Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

Bewoner bij Akkerdreef

/ #1204 Re: Re: ‘Wat kunnen we doen om die moskee tegen te houden?’

2011-10-27 14:39

#1188: Johann van der Veere - Re: ‘Wat kunnen we doen om die moskee tegen te houden?’

Quote; Marijke van der Meer Leefbaar:

Het lijkt ons een goed idee om aan de omwonenden te vragen om een begeleidingscommissie te vormen die namens hen gesprekspartner wordt voor het ICZ, zodat ze met elkaar in gesprek komen en blijven over alles wat er rondom die moskee gebeurt.

Leefbaar Zoetermeer, in dit geval Marijke van der Meer, komt nu pas met het idee dat S.I.P. al vanaf het begin uitdraagt, politieke munt uit slaan misschien?

Heeft Marijke van der Meer de uitnodiging gelezen voor 6 oktober 2011, o ja die ging over het WOP daar mocht NIET GESPROKEN worden over een belangrijk onderwerp! De wijkbewoners zijn niet Anarchistisch maar wilde zich ook toen niet laten ringeloren en bezig worden gehouden met WOP praatjes.

Tot twee maal toe, in feite drie maal, mocht de wijk kennismaken met hun “toekomstige buren”althans dat werd beloofd, wie gooit er nu olie op het vuur?

De Jehovah’s Getuigen – waarschijnlijk de toekomstige buren van de moskee – bekijken we in het vervolg met heel andere ogen: we hadden van een club die naastenliefde predikt een hele andere opstelling verwacht. Waar de ambtelijke organisatie met verbijstering luisterden naar hun klacht dat zij niet waren uitgenodigd (hetgeen een gigaleugen bleek) waren wij verbijsterd over de meer dan intolerante opstelling van deze ‘kerk’.

Er is geen ambtenaar die erkent tijdens zo’n bijeenkomst dat het mis is gegaan met de uitnodigingen, misschien in de kroeg maar zeker niet tegen een raadslid!

Voor de tweede bijeenkomst is niemand uitgenodigd, tenzij een mededeling op de eerste, 13 oktober 2011, of was het de tweede “voorlichtingsavond” en een vermelding op de gemeente-site volstaat!

Waaruit bleek de intolerante opstelling, van de Jehova’s getuigen, uit het opkomen voor hun positie? Schuif maar onder tafel de aanvragen voor het stukje grond, ook gedaan door een ondernemer!

Niemand zei het met zoveel woorden, maar de agressie die uit sommige bijdragen klonk, en de verkapte bedreigingen ‘wij roepen het ICZ op deze plannen niet door te zetten, want de irritatie van de mensen uit de wijk kan gevolgen hebben, en we hebben een extreem rechtse groepering in de buurt’ sprak boekdelen. Om dit een verkapte bedreiging te noemen is echt over de top! Wanneer men dit omdraait, “stil jongens niks zeggen als de moslims komen, zul je wat beleven wij niet maar de rechtse groepering zal ze aanspreken” , en men constateert dit achteraf, ben je dan klaar?

Als bezorgde burger mag je deze uiting in een democratie, laatste keer dat ik checkte leefde we daar nog in, doen als waarschuwing zonder bedreiging!

Leefbaar Zoetermeer is behoorlijk geschrokken van deze toon. Voor het eerst in alle jaren dat wij informatieavonden in Zoetermeer meemaken, durfde niemand een ‘tegengeluid’ te laten horen. Hoewel we mensen zagen die met hun hoofd schudden over zoveel angst en islam-haat, dorst niemand aan te geven dat een islamitisch centrum ook kansen biedt. Kansen om de islamitische Zoetermeerders – voor het grootste deel geboren Nederlanders – een eigen plek(-je) te geven in onze stad. Kansen voor de moslim gemeenschap om vanuit hun eigen centrum maatschappelijke ontwikkelingen en integratie te stimuleren.

De Politieke partijen houden hun kaarten nog even voor zich, zodra iemand een troef verliest stappen ze, en happen ze toe! Het schudden met het hoofd neemt hand over hand toe vooral onder Seghwaert-bewoners.

Dit staat nergens  de Islamitische Zoetermeerders, er staat de Islamitische bevolking.

Voor een politica behoort men te herkennen en erkennen dat dit ook kan betekenen: bevolking vanuit omliggende gemeenten.

De vraag rijst of het hier gaat om een regionale Moskee, gezien de grootte van het gebouw en de drang van de Wethouder om te scoren.

Het doet mij vermoeden dat er subsidie, wellis waar niet door de gemeente Zoetermeer maar misschien wel via Brussel, politiek Den Haag, of de Provincie Zuid Holland, wordt verstrekt.

Op een bedrijventerrein dan maar? Nee dat zou weleens toekomstige ondernemers af kunnen schrikken!

Locomotion is geen optie omdat de gemeente haar moslim bewoners verstopt wil houden is mijn vermoeden, en daarvoor is er geen mooiere plek dan de Roggeakker.

In een nieuwe wijk zoals S.I.P. voorstelde, en daar omheen de Moskee bouwen zou een kans kunnen zijn, zoals mevrouw van der Meer schrijft, starters-woningen direct er omheen en in prijsklasse oplopende naar mate de afstand tot de Moskee groter wordt. Men kiest dan voor deze kans, zonder dat er andere kansen verloren gaan.

Bijna tot slot kan iemand, in tegenstelling tot wat er geschreven wordt in een column van een blad, en door het CDA, en door Leefbaar Zoetermeer, een scheldkanonnade, stout woord, belediging aan het adres welke groep of Wethouder dan ook, aangeven op een van de Video-opname’s?

De stichting ICZ krijgt van mij anoniem € 100,- per stout woord, of opmerking!

Als men in Nederland politici, inclusief politieke partijen, met nog grotere kousen-voetjes en fluwelen handschoenen moet benaderen deugen de politici dan nog wel?

In dit verband mijn complimenten voor de rust van wethouder Frank Speel,  geen klacht van hem gehoord, niet voor zijn informatieverstrekking.