JA voor kilometerheffing/ Oui pour la tarification kilométrique

Quoted post


Gast

#299 Re: Ecologisch rekeningrijden

2014-02-10 21:36

#9: Pat Menneke - Ecologisch rekeningrijden

Rekeningrijden dient om de grootste momenteel onbetaalde externe kost van autorijden in rekening te brengen: congestie. Om de luchtvervuiling tegen te gaan is er al een beter instrument dat al in gebruik is: accijnzen op brandstof. Bij een zuinigere wagen of zuinigere rijstijl, heb je minder brandstof nodig en betaal je dus minder accijnzen. Bij een 100% elektrische wagen betaal je zelfs niets.

 

Als men rekeningrijden invoert, zou men niet enkel de jaarlijkse autobelasting 100% moeten afschaffen, maar men zou deze gelegenheid ineens moeten aangrijpen om de accijnzen van benzine ingrijpender te verlagen dan diesel.

Reacties


Gast

#304 Re: Re: Ecologisch rekeningrijden

2014-02-10 21:48:42

#299: - Re: Ecologisch rekeningrijden

Ja natuurlijk maar dan wel graag 5 jaar op voorhand aankondigen dat benzine goedkoper zal worden als diesel aub! Want met het huidige beleid stimuleert de overheid dieselgebruik ontzettend hard zodat bijna iedereen een dieselwagen koopt. En als iedereen met diesel rijdt gaan ze diesel plots duurder maken als benzine of wat?

Zonnepalen juist hetzelfde! Stimuleren en subsidiëren zodat heel veel mensen er leggen en wat doet de overheid even later? netvergoedingen,... M.a.w. belasten die handel!

Dienstencheques idem! Stimuleren stimuleren stimuleren en vervolgens fiks duurder maken de hele tijd.

Onze heren en dames politici denken nog niet eens verder dan hun voorhoofd! Onbekwame bandieten zijn het stuk voor stuk!