bekendmakingen 

Omgevingsvergunningen

Zegwaartseweg 47
Bekendmaking heeft betrekking op   2723PA47
Publicatiedatum   27-10-2011
Soort bekendmaking   omgevingsvergunning (aanvraag), activiteit bouwen
 

Zegwaartseweg 47, 2723 PA, het bouwen van een Mormonenkerk, WB20110641 (ontvangen op 07 oktober 2011)

Ingediende aanvragen
De bekendmaking van de ontvangst van deze aanvraag heeft uitsluitend een informatief karakter. Dit betekent dat u tegen de aanvraag geen zienswijze of bezwaar kunt indienen.

Tegelijk met de bekendmaking van het besluit op de aanvraag wordt vermeld of en op welke wijze u een bezwaar- en/of beroepschrift kunt indienen.

Inzien van aanvragen om omgevingsvergunning
Binnengekomen aanvragen kunt u inzien bij de Omgevingsbalie in de centrale hal van het Stadhuis. U moet hiervoor wel eerst telefonisch een afspraak maken via 14 079.
En de volgende (stilzwijgende) actie van de gemeente... Wat is hiervan de impact? Waarom kunnen de omwonenden geen bezwaar maken? Proberen we de moskee niet in de wijk te krijgen, wordt er iets verderop een mormonentempel uit de grond gestampt? Wordt deze hoek van Zoetermeer het Preekgedeelte van de regio? De tempel in de Dorpsstraat vind ik al 'over the top' (smaken verschillen, en klaarblijkelijk vindt de welstandscommissie alles goed).....

Gast

#1223 Re: Re: Openbare bekendmakingen

2011-10-28 01:43

#1222: Jeuk! - Re: Openbare bekendmakingen 

 Formeel bezwaar maken kan pas tegen een besluit van de gemeente. Dit betreft alleen een kennisgeving van de aanvraag die de gemeente op grond van de wet moet doen. Nu weet je wel dat je komende weken de publicaties scherp in de gaten moet houden.

Als het een vergunning volgens de reguliere procedure betreft kunnen we op deze aanvraag binnen 8 weken een beslissing verwachten. Dan kunnen we hier wel bezwaar tegen aantekenen.

Ben erg benieuwd naar deze plannen die nu weer zomaar opduiken!

Gast

#1224

2011-10-28 13:35

Ik heb op de gemeentesite gelezen dat de aanvraag voor een referendum digitaal te downloaden is en dat er 315 stemmen nodig zijn om tot een refenderum te komen.
Mien

#1225 SIP in AD (Zoetermeer bijlage).

2011-10-29 10:24

Eindelijk een keer SIP aan het woord in het AD. De gemeente hanteert een radiostilte over dit onderwerp. Dat doen ze vaker, so what's new! Overigens vind ik de strekking nog steeds vaag. We worden nog steeds aan het lijntje gehouden. Geen ja, geen nee.... Ze hopen er op dat de protesten straks afnemen...of de wijk leeg is....Er wordt echt niet naar ons geluisterd!!