Wij zeggen tegen azc gemeente buren

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Wij zeggen tegen azc gemeente buren.


Gast

#26 Re: Re: Re: Re:

2016-01-20 05:40

  1. #25: - Re: Re: Re:  ik bedoel dat ook niet letterlijk he om iets in brand te steken. Ik bedoel 'met in brand steken' elke dag gaan betogen voor het asielcentrum. Je mag geen mensen verwonden, zou ik trouwens ook nooit doen. Maar jullie zullen niet elke dag gaan betogen. Wel een domme petitie ondertekenen, dat is makkelijker. (Levert wel NIETS op natuurlijk)

 


Gast

#27

2016-01-20 05:47

Ik kan er echt niet bij dag jullie zo lamlendig in jullie stoel blijven zitten terwijl het over de toekomst van jullie kinderen en kleinkinderen gaat. Wat zijn de huidige Nederlanders een bende lafaards. Jullie voorvaderen zouden jullie bezig moeten zien. In plaats van te gaan betogen, laten jullie maar gedijden. Sukkelaars! Nee, geen sukkelaars, maar lafaards!


Gast

#28

2016-01-20 06:44

In Nederland is opschudding ontstaan over een prognose van het aantal asielzoekers in 2016. Ambtenaren gaan uit van 90.000 mensen, tegenover 58.000 vorig jaar. Volgens het televisieprogramma Nieuwsuur heeft de regering-Rutte de hogere prognose bewust naast zich neergelegd. Oppositiepartijen CDA en D66 eisen nu opheldering.

"Het kabinet leidt Nederlanders om de tuin", stelt Sjoerd Sjoedsma van D66 gisteren. Hij wil dat het kabinet de verschillende ramingen naar de Kamer stuurt. Mona Keijzer (CDA) twitterde dat ze een debat in de Kamer wil over de kwestie en om onderbouwing van de cijfers gaat vragen.

Officieel gaat de Nederlandse regering voor dit jaar uit van zo'n 58.000 asielzoekers. Die lagere verwachting heeft volgens bronnen van Nieuwsuur een politieke reden. Vooral regeringspartij VVD zou de 90.000, of gemiddeld 7.500 asielaanvragen per maand, een "onaanvaardbaar hoog getal" hebben gevonden.

Maar achter de schermen maakt men zich wel grote zorgen over de toestroom, aldus de NOS. Vraag is ook of Nederland een plan-B heeft als het aantal asielzoekers effectief bijna zou verdubbelen tegenover vorig jaar. Nu al hebben sommige gemeenten moeite met de organisatie van (sociale) huisvesting en onderwijs. En ook het draagvlak bij de gewone Nederlander neemt af, de voorbije weken liepen protesten tegen asielcentra herhaaldelijk uit de hand.

Artikel van 20 januari 2016 op www.hln.be

 


Gast

#29

2016-01-20 07:16

Om dat wij onze kinderen moeten beschermen tegen deze onmensen
Tegenstander

#30

2016-01-20 08:10

Hoezo zijn wij een democratisch land?

Niemand luistert naar het 'eigen volk'. 

Dat het politiek zooitje in Den Haag nog vluchtelingen op wil vangen is enkel voor hun eigen eer en glorie.

Want op deze manier zijn hun kansen voor een politieke carriere in Brussel erg groot. Zij zijn er niet voor de nederlander maar enkel voor hun eigen hebberigheid. Wij zitten straks met de shit opgezadeld en zij hebben straks een riant salaris door een elitebaantje in de EU.

Het wordt tijd dat wij in opstand komen!!


Gast

#31

2016-01-20 09:25

geen tuig en vrouwen verkrachters binnen laten!!!

Gast

#32 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-20 09:42

#26: - Re: Re: Re: Re:  

 Nou nee, wij ondertekenen geen domme petitie. Wij vinden dat mensen in nood geholpen moeten worden en zijn niet zo egoïstisch om alleen aan onszelf te denken. Wij zeggen: welkom vluchtelingen!


Gast

#33 Re:

2016-01-20 09:47

#30: Tegenstander -  

 Dat politieke zooitje in Den Haag is democratisch gekozen door een meerderheid het volk en vertegenwoordigd zodoende het volk. Jou misschien niet, maar wel anderen. Dat is hoe democratie werkt. Je wordt elke vier jaren (maximum) gehoord.

Waarom wind je je niet zo op als het over de WMO gaat? Of de lantaarnpaal op de hoek? Dat wordt allemaal op dezelfde wijze behandeld en besloten. Hoor ik je niet. Nu gaat het over mensen van vlees en bloed en is de stad plots te klein. Sta ja wel eens stil bij je eigen motieven?


Gast

#34

2016-01-20 09:58

Voor de veiligheid van mijn vrouw en kind wens ik geen opvang en zeker niet voor nep vluchtelingen.
Tegenstander

#35 Re: Re:

2016-01-20 18:19

#33: - Re:  

Echte vluchtelingen dienen geholpen te worden en het liefst in hun eigen land of in zijn buurlanden. En niet allemaal in Nederland en Duitsland.

Maar van hetgeen hier heen komt is slecht 0.83% echt een vluchteling. De rest zijn gelukszoekers.

En IK heb dit kabinet NIET gewild. Ik ben blijkbaar wel verstandig geweest om op een partij uit de oppositie te stemmen.

En of ik mij wel of niet opwindt over de WMO of over de lantaarnpaal kunt u niet weten. Ik sta wel stil bij mijn eigen motieven.

En u?

 


Gast

#36 Re: Re: Re:

2016-01-20 19:45

#35: Tegenstander - Re: Re:  

  De meerderheid van de kiezers wordt vertegenwoordigd door de partijen in de coalitie. Dat de jouwe daar niet bij zit is lullig voor jou, maar zo werkt democratie nu eenmaal.

Hoe kom je aan 0,83%? Uit je duim gezogen, neem ik aan. Haal je daar je vertrouwen in je motieven vandaan? Of laat jij je leiden door ongefundeerde uitspraken van anderen? Ik zou, als ik jou was, toch iets langer stil staan bij mijn motieven.

Johan

#37

2016-01-20 19:49

10 jaar is geen noodopvang, dat is een permanent verblijf, want na 10 jaar is dan opeens zielig ze terug te sturen.

Johan V

#38 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-20 19:54

#32: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ik heb geen probleem met echte vluchtelingen. Echter, veruit de meeste komen vanuit  economische motieven. Veruit de meesten (bijna 80%) zijn mannen van de militaire leeftijd. Veruit de meeste moslims WILLEN niet integreren. Dat is namelijk nooit zo geweest. (Voor diegenen die anders beweren, ik zie graag een voorbeeld tegemoet van een land waar moslims vaste voet aan de grond kregen dat GEEN islamitisch land is geworden, daar is in de hele geschiedenis maar 1 voorbeeld van en dat was omdat ze er met harde hand werden verjaagd naar eindeloze terreur)
Islam en democratie zijn niet verenigbaar.
Begrijp me goed, ik ben VOOR tolerantie. Maar tolerant (blijven) zijn naar een intolerante groep is verraad aan jezelf en je eigen cultuur.


Anonymous

#39 Re:

2016-01-20 20:06

#37: Johan -  

 Dat er een opvang voor de duur van tien jaren zou komen, betekent niet dat de inwoners er tien jaren zullen zijn. Duh!


Gast

#40 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-20 20:12

#38: Johan V - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Het voorbeeld dat je vroeg? Nederland, dus nog niet eens zo heel erg ver weg. Daar wonen al honderden jaren moslims en nog steeds is het geen islamitisch land.

Heb je enig idee hoeveel vooroordelen je in alleen al de eerste twee regels weet te proppen?

En de laatste zin? Volstrekte nonsens. Als tolreantie onderdeel is van je cultuur, dan is het niet langer tolerant zijn dus verraad aan je eigen cultuur. Je gaat me tch niet vertellen dat dat te hoog gegrepen is voor je? Want met boudweg het tegenovergestelde (en dus paradoxale) stellen had je geen enkele moeite.


Gast

#41 Re: Re: Re:

2016-01-20 20:16

#35: Tegenstander - Re: Re:  

 Verreweg de meeste vluchtelingen WORDEN opgevangen in de buurlanden, maar daar zijn de problemen inmiddels zo groot dat dat geen oplossing (meer) is. Niet voor de buurlanden, niet voor de vluchtelingen. Sommige van die buurlanden (Turkije) houden er trouwens ook nog vreemde meningen op na waardoor je je moet afvragen of je daar wel veilig bent. Een Syrische koerd kan dan wel vluchten naar Turkije, maar is hij daar veilig? En wat moet je dan als vluchteling? Verder vluchten, er zit niets anders op. En tja, dan kom je bij die landen waar de mensen bang zijn dat ze 's zondags een koekje minder bij de koffie zullen hebben als we vluchtelingen zomaar gaan een onderdak gaan geven.


Gast

#42 Re: Re: Re:

2016-01-20 20:29

#35: Tegenstander - Re: Re:  

 Echte vluchtelingen moeten geholpen worden, zegt u. Hoe weet u wie een "echte" vluchteling is? Dat zul je toch moeten onderzoeken of niet soms? Hoe wilt u dat doen? De vluchteling zolang even in limbo parkeren totdat we klaar zijn met ons onderzoekje? Enig idee hoeland de procedure duurt en zeker nu, nu het aantal aanvragen zo groot is en de IND de gestelde termijnen niet haalt?

Let op: het gaat hier om mensen, van vlees en bloed. Die hopen iets van hun leven te kunnen maken, als dat thuis niet meer kan doordat "thuis" niet meer bestaat, dan in godsnaam maar hier. Mensen die wie-weet-hoelang al onderweg zijn, op de vlucht voor de dood.

Gaat u die mensen vertellen "ja wacht maar even ergens op zee of zo totdat wij klaar zijn met ons onderzoek of wij je wel willen toelaten". Tien tegen een dat het dan echt niet meer hoeft. Waar wilt u die mensen laten wachten op de uitslag van het onderzoek? Want in al de landen om ons heen wordt even hard geroepen dat alleen maar "echte" vluchtelingen moeten worden toegelaten. En daar hebben ze exact dezelfde problemen met het bepalen wie nu die "echte" vluchtelingen zijn.

Of wilt u alleen maar vrouwen en kinderen toelaten, zoals binnenkort een bekende Nederlandse politicus zal gaan roepen (want mannen wil hij bij voorbaat al opsluiten, zonder enig verdacht, zonder enig proces, zonder enige rechtsgrond)? Ellende met kinderen is dat ze opgroeien en als het jongetjes waren, dan zit je na jaren alweer met mannen opgescheept en -geloof me- die zullen radicaler zijn dan u zich ooit hebt kunnen voorstellen. Want mensen als u hebben ervoor gezorgd dat geen enkele van deze opgeschoten jongens nog een pappa heeft, want die moest maar thuis blijven en de bommen wegkoppen. Dus dan ook maar geen jongetjes meer, alleen vrouwen en meisjes, moedwillig ontdaan van hun mannen, vaders, zonen, broers, ooms?

Meent u dat werkelijk? Ik denk dat u inderdaad terecht is gevraagd om eens wat langer bij je motieven stil te staan. Het is o zo eenvoudig om tegenstander te zijn, maar het vergt mensen met moed en daadkracht om iets te betekenen voor een medemens in nood.


Gast

#43 Weg met die vieze gastjes

2016-01-20 20:44

dat willen wij hier toch niet zoals daar in Keulen het is alleen maar van dat volk 


Gast

#44 Re: Weg met die vieze gastjes

2016-01-20 20:45

#43: - Weg met die vieze gastjes  

 Wij in Buren willen niet van die vieze praat. Bewaar die maar voor ergens anders.

Tegenstander

#45 Re: Re: Re: Re:

2016-01-20 20:52

#41: - Re: Re: Re:  

Leg mij eens uit waarom er zowat alleen maar (jonge) mannen op de vlucht zijn. Waar zijn hun vrouwen en kinderen?

Ik ben echt wel voorstander om de echte vluchteling te huisvesten maar niet 300 op een hoop.

Verdeel de gezinnen over alle gemeentes, ook in Wassenaar, Bussem enz. en geeft ze een huis tussen de Nederlanders.

300 hoofdzakelijk jonge mannen bij elkaar zetten is vragen om moeilijkheden.

En ook al is dit kabinet democratisch gekozen,   DAT GEEFT ZE NOG GEEN VRIJBRIEF OM ALLES TE DOEN. Nederland is duidelijk.

Wij willen dit niet. Laat er maar een referendum komen. Maar dat durft de politiek niet. Bang om op hun bek te gaan.

Ze willen dit koste wat kost er door drukken.

 

 

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2016-01-20 21:24


Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2016-01-20 21:26



Anonymous

#48 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-20 22:52

#45: Tegenstander - Re: Re: Re: Re:  

 Een democratisch gekozen kabinet heeft het mandaat van het volk. Zij regeren dus. Dat is geen "vrijbrief" zoals jij dat noemt, maar wel de mogelijkheid om het land te besturen zoals dat naar hun inzicht wenselijk is, binnen de lijnen die door de wet zijn aangegeven en gecontroleerd door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer.

Wat voor nut heeft een volksvertegenwoordiging als jij meent dat je voor iedere scheet toch weer gehoord moet worden als burger?

Bovendien krijg ik de indruk dat jij asielaanvragers en statushouders door elkaar haalt. Verdiep je eens in de materie. Kan leerzaam en zal in ieder geval verhelderend zijn.

verstandige praat

#49 Re: Re: Re: Re:

2016-01-21 04:33

#42: - Re: Re: Re:  

 Wat een onzin, kraamt deze uit. Het waren misschien vluchtelingen tot Turkije daar zijn ze veilig. Degene die hier komen zijn gelukzoekers. Kijk maar naar Duitsland wat er gebeurd een echte vluchteling gedraagd zich eigen wel die zijn bang om teruggestuurd te worden. Eigenlijk zijn het landveraders de meeste zijn jonge mannen en je moet je land toch verdedegen. Zelf zou ik mijn vrouw en kinderen laten vertrekken ipv zelf te gaan. Dat je ze moet helpen ben ik mee eens maar in de regio (turkije) doormiddel van eten , kleding en onderdak. Hun gebruiken zijn anders daarvoor niet hier. Mensen die hier niet mee eens zijn zou ik zeggen gooi die oogkleppen weg kijk om je heen.

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2016-01-21 08:12