Doorlichtingsplan Gentse politie is karikaturaal - halt aan grote delen van het verbeterplan

Guest
Gast

#26 Re: Enkele ergernissen ...

2010-11-03 20:45

#22: I.D. Gent Pel? - Enkele ergernissen ...  

 Fantastisch gezegd!! En dit is nog maar een klein deeltje van alle ergernissen!

Een BOEK kan er geschreven worden!

Guest ID ID
Gast

#27 Re: Enkele ergernissen ...

2010-11-03 21:38

#22: I.D. Gent Pel? - Enkele ergernissen ...  

 heel goed gezegd! heel veel, zoniet volledige, herkenningspunten!

 

Nog zo'n staaltje van sterke leiding: Y-week: Bevolen met beleur te Brussel. 4 dagen bijna op rij MPE te brussel of Gent. Diensten van 10 uur of langer.

 Als voorbeeld: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag bevolen met MPE dienst. Die 4 dagen geen tijd om vrouw en kind te zien want de diensten lopen uit tot 01.00 u 's nachts en de volgende dag dien je alweer om 12.00uur te beginnen.

 De vrijdag is er geen MPE dienst, maar word je gebeld door het A-buro (dewelke trouwens steeds fantastisch werk leveren en u altijd vriendelijk zullen ontvangen). Je moet dan beginnen van 12.00 tot 20.30. een leuke fenomeenpatrouille...

Samen met je collega dien je je aan te melden om 12.00. Collega 1 ziet het niet zitten om om 12.00 te beginnen en belt naar Ydienst om recup te vragen en pas om 16.00u te beginnen: Geen probleem.

Collega 2 komt op om 12.00u en ziet dat zijn collega 1 pas om 16.00u begint. Maar collega 2 zou graag om 17.00u stoppen omdat hij dan eindelijk vrouw en kind eens kan zien, spreken na een ganse week dat niet gekund te hebben. Collega 2 gaat naar Ydienst en vraagt daar vriendelijk of hij om 17.00 u mag stoppen. dan hebben we daar zo'n vriendelijke man(zonder sterren maar met kroontjes) die zich luidop afvraagt waarom wij eigenlijk nog komen werken als collega 1 pas om 16.00u opkomt en collega 2 om 17.00u wil stoppen...Die luidop zit te zeggen dat er op die manier geen patrouilles kunnen gereden worden waar hij zo zijn best voor heeft gedaan ze op te stellen... (hoest kuch kuch).

Dit terwijl er een ganse week overuren gedraaid zijn tegen de sterren op enkel en alleen maar om die Eurotop te doen...

Wij van interventie proberen niet te zagen over onze uren omdat we op voorhand weten dat we met wisselende uren zitten. Maar blijkbaar is het op sommige momenten niet mogelijk (in de Y week dan nog) om je overuren te recupereren om eens bij vrouw en kind te zijn...

 

Dames en heren van de leiding, dit leidt naar frustraties!

Waarom luistert men nooit eens naar ons als we wat te zeggen hebben. De basis (INP en sectiechefs) zorgen er wel voor dat al het werk gedaan wordt op de baan. Wij doen dat met hart en ziel. Zelf al worden we uitgemaakt voor het vuil van de straat, we blijven ervoor gaan!

WIJ WILLEN GEEN NIEUW DIENSTROOSTER! WIJ WILLEN NIET VAN SECTIES NAAR TEAMS OVERGAAN!

WIJ WILLEN LUISTERBEREIDHEID VAN DE LEIDING

WIJ WILLEN RESPECT VAN DE LEIDING

WIJ WILLEN EEN LEIDING DIE ACHTER ONS STAAT ALS ER IETS GEBEURD

WIJ WILLEN EEN BESTUURLIJKE OVERHEID DIE NIET AAN ZIJN STEMMEN DENK MAAR ACHTER ZIJN VOLK STAAT

WIJ WILLEN DE INTERVENTIEDIENST DOEN DRAAIEN MET DE VOLLE STEUN!

 

ZIE DAT NU EENS IN DAMES EN HEREN VAN DE LEIDING! NEEN TEGEN DE HERVORMING!!!!NEEN AAN DE PROFESSOREN!

Guest
Gast

#28 Re: Re: Enkele ergernissen ...

2010-11-03 21:45

#27: Guest ID ID - Re: Enkele ergernissen ...  

WIJ WILLEN GEEN NIEUW DIENSTROOSTER! WIJ WILLEN NIET VAN SECTIES NAAR TEAMS OVERGAAN!

WIJ WILLEN LUISTERBEREIDHEID VAN DE LEIDING

WIJ WILLEN RESPECT VAN DE LEIDING

WIJ WILLEN EEN LEIDING DIE ACHTER ONS STAAT ALS ER IETS GEBEURD

WIJ WILLEN EEN BESTUURLIJKE OVERHEID DIE NIET AAN ZIJN STEMMEN DENK MAAR ACHTER ZIJN VOLK STAAT

WIJ WILLEN DE INTERVENTIEDIENST DOEN DRAAIEN MET DE VOLLE STEUN!

 R E S P E C T and both tumbs up ! ! !

Peloton 8
Gast

#29 Alles in functie van MPE ...en van de burgemeester

2010-11-04 02:27

Blijkbaar zou het nu de bedoeling zijn de teams te herschikken in functie van de MPE...

In team 1 zitten er 10 leden die MPE lid zijn. In team 2 zijn er 2 leden die MPE lid zijn. Dan gaat men team 1 men mensen van team 1 verhuizen naar team 2 om zo te komen tot een gelijk aantal mpe leden per team...

Dit zal onthaald worden met open armen door de basis... NOT NOT NOT!!!!!!!!!!
Wat een boeltje zijn ze ervan aan het maken? Binnenkort is er een REFERENDUM inzake de nieuwe dienstrooster 2.3 of het behouden van het huidige dienstrooster...

Mijn mening... Ik wil liever vroeges doen na de nachten dan in te stappen met het nieuwe dienstrooster 2.3!!!!
Ik wil liever een Y-week dan het risico te lopen elke dag Y diensten te werken in het nieuwe systeem!

Wanneer de professoren hun intrede maakten bij ons, dacht iedereen, Yes die mannen gaan hier snel zien dat het de leiding is die niet goed werkt. Ze gaan orde op zaken stellen.

Maar wat stellen wij nu vast... Men gaat de basis veranderen...terwijl dit eigenlijk niet nodig is! Zeker niet nodig is! Absoluut niet nodig is!

Heer burgemeester, zoals eerder al gezegd op dit forum. Laten we de kinderbijslag voor bepaalde bevolkingsgroepen eens verminderen. Laten we de kinderbijslag stoppen voor kinderen die in het geheel zelf niet in ons land zijn. Laten we de OCMW steun eens verminderen aan bepaalde mensen...
Maar ja, U kan dit niet maken natuurlijk, U als SP A'er zijnde... Deze mensen stemmen allemaal voor U. Wat kan het U nu schelen dat er 1300 politiemensen ongelukkig rondlopen door uw besparingsplan...

Heer burgemeester, wees nu eens eerlijk...
We nemen nu bijvoorbeeld het incident met de ijspiste 2009 (iedereen ondertussen wel gekend, zoniet http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=5V2JG2OO)

Die mensen hebben klacht neergelegd tegen de drie agenten en dit stond te lezen door deheer Burgemeester, bestuurlijke overheid!!!!!!!!:

Burgemeester tilt zwaar aan aanhoudingen op ijspiste

Als het klopt wat die mensen vertellen in de krant, dan zal er een sanctie volgen voor de drie agenten', reageert burgemeester Termont fel op het incident dinsdagavond, waarbij een echtpaar geboeid en opgepakt werd op de ijspiste.

Zolang hij de versies niet heeft gehoord van de drie jonge politieagenten die dinsdagavond een echtpaar arresteerden die op de ijspiste een foto van hen wilden maken, wil burgemeester Termont geen uitspraken doen over hun gedrag.

‘Ik heb dan ook aan de dienst Intern Toezicht gevraagd dit snel te onderzoeken. Ook het parket is al geïnformeerd. Het ziet er echter naar uit dat het verhaal van die mensen in de krant klopt. Als dat zo is, dan wordt dit ongetwijfeld een tuchtdossier.'

DUS, ZOLANG U DE VERSIES VAN DE DRIE AGENTEN NIET GEHOORD HEBT, ZAL U GEEN UITSPRAKEN DOEN, MAAR TWEE REGELS VERDER LEZEN WE DAN DAT HET ER ECHTER NAAR UITZIET DAT HET VERHAAL VAN DIE MENSEN KLOPT... MOOI ZO HEER BURGEMEESTER

Dan ontstaat er een paniekreactie bij de leiding en worden de betrokken agenten(allen van ID) naar een andere dienst gestuurd tot einde onderzoek... HOE ABSURD!!!

EEN TIJDJE LATER VERSCHIJNT VOLGEND ARTIKEL IN DE KRANT:

Het Gentse parket heeft de zaak nu ‘geseponeerd wegens onvoldoende bezwaren'. Volgens het parket hebben de drie agenten op deontologisch gebied geen tekortkomingen begaan. De betrokkenen zijn daar al van op de hoogte gebracht. ‘Ik wil ook dat er een einde wordt gemaakt aan al die lichtzinnige beschuldigingen tegen de Gentse politie. Het personeel lijkt wel loslopend wild', nam burgemeester Daniël Termont (SP.A) de verdediging van de agenten op zich.

EEN PLOTSE WENDING VAN DE BURGEMEESTER...

Zo zijn er nog veel voorbeelden, onder andere de paniekreactie bij de arrestatie van de 400 linkse vrienden van de burgemeester...

ZOALS AL ZOVEEL GEZEGD! STA NU EENS ACHTER UW VOLK!!!! VEEL VRAGEN WIJ NIET! WIJ VRAGEN STEUN VAN DE LEIDING EN VAN DE BESTUURLIJKE OVERHEID. ELKE DAG, MET MEER EN MEER RISICO OP STRAAT, BLIJVEN WIJ ERVOOR GAAN, WETENDE DAT WANNEER ER IETS VERKEERD ZOU LOPEN OF WANNEER MEN DENKT DAT ER IETS VERKEERD ZOU LOPEN, DAT WIJ GEEN STEUN KRIJGEN VAN DE LEIDING NOCH BESTUURLIJKE OVERHEID. VERTELT IEMAND ME WAAR,IN GELIJK WELK BEDRIJF,MEN DIT ZOU DOEN. WIJ VERDRAGEN HEEL VEEL, MAAR TROP IS TEVEEL EN TEVEEL ... U KENT HET WEL!

LATEN WE EERLIJK ZIJN, IEDEREEN HOUDT VAN ZIJN JOB ALS POLITIEMAN/POLITIEVROUW. MAAR AUB (en moeten we nu echt smeken), VERANDER HETGEEN VERANDERD DIENT TE WORDEN! EN VERANDER GEEN GEMOTIVEERDE EQUIPE! DIT ZOU, NAAR MIJN MENING(EN ZO TE LEZEN OP DIT FORUM, VELE ANDEREN HUN MENING) ZO VERKEERD ZIJN!

Met vriendelijke groet

iemand die het beste wil
Aikon
Gast

#30 Elke hervorming stuit op verzet en hier valt het nogal mee

2010-11-04 10:28

"Elke hervorming stuit op verzet en hier valt het nogal mee"

De verlicht despoot in kwestie zal niet stoppen om zijn doel te bereiken want het doel heiligt de middelen. Mussolini zou trots zijn op hem.

Misschien moet hij zich de vraag stellen waarom er verzet is. Lijkt mij logisch, de basis, die altijd goed werk heeft geleverd, aanvallen en regelrecht straffen. Het is duidelijk dat de heren professoren het hart niet op de juiste plaats dragen aangaande ons korps. Blijkbaar is hier met een aantal kopstukken overlegd en hebben zij beslist om een aantal mensen op de voor hen juiste plaats te zetten.

Bedankt voor het klimaat aan vriendjespolitiek die jullie gemaakt hebben. Bedankt voor het dictatoriaal klimaat dat we door onze strot geduwd krijgen. Ik zou geen kandidaat willen zijn om het Gentse korps te leiden want de nieuwe korspchef zal moeten meedraaien met de persoonlijke wensen van de burgemeester en de professoren. Gaan ze iedere nieuwe korpschef die ook maar ietwat buiten hun lijntjes durft te kleuren afzetten?

Wat gaan ze doen bij de volgende betoging wanneer de zaken uit de hand lopen en de politie weet dat waneer ze ingrijpt ze persoonlijk door de burgemeester zal gesanctioneerd worden en publiekelijk ten schande zal gemaakt worden?
De volgende keer mogen ze zelf in de frontlinie gaan staan en letterlijk klappen incasseren waardoor hun leven in gevaar komt. Zullen ze dan nog zeggen dat de politie verkeerd was? Zullen ze dan nog de burgers paaien? De collega's die al gewond raakten of benadeeld werden, hebben hier geen boodschap aan.
Het is te hopen dat wanneer de boel es echt uit de hand zal lopen, omdat we niet mogen ingrijpen, er geen bekenden van de heren tussen zitten die schade opliepen aan hun voertuig, woning, winkel omdat we niets mochten doen. Wie zal nog orders durven geven om onze basistaak, de maatschappij te beschermen, uit te voeren met het risico op zij gezet te worden?

Een laffe en hypocriete structuur waarbij niemand nog op zijn strepen, sterren of kronen zal mogen en durven staan.

De heren professoren liggen er alleszins niet wakker van. De burgemeester ligt ook niet wakker en gaat gemakkelijk om met de vele duizenden euro's die hij uitgaf voor het hervormen (lees besparen) van de politie.

Anoniemus ID
Gast

#32 Gents politiekorps het meest gemotiveerde korps ooit ...

2010-11-04 18:55

... maar voor hoe lang nog? Schrijnend als je hoort hoeveel mensen reeds aan het rondkijken zijn in andere zones. En kan je ze ongelijk geven? Ze zijn er een soep van aan 't maken onze "bazen". Maar ja, ID (het best werkend onderdeel van gans de molen) zal en moet hervormd worden en blijkbaar kost wat kost.

Het referendum komt er aan laat ons allen een duidelijk signaal geven dat wij hier echt niet mee gediend zijn! Voor mij blijft het zoals het is!

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2010-11-04 19:35


Arnold Timmerman
Gast

#34

2010-11-04 20:40

Wetenschappers... gebruiken enkel de cijfers die hen passen om het resultaat te bekomen dat hun opdrachtgever reeds lang voor ogen had.

Ik verlaat het zinkende schip! Of zal de basis het met hun goede wil weer eens boven water houden?
Guest
Gast

#36 Re: Elke hervorming stuit op verzet en hier valt het nogal mee

2010-11-05 09:33

#30: Aikon - Elke hervorming stuit op verzet en hier valt het nogal mee 

 Ik denk dat het nu echt genoeg geweest is, na de cipiers, de begeleiders in jeugdgevangenissen en god weet welke andere diensten die we mogen vervangen is't onze beurt. Staken gvd!!!

D.B.
Gast

#38

2010-11-05 12:12

INP ID PZ Gent
X
Gast

#39 ID

2010-11-05 18:39

Verbetering is goed, maar hoe ze hier toe komen vind ik nogal bij het haar getrokken. Wat het meeste kwaad bloed zette, was de term "graaicultuur" die uitgesmeerd werd over alle personeelsleden. In zijn uiteenzetting op het APG verklaarde onze professor nochthans dat hij daar zeker niet de bevolen diensten van de INP's en HINP's mee bedoelde. Zelfs de acties HALT beschouwde hij niet als "graaien", deze werden immers gevraagd door de zone (en burgemeester) zelf. Nee, onze prof verduidelijkte: hij bedoelde bevoorbeeld een CP die les geeft aan OPAC tijdens de diensturen (les geven doe je tijdens rust of verlof) en dus dubbel wordt betaald... Eigenlijk meer dan dubbel: doordat de CP les gaf tijdens de uren, raakte zijn werk achterop. Geen probleem;: dan ga je toch gewoon in het weekend je achterstand wegwerken... in overuren! Dubbel betaald? vergeet het maar: maal 3 of meer zelfs... Dat zo'n mensen bestraft worden, daar geef ik ze gelijk in. En ik dacht dat dat ook de bedoeling was: de rotte appels aanpakken. Redelijk naïef van mij blijkt nu want waar gaan ze het meest bezuinigen? Juist, bij de INP's en HINP's die altijd braaf hun diensten gedraaid hebben. Wij betalen met een heleboel mensen het gelag voor een zeer kleine maar ook zeer goed betaalde minderheid van het personeel. Sterker nog, sommige van de "rotte appels" blijken nu bij de toebedeling van de nieuwe sleutelposities toch wel een mooi postje te hebben versierd. Ik ben echt blij dat de hervorming in alle eerlijkheid en sereniteit verloopt... Ik vraag me af wat het resultaat zou zijn als wij, als INP's en HINP's, ons dagelijks werk op ID zouden uitvoeren zoals het theoretisch omschreven is. Een soort stiptheidsactie zeg maar. Je interventies zo veel mogelijk volgens het boekje uitvoeren. Opvang zoeken en blijven zoeken voor de arme daklozen, bij verkeersongevallen alle partijen uitvoerig verhoren, telkens opmeten voor je schets, voldoende aandacht besteden aan het sociale aspect van onze rol in de maatschappij... En dat gecombineerd met onze dieetdiensten van soms 9 ploegen. Ik schat 2 à 3 uur en ID zit op het tandvlees. Het is de laatste tijd al een paar keer kantje boord geweest met het aantal ploegen en HINP's. Tot hiertoe hebben ze steeds geluk gehad dat er op dat moment niet nog een zware dringende interventie bijkomt. Maar één van deze dagen zal het wel prijs zijn. En raad eens wie de schuld zal krijgen als er iets mis loopt? Juis ja, 't voetvolk: wij.

ID ID ID ID ID!
Gast

#40 Re: ID

2010-11-05 20:51

#39: X - ID 

 Damn right! ID draait dankzij de basis en de soepelheid zonder kwaliteitsverlies!

 

trouwens: referendum over de dienstrooster. Al opgemerkt dat deze niet anoniem is...? Let eens op de brief die jullie ontvangen hebben: Bovenaan staat de nummer van je sectie, met daarnaast nog een nummer... Men weet goed genoeg wie er voor welk dienstrooster heeft gestemd hoor! Wat is de reden daar nu voor...??? Enfin, Als ik kijk naar het peloton dat ik inzit, ken ik niemand die voor het nieuwe dienstenrooster heeft gestemd...

 

Let the games begin! We gaan vechten voor onze job! Al moet dit met de nodige middelen, wij willen niet de dupe zijn van alles! Er is geen Politie zonder de basis en de basis doet uitstekend werk, ook al worden wij niet gesteund door leiding en bestuurlijke overheid!

Chapeau aan onszelf dat we zo'n goed werk verrichten. De leiding en bestuurlijke overheid + professoren mogen blij zijn dat we nog zo kalm blijven! Doe dit in een bedrijf als bijvoorbeeld VOLVO of DE LIJN, en het boeltje draait niet meer. Waarom blijven wij zo kalm? Omdat we allen onze job graag doen en omdat ieder van ons verantwoordelijkheidszin kent. Maar vraag me niet hoelang we dit nog zullen blijven aanvaarden!

Heren professoren, heer Burgemeester, Heren en Dames van de Leiding: Zie het in, WIJ GAAN NIET AKKOORD MET JULLIE HERVORMING! WIJ WORDEN GESTRAFT VOOR EEN KARIKATUURAAL RAPPORTJE OPGESTELD DOOR DE (VOLGENS HEM ZELVE) MEEST GERENOMEERDE PROFESSOREN VAN EUROPA :-)

Of u nu gerenomeerd bent of niet, We leven nog steeds in een democratie alwaar men zijn mening vrij mag uiten. Blijkbaar denkt u daar anders over. Chapeau aan HCP Van Belle!

Professor De Ruyver stelt een rapportje samen, krijgt daar commentaar op en voelt zich direct in zijn gat gebeten... Meneer De Ruyver, kijk eerst even in de spiegel alvorens u iemand zomaar "een licenciaatje criminologie" noemt...

Ikzelf ben een simpele man met een middelbaar diploma, hoe gaat U mij dan noemen? Volgens mij heel discriminerend naar ons toe.Ik ken bevolkingsgroepen die nu al reeds op hun kop zouden staan moest U tegen hun iets gezegd hebben. Maar tegen ons kan u dat zeggen, omdat u weet dat wij daar toch kalm onder blijven. Daar bereikt U niets mee hoor.

En trouwens: In de krant gaan verkondigen dat het niet meer dan normaal is dat er protest is tegen de hervorming en dat ons protest nog zeer kalm is... zeer sterk van U! Wij hopen met z'n allen dat Uw opzet om Interventiedienst te hervormen zwaar mislukt!

Zoals eerder al gezegd: Er is een bindend referendum over de dienstenroosters. dit wil zeggen, als de meeste voor het huidige dienstenrooster kiezen, dat het huidige dienstenrooster ook zal blijven bestaan... EERST ZIEN DAN GELOVEN zeg ik! Maar de stap naar een referendum is allesinds al de goede stap!

 

Bij deze, gegroet


Gast

#41 Zo gaat het niet!!!

2010-11-06 10:09

Zo gaat het niet!!!

Bezig zijn met een tussenkomst, op weg zijn naar het ziekenhuis voor verhoor van het slachtoffer, bezig zijn met een huiszoeking en dan toch nog moeten rijden naar andere tussenkomsten.
Resultaat : uw tussenkomst die ge moest afbreken wordt een VPR, uw slachtoffer wordt niet verhoord en 't wordt weer ne VPR, uw zoeking is net gedaan maar uwe verdachte niet verhoord, de verdachte mag beschikken en wordt niet meer verhoord, dus weer ne VPR.

Wat verwachten ze nu eigenlijk van ons? Op die manier valt niet te werken. Als er te weinig ploegen zijn, dan moeten ze maar zien dat er genoeg komen. Op deze manier kunnen we geen passend antwoord bieden op de problemen van de maatschappij.

Vandaag zal 't niet waar zijn. Ik nie klaar, mijn onderzoek nie klaar.
ID
Gast

#42

2010-11-06 20:27

Zoals iedereen al heeft kunnen vaststellen groeit het ongenoegen en heerst er ongerustheid binnen het korps door de opgedrongen veranderingen temeer daar er geen of slechte communicatie is. Dus, mijn waarde despoot, niet zomaar één man die niet akkoord gaat jullie bevindingen en opdringerigheid.
Was de slechte communicatie trouwens ook niet één van de punten die werden aangehaald door jullie, de heren professoren, de inefficiënte communicatie?

Er wordt ons een hervorming opgedrongen terwijl diverse audits in het verleden steeds hetzelfde resultaat hadden: onvoldoende leiderschap.
Management is de dingen goed doen. Leiderschap is de goede dingen doen. Maar blijkbaar hebben de verlichte despoten dat nog niet goed begrepen. Ik kan hen maar één goede raad geven: Een van de beste manieren om anderen te overtuigen is met uw oren. Door naar ze te luisteren!
Door al die onnodige hervormingen die opgedrongen worden, komen er steeds meer andere problemen bij. Is er al stilgestaan met de parkeerproblematiek bij overlapping? Nu is er al geen parkeermogelijkheid binnen APG, wat in de toekomst? Hoe gaat men de zinloze fenomeen opdrachten voorkomen? Hoe ziet de toekomstige structuur van de ID eruit? Moeten de secties en pelotons enkel van naam veranderen of moet ook de structuur veranderen? Minder of kleinere secties? Eén grote pool of toch nog secties?
Er wordt gewag gemaakt dat het zal gaan om teams/secties van 18à20 personen met 2 Hinps. 2 Kapiteins op één schip (?) Dat wordt een mooie cruise!
Liefst zou men een groep van inspecteurs willen die niet vast aan een hoofdinspecteur zijn gekoppeld. Dus geen secties meer en geen vaste teamlokalen. (Verdeel en Heers!)
Een dergelijke (opgedrongen) herstructurering vraagt maanden aan voorbereiding en wederzijds overleg tussen de diverse partners en minstens evenveel tijd om deze door te voeren. En bij PZ Gent gaat men dat snel even regelen tussen de soep en de patatten…
Een wijs man zei ooit: De wijsheid ligt noch in vasthoudendheid noch in verandering, maar in de samenspraak van beiden. (Octavio Paz)

Wat met de MPE? De selectie zal gebeuren op basis van objectieve (?) testen. En iedere proef zou niet uitsluitend zijn, enkel om een ‘rangschikking’ op te stellen.
Is het omdat iemand goed kan lopen dat hij/zij er ook effectief zal staan als het nodig is? Voorbeelden legio van ordediensten waar het al eens kan mislopen. Ik stel me ook de vraag hoe men aan personeel zal komen als men ze echt nodig heeft. Men weet nog niet welke formaties er zullen zijn. Het zullen geen vaste eenheden of secties worden. Als het nodig is, moet men bereid zijn op te komen. Dus personen die nog een sociaal leven hebben buiten de politie/MPE, succes ermee. Het BST team zou ophouden te bestaan. Dus de collega’s die naar de wijkdienst gegaan zijn met de belofte om nog ingeschakeld te worden binnen het MPE gebeuren, spijtig voor jullie, maar dit is nu wéér lucht dat men jullie verkocht heeft. Dit is iets waar men sterk in is bij PZ Gent: lege dozen verkopen!

Tal van andere diensten en patrouilles zullen worden opgenomen in de reguliere werking. Tal van CADploegen worden de laatste tijd afgeroomd om die patrouilles uit te voeren, wat maakt dat de rest die gewoon CAD rijdt extra werk binnenkrijgt. Zeggen dat dit alles in een soort van rotatie zal komen of beurtrolsysteem, … Ikzelf geloof er niet meer in. Jaren geleden was er een gelijkaardig systeem en opvallend was de idee die iedereen had: “les amis de nos amis, sont mes amis…”
Trouwens als ik al die nota’s lees, kan ik me niet van de indruk ontdoen dat alles blijkbaar gestoeld is met het oog op zoveel mogelijk besparen.

Mede daarbij is dat het eindresultaat van de diverse audits totaal uit het oog wordt verloren nl de disfuncties en incompetenties op hoger echelon;die blijven onaangeroerd… Enkel een stoelendans werd uitgevoerd!

Als je dan de reacties leest, die de, door zichzelf uitgeroepen, gerenomeerd professor, geeft dan heb ik echt medelijden met hen. Conficius zei ooit:Vleierij en glad van tong zijn, wijzen zelden op een oprecht mens. En dat is iets wat men terug vindt bij de hervormers, aan hun uitleg zal ‘t niet liggen.

Doch geschiedenis herhaalt zich steeds, neem dus in acht: Menige lamp is door de wind uitgedoofd en menig volgeling is ten onder gegaan aan hoogmoed en eigendunk!

Ik kan die hervormers, verlichte despoten en aanverwanten enkel de volgende boodschap meegeven: Slechts diegene mag slopen, die iets beters kan bouwen. Dwang kan alleen eindigen in chaos! Denk daar eens aan!!

B. de Rufter
Gast

#43

2010-11-06 22:14

Deze petitie is een goed initiatief! MAAR WIE ZAL ALS EERSTE ZIJN KOP UISTEKEN EN DOEN WAT IEDEREEN DENKT? Er zullen er zeker meer doen genoeg zijn die volgen.
En de vakbonden.....!? Zijn dat wel nog vakbonden!?
SB verfrisser
Gast

#44 Re:

2010-11-07 06:02

Tijd voor stiptheidsacties!

Guest
Gast

#45 Re:

2010-11-07 13:50

#42: ID -  

 Een doelpunt om U tegen te zeggen ...  een forse home-run, een strike ... Ik kan niet andere dan uw 'comment' volledig onderschrijven en beamen.  Het schip is al langer struurloos.  En ja, er is enkel een stoelendans geweest.  Hoe zielig moet het zijn voor de 'top' om dit alles te aanschouwen, wetende dat het mechanisme van de tijdbom NIET onklaar gemaakt is ... En ontploffen zal hij, dat beseft de 'top' ook wel.  Just a matter of time ... Alleen ... de 'top' zal ferm schrikken als de werknemers op de werkvloer zich gaan verenigen en over zullen gaan tot acties.  Té lang is met ons voeten gespeeld, té lang heeft men ons nooit aux serieux genomen, té lang heeft men met onze kl$ten gespeeld, té lang ... Dus de bom tikt verder en o wee als die zal ontploffen.  Ik weet al wie kop van jut zal zijn ... u niet?  Wel, de stoelekensdansers zullen op hun gat vallen want de stoel zal kordaat vanonder hun gat getrokken worden ! ! !

Bert Joos
Gast

#46

2010-11-07 16:49

Deze hervorming is een vermomde samenzwering van de huidige politieleiding(burgemeester,waarnemend korpschef etc.).Dhr.Termont wil via de hervorming aantonen dat hij de messias is die het Gentse politiewezen gered heeft van de onderganf.Dit alles,niet uit bezorgdheid voor het politieapparaat maar om bij de volgende verkiezingen goed uit de bus te komen!Hij wil met de hervormingen maar 2dingen:zowel zijn macht verzekeren (door zijn vriendjes op sleutelposities in de hervormde politie te zetten)&naar de onwetende burger de indruk te geven dat dankzij hem de Gentse politie veel beter is gworden!
De waarnemend korpschef gaat hierop in om zijn plaats als permanent korpschef te verzekeren.
Bryce De Ruyver heeft zeer weinig ervaring op hervormingsvlak.Hij deed t maar 1keer eerder,nb.ook in Gent.Wat was t resultaat daarvan:dat we na 10jaar opnieuw moeten hervormen(en dit op aangeven van prof.De Ruyver zelf)!
xxx
Gast

#47 schijndemocratie

2010-11-08 11:53

Ik betreur het te moeten lezen lezen dat Prof De Ruyver met alle overtuiging verklaart dat de hervorming gedragen wordt door de basis, want uiteindelijk is het verbeterplan het resultaat van de inzet van tientallen verbetergroepen waaraan al het personeel kon deelnemen. Waarom ik dat betreur? Omdat het een realiteit is dat al de inspanning van die verbetergroepen bijna tot niets herleid is. De mooie rapporten die door de verbetergroepen werden voorgelegd aan de implementatiecommissie (lees prof De Ruyver) werden gewoonweg eenzijdig aangepast en opgedrongen en alle kritiek werd neergeslagen. Laat men dus zwijgen over een 'democratisch gedragen hervorming'!

Prof de Ruyver vraagt zich af waarom er pas nu gereageerd wordt ? Wel :enerzijds omdat alles zo goed gepland was om een mogelijk protest te voorkomen. De eerste hap van het verbeteringsplan kregen we in ons strot geduwd eind juni, net vóór het zomerverlof, op het moment dat de meesten onder ons of in -welverdiend- verlof zijn, of de diensten en het werk van de verlofgangers moeten overnemen. Op zo een moment is er geen aandacht en tijd voor verzet. Anderzijds omdat de praktische uitwerking van het plan pas nu bekend gemaakt wordt. Logisch niet of zie ik het te simpel (ja, ben dan ook geen befaamde professor)?

En inderdaad professor, verandering roept weerstand op. Maar, het is in essentie niet de verandering die bij ons weerstand oproept, het is de zekerheid dat alles bij het oude zal blijven.

Night Rider
Gast

#48 Een gemiste kans...

2010-11-09 02:35

Ik zie in de doorlichting van de zone voor alle medewerkers van PZ GENT een gemiste kans. Geen gemiste kans van het werkvolk aan de basis, maar wel voor het volk in de ivoren toren. PZ GENT is een mooi korps maar de leiding heeft niet meer willen luisteren naar het volk op de werkvloer. PZ GENT is chronisch ziek en iedereen heeft het wel goed voor met de zieke maar niemand durft zijn verantwoordelijkheid nemen...
I.D. ... voor hoelang nog?
Gast

#49 Re: schijndemocratie

2010-11-09 14:08

#47: xxx - schijndemocratie 

Ik zou al een zucht van opluchting slaken mocht alles bij het oude blijven ... Maar ik vrees ervoor beste vriend, dat ons slechte tijden te wachten staan.  De uitstroom is al begonnen en er wordt al goed geïnformeerd naar de beste plaatsen op de wijkcommissariaten.  Hoe zielig, hoe zielig ...

Hoe kan ik nog langer trots zijn op 'mijn' korps?  Hoe langer kan ik nog 'loyaal' zijn ten overstaan van de werkgever die ... tja ... hoe kan ik het anders formuleren ... met mij, met ons, met de interventie afdeling de zot houdt en met ons voeten speelt?  Laat ons nog maar wat langer sudderen in die onzekerheid ... Bedankt voor de bewezen diensten.  Bedankt voor al die jaren trouw zijn.  Bedankt om 's nachts op te komen, bedankt om op het verjaardagsfeestje van uw klein mannen op te komen.  Bedankt om vele Kerstavonden te werken.  Bedankt om uw collega in de combi de hand te schudden en hem Gelukkig Nieuwjaar te wensen.  Bedankt voor de geduldige uren op ordediensten.  Bedankt dat je veel kou, regen en wind getrotseerd hebt op ordediensten over gans het land.  Bedankt dat je je steeds loyaal, flexibel, koelbloedig en gedisciplineerd gedragen hebt.  Geen dank beste werkgever, geen dank.  't Was met plezier gedaan ... En laat me nu maar voortploegen, laat me gerust, ...

Danny Coussens INP ID
Gast

#50 Re: Enkele ergernissen ...

2010-11-09 17:06

#22: I.D. Gent Pel? - Enkele ergernissen ...  

 Respect man!! Volledig mee eens!