Petitie Jenneferwet

Quoted post

melody

#500 Re:

2012-10-09 18:52

#498: Jan-Bob - Je moet nooit de angst laten regeren wat een moordernaar doet om bewijs achter over te drukken daar zijn ze ook mee bezig als ze 18 jaar voor de boeg hebben. Zie maar wat  ook Sander V heeft gedaan met Milly Boele, en ook Jennefer werd verstopt.  Het kan toch niet waar zijn. Kindermoordernaars moeten niet levenslang achter de tralies omdat ze anders getuigen uit de weg gaan ruimen en het moeilijker wordt om een misdrijf op te lossen . Ik vind dit maar een vreemde redenering

 

Reacties

Jan-Bob

#503

2012-10-10 18:18:45

#500: melody - Re:  

Tja, maar hij klopt wél. In het algemeen geldt: er moet voor iedereen een uitweg zijn terug naar het gewone leven. Sluit je die bij voorbaat af, leidt dat tot grotere, onbeheersbare criminaliteit en veel moeilijker opsporing. Kijk naar de USA, waar in veel staten de doodstraf geldt: daar zijn meervoudige doodslagen (lees: het uit de weg ruimen van getuigen) veel meer gewoon dan in Nederland. Wil je dit soort zware delicten voorkomen, moet je natuurlijk straffen, maar niet te zwaar, want dan werkt het averechts.

Levenslang kan in Nederland ook worden opgelegd, maar natuurlijk nooit standaard, zonder tussenkomst van een rechter. De levenslange gevangenisstraf wordt niet veel toegepast; wél zitten vrij veel mensen quasi-levenslang in een TBS.

Het is lekker gemakkelijk je handtekening te zetten voor standaard-oplegging van levenslange gevangenisstraf, maar het is wel handig even de consequenties daarvan te overzien. 

Een laatste overdenking: wij brave burgers kunnen de crimineel van morgen zijn. Of rijdt niemand hier met (íets te veel) alcohol of te hard, betalen we allemaal keurig belasting, en beledigen we nooit iemand? Die strafwetten maken we voor elkaar, niet voor 'die anderen'!