Doorlichtingsplan Gentse politie is karikaturaal - halt aan grote delen van het verbeterplan

xxx
Gast

/ #47 schijndemocratie

2010-11-08 11:53

Ik betreur het te moeten lezen lezen dat Prof De Ruyver met alle overtuiging verklaart dat de hervorming gedragen wordt door de basis, want uiteindelijk is het verbeterplan het resultaat van de inzet van tientallen verbetergroepen waaraan al het personeel kon deelnemen. Waarom ik dat betreur? Omdat het een realiteit is dat al de inspanning van die verbetergroepen bijna tot niets herleid is. De mooie rapporten die door de verbetergroepen werden voorgelegd aan de implementatiecommissie (lees prof De Ruyver) werden gewoonweg eenzijdig aangepast en opgedrongen en alle kritiek werd neergeslagen. Laat men dus zwijgen over een 'democratisch gedragen hervorming'!

Prof de Ruyver vraagt zich af waarom er pas nu gereageerd wordt ? Wel :enerzijds omdat alles zo goed gepland was om een mogelijk protest te voorkomen. De eerste hap van het verbeteringsplan kregen we in ons strot geduwd eind juni, net vóór het zomerverlof, op het moment dat de meesten onder ons of in -welverdiend- verlof zijn, of de diensten en het werk van de verlofgangers moeten overnemen. Op zo een moment is er geen aandacht en tijd voor verzet. Anderzijds omdat de praktische uitwerking van het plan pas nu bekend gemaakt wordt. Logisch niet of zie ik het te simpel (ja, ben dan ook geen befaamde professor)?

En inderdaad professor, verandering roept weerstand op. Maar, het is in essentie niet de verandering die bij ons weerstand oproept, het is de zekerheid dat alles bij het oude zal blijven.