wij gaan vóór windmolens in Mol!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie wij gaan vóór windmolens in Mol!.


Gast

#51 Re: Re: Re:

2014-02-18 10:12

#50: - Re: Re:

en wie gaat dat controleren? de uitbater moet zelf een rapport opstellen, laat me niet lachen. het dossier dat nu voorligt hebben ze ook zelf opgesteld, of laten opstellen en staat ook boordevol foutieve zaken

de norm is er daarenboven enkel voor gebouwen en niet voor tuinen of terrassen, terwijl tuin en terras (zeker in het geval van de ijsboerin) als uitbreiding van woning/gebouw moet gezien worden.

 


Gast

#52 Re: Re: Re: Re:

2014-02-18 17:57

#51: - Re: Re: Re:

u kunt altijd zelf contact nemen met ecopower om de situatie van de ijsboerrin te bevragen

 

Ecopower cvba
Posthoflei 3 bus 3
2600 Berchem

info@ecopower.be

 

tel.  03 287 37 79


Gast

#53 Windmolens zijn niet de oplossing

2014-02-18 17:57

Windmolens en hun geleverde elektrisch vermogen zijn sterk afhankelijk van de windsterkte. Zie volgende link:

http://climategate.nl/2013/10/27/waar-dumpen-wij-straks-al-overtollige-windstroom/

En ja, dit zal in België meer voorvallen indien we meer en meer investeren in Windmolens? Zie volgende link:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20130402_00526169

De subsidies voor windmolens kunnen beter gegeven worden aan de instellingen die onderzoek doen naar andere vormen van hernieuwbare energie.

Gast

#54 Re: Windmolens zijn niet de oplossing

2014-02-18 18:26

#53: - Windmolens zijn niet de oplossing

'De' opossing bestaat niet het zal en  windmolens en waterkracht .en geothermie  en .... en... zijn. aardolie zal binnen 50- 60 jaar aan zijn einde komen en onbetaalbaar worden. https://sites.google.com/site/transitiemolenbalen/aardolie

Mollenaar

#55

2014-02-18 18:46

Ik merk op dat het merendeel van de mensen die voor stemmen, niet in de buurt wonen waar de windmolens mogelijk komen te staan. Ik vind het spijtig dat mensen nog altijd egoïstisch denken.
Het is allemaal goed als het maar niet te dicht in je eigen buurt komt.

Slechts 35,7 procent van de handtekeningen zijn inwoners van Mol, 39,48 procent vanuit andere locaties. Wees nu zelf eens eerlijk, dat geeft toch geen realistisch beeld van wat de inwoners willen! De meningen van de inwoners van Mol zijn belangrijk, niet die van mensen die erbuiten wonen. Met alle respect, maar die hebben er niets mee te maken!


Gast

#56 en wat met de dieren in het bos?

2014-02-18 20:57

Waar moeten de dieren die in het bos leven dat voor de windmolens gekapt moet worden naartoe? Wordt er ergens bos terug aangeplant? En waar? Een boer uit de Kempen is ook niets met een weiland in Brussel.

Gast

#57 Re: en wat met de dieren in het bos?

2014-02-18 21:53

#56: - en wat met de dieren in het bos?

Beste,

De dieren zullen tijdens de werken inderdaad wel gestoort worden. Nadien kan het bos zich herstellen. Geen enkel bos in Vlaanderen is onaangeroerd. Er zal beperkt gekapt worden,  niet het hele bos zal gekapt worden. De gekapte bomen moeten gecompenseerd worden d.w.z. elders worden aangeplant. Ecopower wou dit doen op een aangrenzend perceel maar dat was wettelijk niet mogelijk. Waar het nu zal gebeuren is niet duidelijk


Gast

#58 Re:

2014-02-19 06:31

#55: Mollenaar -

Ik denk dat iedereen er belang bij heeft dat er een duurzame toekomst in het vooruitzicht is. En 35% ( open en bloot te zien ) is meer dan 0% indien deze petitie niet was opgestart


Gast

#59 egoistische buurtbewoners???

2014-02-19 07:54

10-15 jaar geleden waren er overal in Vlaanderen protesten tegen de mogelijke berging van kernafval in hun 'achtertuin'. Niet dat we het graag hebben, maar het nucleair afval zal wel hier bij ons, in onze achtertuin, in Mol en Dessel opgeborgen worden. Het is nu eenmaal een zone voor kernenergie... Dit is niet enkel afval van kernreactoren, maar ook afval van medische toepassingen.
Zijn wij dan zo egoistisch? We hebben al de nadelen van de kernenergie. moeten we dan echt de nadelen van de windmolens nog accepteren? moet het bos er echt aan geloven? En nee, in eerste instantie zal het bos niet helemaal gekapt worden. Maar door de plaatsing van windturbines zullen de dieren (vogels, vleermuizen, herten en andere dieren) uit het bos verdwijnen. Die dieren gaan rustigere oorden opzoeken) met een dood bos tot gevolg. en dan zal het inderdaad verdwijnen zoals ecopower suggereert.
ook mollenaar

#60 Re:

2014-02-19 08:46

#55: Mollenaar -

iemand die in mol rauw woont heeft ook weinig last van de windturbines, laat staan dat ze het gebied kennen.

ik heb gehoord dat er in de omgeving van het zilvermeer geen windturbines mogen komen van de provincie (lees provincie is eigenaar van het zilvermeer) omdat dit het toerisme zou hinderen.

met andere woorden, mensen mogen wel dagelijks opgezadeld worden met overlast van windturbines, maar toeristen mogen dit niet.

is de provincie hier dan ook geen NIMBY ?


Gast

#61 Re: egoistische buurtbewoners???

2014-02-19 21:01

#59: - egoistische buurtbewoners???

Veel van de mensen die tegen de windmolens in Mol zijn, hebben in dat zelfde bos de bomen gekapt om er hun huizen te bouwen. Waarom werd er destijds geen petitie gestart tegen woonuitbreiding in deze strook bosrijk gebied? Laten we aannemen dat iedereen die tegenstemt ook geen bijdrage heeft geleverd aan de ontbossing en de negatieve impact fauna en flora.

Mollenaar

#62 Re: Re: Re:

2014-02-20 09:31

#49: - Re: Re:

"ik denk dat ze bij de ijsboerin niet veel volk meer zullen hebben op hun terras als de slagschaduw er is. wie blijft daar dan zitten"

In de winter zitten daar inderdaad niet zoveel mensen heb ik gemerkt... (buiten de winter is daar geen slagschaduw)


Gast

#63 Re: egoistische buurtbewoners???

2014-02-20 09:45

#59: - egoistische buurtbewoners???

"Maar door de plaatsing van windturbines zullen de dieren (vogels, vleermuizen, herten en andere dieren) uit het bos verdwijnen. Die dieren gaan rustigere oorden opzoeken) met een dood bos tot gevolg. en dan zal het inderdaad verdwijnen zoals ecopower suggereert."

Die windturbines zullen veel minder verstoring betekenen dan de loutere aanwezigheid van de mens. Wie werkelijk begaan is met de fauna kan een voorbeeld nemen aan het gebied rond Tsjernobyl: daar is de natuur opengebloeid doordaat ze niet meer door de mensen verstoord worden. De villa's in de bossen in de buurt hebben een veel grotere impact gehad (zonder de betrokkenen iets te willen aanwrijven - het is het gewoon het naoorlogs ruimtelijke ordeningsbeleid dat hier verantwoordelijk voor is).


Gast

#64 Re: Re: Re: Re:

2014-02-20 11:23

#62: Mollenaar - Re: Re: Re:

Alé dan zijt gij daar nog niet geweest op een zonnige winter, herfst of lente dag!

 


Gast

#65 Re: Re: egoistische buurtbewoners???

2014-02-20 14:46

#61: - Re: egoistische buurtbewoners???

de europese wijk is inderdaad in de jaren 60 - 70 voorzien in een bosrijk gebied. of er toen een petitie gestart is weet ik niet. wat ik wel weet is dat er toen nog meer bossen waren, en dat er nu, ook door het voorzien van woonzones in bossen, minder en minder bossen zijn.

een reden des te meer om het 'overblijvende' bos niet aan te tasten !

ik woon er zelf niet, maar vermoed, gezien de ouderdom van de wijk, dat veel van de oorspronkelijke bewoners ondertussen op een appartement zullen wonen. het zijn dus ook m.i. niet de huidige bewoners die destijds de bossen hebben gekapt.

 


Gast

#66 Ja, maar wie wil deze windmolens plaatsen? Juist, het SCK. Moet er een tekeningetje bij???

2014-02-20 18:40

#5: -  

 

Een Achterboser

#67 JA, graag windmolen, ook in my backyard

2014-02-20 21:04

patricia

#68

2014-02-22 07:08

zowizo moeten er veel minder kerncentrales (liefst geen) - wat Belgonucleair of Fanc ook uitkramen, ze weten zelf heel goed dat er GEEN oplossing is voor hun kernafval. Ik kan ermee leven dat een klein beetje kernenergie gebruikt wordt voor de "geneeskunde", maar alle andere kernproductie is zinloos & nefast : overconsumptie van elektriciteit, kernwapens aan top ! Kiezen dus voor een mix aan alternatieve energiebronnen. Het kan als we onze natuur respecteren en positief "gebruiken" !

Gast

#69 Re:

2014-02-24 15:59

#55: Mollenaar -

Er is al zoveel natuur moeten verdwijnen voor de ontginning van het wit zand in mol, kan men die windmolens niet plaatsen op de molse meren, dan kan men die waterplassen nog een nuttig doel geven.


Gast

#70 Re: onze kinderen mochten zingen voor het klimaat...

2014-02-24 16:02


Gast

#71

2014-02-27 15:01

Willen we tot een groene energiewinning komen, dan moeten taboes sneuvelen zoals 'niet in mijn achtertuin.'

Gast

#72 Re:

2014-02-27 18:01

#71: -

willen we tot een groene energiewinning komen, dan moeten de 'energieboeren' de juiste informatie geven en de mensen niet beliegen en bedriegen.....

de omzendbrieven en regelgeving voor de inplanting van windturbines is er gekomen om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk overlast is voor de omgeving. zo stelt men dat windturbines het best kunnen voorzien worden in grootschalige industriegebieden, omdat er daar al een zekere verstoring en overlast aanwezig is.

wat ecopower doet is de rollen omdraaien, ze proberen iedereen ervan te overtuigen dat het een industriegebied is, terwijl het gebied helemaal geen industriegebied is,  (noch feitelijk en noch volgens de wetgeving). vervolgens kleven ze er de normen op die gelden in een industriegebied.

ik ga ermee akkoord dat je in een echt industriegebied, zoals we ze kennen langs de autosnelweg tussen Antwerpen en Hasselt, waar er al een zekere geluidsoverlast heerst, de windturbines vermoedelijk niet voor bijkomende geluidsoverlast zullen zorgen.

in een natuurgebied waar men echter een heel laag achtergrondgeluid heeft (32 dB(A)) zou de inplanting van windturbines wel een verstorend resultaat hebben met verhoging van het geluid tot 60 dB(A) in het gebied zelf. en ga je voorbij aan de opzet van de regelgeving, namelijk zorgen voor zo weinig mogelijk overlast. Ter hoogte van de woningen zou de geluidsdruk lager zijn, maar zou toch nog bijna 47 dB(A) kunnen bedragen.

het gaat daarenboven ook niet enkel over de woningen maar ook over het gebied an sich. gisteren nog was er een reportage in Volt over het belang van stilte. mensen gaan op zoek naar stilte. wel hier hebben we nog zo'n unieke plaats waar er stilte heerst!

leefmilieu is meer dan enkel opwekken van 'groene' energie, maar ook met de levenskwaliteit van mensen en dieren!!! en dat heeft niets met NIMBY te maken, maar alles met YIMBY: voor het behoud van een uniek gebied in onze omgeving, voor de 'stille' kempen.

 


Gast

#73 Re: Re: En hiermee verspreiden we kernenergie maar dat vertellen we niet...

2014-02-28 12:32

#8: NIMBY - Re: En hiermee verspreiden we kernenergie maar dat vertellen we niet...

daar moet geen heel bos voor sneuvelen, enkel de plaats waar de pyloon komt.

Peter Zimmerman

#74 windmolens /gezondheid

2014-02-28 18:09

http://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheidsnieuws-onder-de-loep/kunnen-windmolens-mensen-ziek-maken

Kunnen windmolens mensen ziek maken?

Nieuws onder de loep

Mensen die in de buurt wonen van een windmolen, klagen soms van geluidsoverlast, concentratieproblemen en slecht slapen. Onderzoek spreekt hen nu tegen.
Waar komt dit nieuws vandaan

Uit een recente Australische studie blijkt dat moderne windmolens geen nadelige invloed hebben op de gezondheid. De auteurs baseren hun conclusie op een doorgedreven analyse van alle wetenschappelijke gegevens die wereldwijd hierover tot nog toe gepubliceerd werden. (1)

De studie werd uitgevoerd door de NHMRC, de National Health and Medical Research Council, een instituut dat gelieerd is aan de Australische overheid. De studie moest een antwoord geven op de vraag naar mogelijke nadelige effecten van onder meer slagschaduw, geluidshinder en elektromagnetische golven die uitgaan van de windmolens. Men vond geen aanwijzingen dat mensen die dichtbij windmolens wonen minder gezond zijn dan anderen. Er is geen effect aangetoond van de slagschaduwen op de gezondheid. Flitslichten kunnen bij mensen die lijden aan een zeldzame vorm van (fotosensitieve) epilepsie een aanval uitlokken. De slagschaduw die door het draaien van de wieken ontstaat zou theoretisch ook een dergelijke aanval kunnen uitlokken, maar het risico daarop lijkt bijzonder klein te zijn. Windmolens zijn een bron van elektromagnetische golven maar de intensiteit ervan is lager dan die welke men in een gemiddeld woonhuis op het platteland meet. Het lawaai dat uitgaat van windmolens is niet groter dan dat van andere geluidsbronnen in onze moderne samenleving. Ook de fysische samenstelling van dat geluid is niet anders. Er is dan ook geen reden dat het effect ervan zou verschillen van ander omgevingslawaai.

Uit sommige studies blijkt dat mensen die in de nabijheid van windmolens wonen vinden dat ze een lagere levenskwaliteit hebben dan mensen die elders wonen. Het is evenwel moeilijk uit te maken of men de reden daarvan rechtstreeks aan de windmolens kan toeschrijven. Zo blijkt dat mensen die in de buurt van windmolens wonen gemiddeld ouder zijn dan de modale burger en vaak ook lager op de sociale ladder staan. Beide factoren kunnen op zich ook een reden zijn van een verminderde levenskwaliteit.
Bron

(1) h ttp://consultations.nhmrc.gov.au/files/consultations/drafts/nhmrcdraftinformationpaperpublicconsultationfebruary2014.pdf
Hoe moeten we dit nieuws interpreteren?

Dit is een zeer grondig uitgevoerde studie (systematic review) van wat er op dit ogenblik wereldwijd bekend is over de effecten van windmolens op de gezondheid. De onderzoekers doorploegden meer dan 3300 wetenschappelijke publicaties over het onderwerp. Hun rapport is een samenvatting van de bevindingen uit de meest relevante en best onderbouwde studies ervan.
Conclusie

Deze studie is geruststellend voor mensen die in de buurt van windmolens of een windmolenpark wonen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over eventuele nadelige effecten van de windmolens op hun gezondheid.
Referenties

http://consultations.nhmrc.gov.au/files/consultations/drafts/nhmrcdraftinformationpaperpublicconsultationfebruary2014.pdf
klokje bij datum van publicatie} verschenen op 28/02/2014 | Cebam | geschreven door Hans Van Brabandt

Gast

#75 Re: Re: Re: En hiermee verspreiden we kernenergie maar dat vertellen we niet...

2014-02-28 20:27

#73: - Re: Re: En hiermee verspreiden we kernenergie maar dat vertellen we niet...

zo heb ik er nog een goeie gehoord: de windturbines kunnen perfect in de middenberm van de autosnelwegen geplaatst worden :-)