Kleinschalige honden- en kattenfok mag niet aan banden!


Gast

#101

2014-12-11 20:17

Een goede zaak, deze petitie. Je kan niet zo maar alles over 1 kam scheren. Juist diegenen die het beste met hun ras/huisdier worden het hardst getroffen. Grote fokkers kopen hun papiertje etc. wel.
Tomcat

#102

2014-12-11 21:01

Het zou toch van de zotte zijn als ik na meer dan 43 jaar mijn hobby moet gaan opgeven omdat ik het geld gewoon niet heb voor zo,n cursus en peperduur examen ,laat staan dat ik op mijn leeftijd nog moet gaan stage lopen !! zeker stront ruimen in het plaatselijk assiel terwijl ik niets met honden heb .

Al die jaren heb ik gezonde en lieve kittens gefokt en in de huiskamer met liefde grootgebracht maar ook mijn nachtrust opgegeven om een kitten dat wat hulp nodig had in de eerste weken er doorheen te slepen ,mijn dieren krijgen de beste voer en de beste dierenarts verzorgen al mijn dieren zijn getest op die mogelijk erfelijke ziektes waar maar op getest kan worden .

En dat allemaal geheel vrijwillig !! er is geen verplichting om je dieren PKD te laten testen toch doen wij dat al sinds 1999 met al onze poezen en katers die wij voor een nestje gebruiken ,net als de jaarlijkse testen op katten Leukose en AIDS voor vertrek naar een nieuw baasje worden de kittens 2X geënt en 4 X ontwormt .

Die aantallen slaan ook nergens op dan zou ik sraks mijn oudjes gecastreerd /gestereliseerd niet meer gewoon tot hun einde der dagen kunnen laten lopen ,omdat ik dan boven het door de wetgever opgelegde aantal zou komen ze zijn volkomen de weg kwijt .

Pak de dieren handelaren eindelijk eens aan die dood zieke hondjes uit het ooostblok verkopen die nog te jong zijn om zelfstandig te zijn en valse entpapieren hebben (omdat ze eigenlijk te jong zijn om geënt te worden) , het leed wat de kopers van zo,n diertje ondervinden als ze er na twee of drie dagen al mee bij de dierenarts staan met de verschijnselen van Parvo dat vrijwel NOOIT overleven.

Maar laat ons als hobby katten/honden fokkers die hun ziel en zaligheid in hun hobby leggen met rust wij steken bergen met geld in onze hobby en geven onze dieren het beste voedsel dat er te koop is,omdat wij  het ras waar wij ons hart aan verpand hebben zo goed en zo lang mogelijk willen verzorgen en ook houden wij ons al aan de toch redelijk strenge regels van de rasvereningingen op het gebied van het aantal nestjes per hond/poes dat er per jaar gefokt mag worden .

Dus laat de hoge heren die geen benul hebben van wat ze aanrichten met hun idioote regels zelf een hobby zoeken en ons met rust laten .

mariajohanna

#103 kattenfokken

2014-12-11 21:02

Nederland kent een aantal problemen op kattengebied. Teveel katten, onzorgvuldig gefokt, broodfok enz. Aan het grote aantal katten doe je niets met deze wet. Een broodfokker gaat echt de cursus niet volgen want hij/zij weet heel goed hoe het wel moet maar doet het niet vanwege de hogere kosten. Zolang mensen ook voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, blijft broodfok bestaan. Wellicht eens beginnen met een goede voorlichting.

Wil je het fokken in goede banen leiden, dan moet je bij het begin beginnen: hoe wil ik dat een kitten wordt afgeleverd. Dus bijvoorbeeld 2x ingeent, gechipt, ontwormd en op een leeftijd van 13-14 weken. En niet die idiote 7 weken waarop een kitten nog niet eens gespeend is. En vandaar uit ga je verder met afspraken over garantie en medische testen.  Een Pers die met HCM bij de dierenarts zit is net zo duur als een HTK kat met HCM. Ik zie niet in waarom ik als fokker van een raskat wel voor de kosten moet opdraaien terwijl mijn buurman van de HTK het niet hoeft.

Deze nieuwe wet zorgt alleen maar voor achteruit gang. De kosten voor de cursus gaat nog wel lukken naar ik heb geen 6 weken vakantie, ik wil geen kattenbakken uitscheppen in een asiel, geen ziektes mee naar huis brengen en ik wil niets met honden van doen hebben.

 Wat mij betreft mag Den Haag verplichte testen opleggen aan bepaalde rassen, nu hangt het van de vereniging af. Probleem is alleen hoe je het gaat handhaven en controleren. Misschien eens beginnen met een verbod op plaatsen van kittenadvertenties op sites zoals marktplaats?

 


Gast

#104 anti broodfok pro hobbyfok

2014-12-11 21:17

Ik heb 2 prachtige, lieve Britse Korthaar/Pers kruisingen bij een goede, kleinschalige fokker vandaan. Het is onbegrijpelijk dat kleinschalige hobby fokkers straks hun werk/hobby niet meer uit mogen voeren. Bij zulk soort mensen staat de liefde voor het dier en ras voorop.

Als mijn 2 lieve katten ooit komen te overlijden, ga ik zeker weer naar een vertrouwde, hobby fokker. Het is het geld helemaal waard. Broodfokkers moet en wil je niet stimuleren meer leed te veroorzaken. Hopelijk bedenkt de overheid zich voor het te laat is.


Gast

#105

2014-12-12 06:25

Mijn grote hobby van 18 jaar, 1 of 2 nestjes pups per jaar fokken als hobbyfokker, is met de nieuwe wet onmogelijk gemaakt. Alleen bedrijfsmatig fokken mag nog, jammer genoeg voor fokkers, pups en pupkopers!

Gast

#106

2014-12-12 07:07

Waarom mensen die een leuke hobby hebben en die al jaren fokken en dus eigenlijk goed weten waar ze mee bezig zijn zo'n dure cursus aan de broek smeren.
Het lijkt me dat ze beter in levende lijve bij die fokkers kunnen gaan kijken hoe het er aan toe gaat en aan de hand van hun bevindingen het UBN nummer toekennen.

Gast

#107

2014-12-12 08:19

Richtlijnen zijn ook niet echt duidelijk. Als je minder dan 20 honden of kitten fokt per jaar zou je niet bedrijfsmatig zijn. Toch wordt dit ook weer deels ontkracht...

Gast

#108

2014-12-12 08:26

Fijn dat broodfok wordt aangepakt, maar jammer dat met deze regels ook kleinschalige fok in huiselijke kring de das wordt omgedaan.
Marieke

#109 Re: Re:

2014-12-12 08:31

#76: - Re:  

 Allemaal al bij KK1 en KK2 gehad. Volgens de Raad van Beheer toen der tijd genoeg om te mogen fokken. Deze papiertjes zijn dus helemaal NIETS waard. Ik hoop dat de Raad voor zijn fokkers opkomt en er voor zorgt dat deze cursussen ook erkend worden.


Gast

#110 Geld

2014-12-12 08:40

Helaas ben ik de afgelopen jaren erg cynisch geworden. Al deze regels aanscherpen voor de gezondheid van honden en katten? Laat me niet lachen. Onze graaioverheid is bang dat we geld verdienen aan het fokken van honden / katten. Ze willen in de gaten houden wat er verdiend wordt en vervolgens het geld weggraaien.

Jammer genoeg draaien ze juist vele mensen weer de nek om. De serieuze hobbyfokkers die eens per jaar een nestje hebben, de tentoonstellingen zullen leeglopen, de mensen die daar met een standje staan zullen geen verkoop meer hebben, ook de instanties van de stambomen zullen er op den duur merken. Er gaan minder mensen met stamboom fokken en juist de knoeiers en de broodfokkers gaan rustig door. Geen overzicht meer. Nou, dat was nu net de bedoeling, of niet ?


Gast

#111

2014-12-12 08:43

3 van mijn 4 honden zijn in huiselijke sfeer gefokt
Mijn 1e hond bij erkende fokker
en dat was de enige met aangeboren/doorgefokt
gebrek (heupdysplasie)
Hobby fokkers die 1 of 2 nestjes fokken
hebben mijn voorkeur voor gezonde sociale pups

Gast

#112

2014-12-12 08:53

Broodfok wordt langs alle kanten hiermee geholpen en toch wordt ook het karikatuur fokken onder de loep genomen net als meer en meer regels binnen de klein schalige hobbyfokker. Blijven we dus in het kringentje draaien toch? Of wacht... in deze raad zitten veel dietenartsen die eerst kijken hoe dik ze de komende jaren hun zakken kunnen gaan vullen aan doodzieke honden!! O nee.... want op shows xordt strenger gecontroleerd... of wacht... nee de hobbyfokker krijgt geen kansen meer... hallo!!!!!

Gast

#113

2014-12-12 09:24

met deze wet is de broodfokker en handelaar het beste af. wij kleinschalige fokker zijn de pineut. DE WERELD OP ZIJN KOP. SCHANDALIG.
waar gaat het allemaal naar toe

#114 Re: Re:

2014-12-12 09:38

#13: miauw - Re:  

 ja, maar je vergeet nog wat,  ze komen het bij ons halen en brengen het met groot gemak de grens over naar goede doelen.


Gast

#115

2014-12-12 09:40

Wij hebben een Britse Korthaar van een kleinschalige fokkerij en zijn daar zeer, zeer tevreden over.

Gast

#116

2014-12-12 11:25

hele jammer en betreurenswaardig !!
Ik verschiet hier niet van het is al een tijd aan het rommelen en de 'grote' Broodfokkers willen ons kleine occasionele en hobbyfokkers uit de weg om nog meer gewin te maken en winstbejag en willen alles in eigen handen hebben.
Terwijl wij er alles aan doen om mooie,gezonde hondjes op de wereld te zetten, DNA testen doen voor erfelijke afwijkingen.
af en toe een nestje met verantwoorde combinatie's waarvoor we héél ver reizen soms om een geschikte dekreu te gebruiken en alle voor en na deftig uit te pluizen.
Onze pups in de woonkamer op te voeden,goed te socialiseren zodat het mooie stabiele hondjes worden.
Onze honden leven in huis met ons samen en zijn een deel van ons gezin, maar die broodfokkers worden een hand boven het hoofd gehouden zolang ze maar op hun vierkante meters zitten die op papier staan maar waar is de liefde voor die hondjes in de broodfok?? die kennen ze niet de meesten zien het daglicht niet en zitten constant op die vierkante meter die zoveel belangrijker is voor de overheid dan de liefde,zorg die ze krijgen bij een hobbyfokker met hart en ziel voor zijn roedel.
Ik vind het schandalig en broodfok moet weg, waar zijn ze mee bezig, maar de overheid verdiendd eraan aan die grote broodfokkers en daar gaat het allemaal om geldgewin.....

Gast

#117

2014-12-12 11:38

Ik heb liever een gezond dier waar ik iets meer voor betaal dan een 'batterij' dier die vaak ziek is. Kleinschalige fokkers hebben hart voor hun dieren.

Gast

#118

2014-12-12 11:48

Helemaal mee eens,bij kleinschaligheid dan zorg je goed voor je huisdieren. Hierbij zijn de kosten hoog om je aan de richtlijnen te houden en je verdient er niet aan wanneer je eens een nestje wilt.
Broodfokkers moeten worden aangepakt.

Gast

#119

2014-12-12 12:04

Kleinschalige hobbyfokkers hoeven niet gedwongen te worden een dure opleiding te volgen. Vergeet ook niet dat sommige hobbyfokkers al tientallen jaren met alle zorg en liefde fokken en dus veel ervaring hebben. Broodfokkers bereik je hélemaal niet want die zijn niet bereid ook maar 1 cent uit te geven. Deze dwang om een opleiding te volgen is juist nadelig voor het welzijn van ons geliefd ras.

Gast

#120

2014-12-12 15:04

Bekijk de fokkers op xich en straf niet de gene af doe goed bezig zijn
Anne

#121 Re:

2014-12-12 15:28

#2: -  

 met 2 nestjes per jaar ben je in mijn beleving geen hobbyfokker meer,maar begin eens met stoppen met het binnenhalen van honden uit de oostbloklanden en Spanje  e.d. dat scheelt al een hoop want er zijn honden genoeg in Nederland dacht ik.en pak die gastjes uit Brabant en Friesland maar aan want daar zitten de broodfokkers en handelaren.


Gast

#122

2014-12-12 16:25

ik hoop,dat we de juiste mensen hiermee bereiken,.....ze moeten ons niet aanpakken,...maar die grote broodfokkers en handelaren ,....mee, die weten terug wel door de mazen van de wet te kruipen, maar wij, die af en toe met heel veel zorg en liefde een nestje hebben, wij moeten boeten voor hun praktijken.....word wakker!
Henk

#123

2014-12-12 16:41

Wij hebben nu ons 2de hondje van een hobbyfokker, opgevoed in hun huiskamer en met hun kinderen. 1ste is 15 jaar geworden en nooit extra bij de dierenarts geweest buiten dan z'n jaarlijkse bezoeken. Wij mochten ons hondje kopen met dien verstande als het niet "gaat" dan breng je hem weer terug! De fokster zei "Juridisch is het uw hond, maar eigenlijk is mijn hond". Kom daar maar eens bij de broodfokker. Ik heb veel ellende gezien bij ons in de buurt met de "batterij-hondjes". Dus minister bedenk eens wat je doet en ruim die "batterij-fokkers" maar eens op. Dat moet toch niet moeilijk zijn? 

    


Gast

#124

2014-12-12 17:53

Ik fok herdershonden, een ouder paar de heupen,rug en ellenbogen worden gerontgent, DM bloedonderzoek, DNA opgeslagen.
Dit alles staat geregistreerd. Ook wordt een herder Kynologisch beoordeeld. Dit is hobby fokken een pup zonder problemen

Gast

#125

2014-12-12 21:38

top mensen tekenen