JA voor kilometerheffing/ Oui pour la tarification kilométrique

Quoted post


Gast

#455 Re: Re: Re:

2014-02-11 11:36

#404: - Re: Re:

Dus jij zou steeds elke dag 100 km rijden tijdens de spitsuren, alleen in je wagen. Je gaat niet overwegen om te carpoolen of aan je baas vragen of je ipv opslag meerdere dagen per week thuis of in een ander kantoor mag werken? Je vraagt je baas ook niet of je op bepaalde dagen op andere momenten mag gaan werken? Als je klanten moet bezoeken ga je blijven werken zoals nu i.p.v verschillende klantenbezoeken in dezelfde regio beter te combineren? Je gaat ook niet zogen dat je vooral tijdens de spitsuren bij een klant of op kantoor zit i.p.v. op de baan? Je zou ook niet ingaan op die headhunter die je een job aanbiedt tegen een iets lager loon, maar vlak bij huis? Je gaat ook geen rekening houden met die afstanden als je toe bent aan een nieuwe woonst? Als je die 2800 EUR in jouw geval wil betalen, kan je blijven werken zoals vroeger. Vind je dat toch iets te veel, dan ga je waarschijnlijk toch kijken of er geen alternatieven zijn?

Reacties


Gast

#459 Re: Re: Re: Re:

2014-02-11 12:04:48

#455: - Re: Re: Re:  

- Thuiswerk: heb ik al meerdere malen gevraagd. het antwoord is steeds NJET.

- Op andere momenten werken? Ja ik zou de vast nachtshift kunnen komen draaien maar dat zie ik echt niet zitten nee.

- Klanten bezoeken: moet ik niet.

- Headhunter voor werk dichter bij huis: laat maar komen! Daar zou ik direct voor tekenen! Ik denk echter niet dat dat snel zal gebeuren. Het werk groeit hier in Limburg momenteel niet bepaald aan de talrijke bomen nee.

- Toe zijn aan een nieuwe woonst: ik wil geen nieuwe woonst! En trouwens mijn vriend werkt vlak bij huis. Verhuizen dichter naar mijn werk betekent dat hij gewoon datzelfde aantal kilometers méér zal moeten werken.

Moet toch fijn zijn om in een sprookjeswereldje te leven zoals sommigen onder jullie...


Gast

#491 Re: Re: Re: Re:

2014-02-11 18:40:24

#455: - Re: Re: Re:

Niet iedereen kan thuiswerken. Heel veel mensen werken in de productie en die kan niet "van thuis" gebeuren.

Deze 3 shiften (of soms volcontinue) kunnen niet op andere tijdstippen ingepland worden.En nee als je een gespecialiseerde job hebt kan je die niet altijd vlakbij huis uitvoeren. Het openbaar vervoer is niet ingesteld op mensen die in shiften werken.

Dit is voor een" paperpusher" misschien moeilijk te begrijpen.

Een arbeider mag blij zijn als hij werk heeft ook al betekent dit dagelijks 45 km heen en 45 km terug.

Verhuizen?  Waarom zou ik mijn huis en mijn omgeving moeten verlaten waar mijn kinderen opgroeien en naar school gaan en hun basis hebben?

Als ik dichter naar mijn werk ga moet mijn vrouw ander werk zoeken.  Zij heeft 20 jaar anciënniteit en houdt van haar job.  Ook zij kan niet van thuis werken en in de buurt is er niets vergelijkbaars.

U doet alsof de jobs voor het oprapen liggen. Wij zijn tegen de 50 jaar en de kansen worden dan echt wel minder hoor!