wij gaan vóór windmolens in Mol!

Quoted post


Gast

#59 egoistische buurtbewoners???

2014-02-19 07:54

10-15 jaar geleden waren er overal in Vlaanderen protesten tegen de mogelijke berging van kernafval in hun 'achtertuin'. Niet dat we het graag hebben, maar het nucleair afval zal wel hier bij ons, in onze achtertuin, in Mol en Dessel opgeborgen worden. Het is nu eenmaal een zone voor kernenergie... Dit is niet enkel afval van kernreactoren, maar ook afval van medische toepassingen.
Zijn wij dan zo egoistisch? We hebben al de nadelen van de kernenergie. moeten we dan echt de nadelen van de windmolens nog accepteren? moet het bos er echt aan geloven? En nee, in eerste instantie zal het bos niet helemaal gekapt worden. Maar door de plaatsing van windturbines zullen de dieren (vogels, vleermuizen, herten en andere dieren) uit het bos verdwijnen. Die dieren gaan rustigere oorden opzoeken) met een dood bos tot gevolg. en dan zal het inderdaad verdwijnen zoals ecopower suggereert.

Reacties


Gast

#61 Re: egoistische buurtbewoners???

2014-02-19 21:01:56

#59: - egoistische buurtbewoners???

Veel van de mensen die tegen de windmolens in Mol zijn, hebben in dat zelfde bos de bomen gekapt om er hun huizen te bouwen. Waarom werd er destijds geen petitie gestart tegen woonuitbreiding in deze strook bosrijk gebied? Laten we aannemen dat iedereen die tegenstemt ook geen bijdrage heeft geleverd aan de ontbossing en de negatieve impact fauna en flora.


Gast

#63 Re: egoistische buurtbewoners???

2014-02-20 09:45:33

#59: - egoistische buurtbewoners???

"Maar door de plaatsing van windturbines zullen de dieren (vogels, vleermuizen, herten en andere dieren) uit het bos verdwijnen. Die dieren gaan rustigere oorden opzoeken) met een dood bos tot gevolg. en dan zal het inderdaad verdwijnen zoals ecopower suggereert."

Die windturbines zullen veel minder verstoring betekenen dan de loutere aanwezigheid van de mens. Wie werkelijk begaan is met de fauna kan een voorbeeld nemen aan het gebied rond Tsjernobyl: daar is de natuur opengebloeid doordaat ze niet meer door de mensen verstoord worden. De villa's in de bossen in de buurt hebben een veel grotere impact gehad (zonder de betrokkenen iets te willen aanwrijven - het is het gewoon het naoorlogs ruimtelijke ordeningsbeleid dat hier verantwoordelijk voor is).