Doorlichtingsplan Gentse politie is karikaturaal - halt aan grote delen van het verbeterplan

Aikon
Gast

/ #30 Elke hervorming stuit op verzet en hier valt het nogal mee

2010-11-04 10:28

"Elke hervorming stuit op verzet en hier valt het nogal mee"

De verlicht despoot in kwestie zal niet stoppen om zijn doel te bereiken want het doel heiligt de middelen. Mussolini zou trots zijn op hem.

Misschien moet hij zich de vraag stellen waarom er verzet is. Lijkt mij logisch, de basis, die altijd goed werk heeft geleverd, aanvallen en regelrecht straffen. Het is duidelijk dat de heren professoren het hart niet op de juiste plaats dragen aangaande ons korps. Blijkbaar is hier met een aantal kopstukken overlegd en hebben zij beslist om een aantal mensen op de voor hen juiste plaats te zetten.

Bedankt voor het klimaat aan vriendjespolitiek die jullie gemaakt hebben. Bedankt voor het dictatoriaal klimaat dat we door onze strot geduwd krijgen. Ik zou geen kandidaat willen zijn om het Gentse korps te leiden want de nieuwe korspchef zal moeten meedraaien met de persoonlijke wensen van de burgemeester en de professoren. Gaan ze iedere nieuwe korpschef die ook maar ietwat buiten hun lijntjes durft te kleuren afzetten?

Wat gaan ze doen bij de volgende betoging wanneer de zaken uit de hand lopen en de politie weet dat waneer ze ingrijpt ze persoonlijk door de burgemeester zal gesanctioneerd worden en publiekelijk ten schande zal gemaakt worden?
De volgende keer mogen ze zelf in de frontlinie gaan staan en letterlijk klappen incasseren waardoor hun leven in gevaar komt. Zullen ze dan nog zeggen dat de politie verkeerd was? Zullen ze dan nog de burgers paaien? De collega's die al gewond raakten of benadeeld werden, hebben hier geen boodschap aan.
Het is te hopen dat wanneer de boel es echt uit de hand zal lopen, omdat we niet mogen ingrijpen, er geen bekenden van de heren tussen zitten die schade opliepen aan hun voertuig, woning, winkel omdat we niets mochten doen. Wie zal nog orders durven geven om onze basistaak, de maatschappij te beschermen, uit te voeren met het risico op zij gezet te worden?

Een laffe en hypocriete structuur waarbij niemand nog op zijn strepen, sterren of kronen zal mogen en durven staan.

De heren professoren liggen er alleszins niet wakker van. De burgemeester ligt ook niet wakker en gaat gemakkelijk om met de vele duizenden euro's die hij uitgaf voor het hervormen (lees besparen) van de politie.