wij gaan vóór windmolens in Mol!

Quoted post

YIMBY

#98 Re:

2014-03-23 19:39

#97: -

Verdere facts en figures:

200m hoge windturbines staan nergens in Vlaanderen en passen zeker niet in het vlakke Kempische natuurlijk landschap

200m hoge windturbines zijn strijdig met het gemeentelijk kaderplan

Claims van ontzien van flora en fauna zijn fabeltjes, alleen al de geluidstoename in het gebied heeft een gigantische impact waar volledig aan voorbij wordt gegaan door het opportunistisch hanteren van geluidsnormering voor een industriegebied.

100% participatie maar slechts 50% rendement van het project, de andere 50 % van het project zorgt voor een subsidiëring van SCK en de burger betaalt weer eens de rekening. 50% van het rendement, 100% van de kost (monetair en landschappelijk).

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties


Gast

#100 Re: Re:

2014-05-23 13:16:47

#98: YIMBY - Re:

1 zo vlak zijn de kempen ook niet

2 hoge turbines? dan zullen we alle kathedralen en kerktorens (die je al van ver ziet staan) ook maar afbreken zeker?

3 geluidstoename? ik let er speciaal op als ik in de buurt van windturbines kom: ofwel waait het, en hoor je meer de wind dan de wieken, ofwel waait het niet.  Zelf heb ik veel meer last van moto's op een zondagnamiddag, grasmaaiers op zonnige dagen, en het verkeer in het algemeen.

4 de flora en fauna zien veel meer af van villa-verkavelingen (met hun gemillimeterd gazon en bestrijdingsmiddelen). Open plekken in het bos zijn ook een verrijking voor de biodiversiteit (cf. ook rijk marien leven in off-shore windparken)

5 SCK-VITO wordt helemaal niet gesubsidieerd (daarbij, die zorgen ook voor een serieuze economische input in onze streek), grootste winst is milieuwinst, financieel gezien gaat alles naar de cooperanten (en dus niet naar een hoofdkwartier in Parijs met nevenfilialen in belastingparadijzen).