Blaas de plannen voor Windpark Vletgaarsmaten af

Energieleverancier Pure Energie is van plan om 4 mega windturbines van 280m(!) te plaatsen op extreem korte afstand van Holten. Pal achter woonwijk de Liesen en zichtbaar vanuit iedere hoek in de verre wijde omgeving van het dorp.

Stel je eens voor: Zelfs het hoogtste gebouw van Nederland (de Zalmhaven in Rotterdam) komt met 215m niet eens in de buurt. En dat gebouw staat tenminste stil, maakt geen constant brommend geluid en leidt niet tot hoofdpijn en slapeloze nachten.

Niet alleen de windmolens, maar ook de impact op de leefbaarheid van Holten zal gigantisch zijn!

Windmolens_vergelijk_hoogte.jpeg

Kortom: wij inwoners, omwonenden, en andere belanghebbenden van de gemeente Rijssen-Holten en de gehele provincie constateren dat:

 • Windturbines de leefbaarheid, de natuur en de landschapswaarde ernstig aantasten.
 • Plaatsing nabij woningen tot slagschaduw en geluidoverlast leidt en daardoor een aanslag vormt op de gezondheid van omwonenden.
 • Windturbines afbreuk doen aan het uitzicht en de skyline van: Holten, Olst, Wijhe, Raalte, Heeten, Nieuw-Heeten, Markelo, Luttenberg, Marienberg, Okkenbroek, Bathmen, Deventer, Colmschate, Lettele, Diepenveen, Schalkhaar, Goor, Delden, Wierden, Laren gld. Lochem, en Rijssen, dit inclusief de Holterberg/Sallandse Heuvelrug. De turbines zullen in heel deze streek en vanuit buurgemeenten en op tientallen kilometers afstand te zien zijn.
 • Windmolens te kort bij de kernen en bij woonhuizen/agrarische bedrijven en woonboerderijen komen te staan.
 • De natura2000 gebieden, inclusief weidevogelgebieden in gevaar komen


We verzoeken Pure Energie, de Provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten daarom om:

 • Het welzijn en de gezondheid van haar inwoners als eerste prioriteit te stellen en het principeverzoek voor Windpark Vletgaarsmaten af te wijzen / in te trekken.
 • Het participatieproces serieuze inhoud te geven door in samenspraak met belanghebbenden te kijken naar alternatieven die in balans zijn met natuur en gezondheid.
 • Zich te verdiepen in beschikbaar onafhankelijk onderzoek naar de gezondheidsschade en, samen met bewoners, op zoek te gaan naar geschikte alternatieven die geen negatieve impact hebben op de leefbaarheid en op flora en fauna.
 • Alternatieve vormen van energieopwekking mee te nemen in de zoektocht naar andere mogelijkheden voor de opwekking van groene stroom.
 • Onderteken daarom onderstaande petitie om samen een duurzame en gezonde leefomgeving te creëren.
 • de plannen voor het viertal grote windturbines van 280 meter hoogte niet door te laten gaan.Teken daarom deze petitie en laat weten aan Pure Energie en de Provincie Overijssel dat de plannen voor windpark Vletgaarsmaten met een flinke windkracht afgeblazen moeten worden! 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, ga ik ermee akkoord dat Daniël alle informatie kan zien die ik op dit formulier verstrek.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.


Ik geef toestemming om de gegevens die ik op dit formulier verstrek te verwerken voor de volgende doeleinden:
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...