JA voor kilometerheffing/ Oui pour la tarification kilométrique

Quoted post

Yowie

#119 Re: Re: De essentie van de mobiliteitsproblematiek waar geen politicus over praat

2014-02-10 15:35

#106: - Re: De essentie van de mobiliteitsproblematiek waar geen politicus over praat

Ik werk vaak op locatie bij klanten en moet daarvoor naar Zaventem om het vliegtuig te nemen, 1000km is zelfs peanuts ;)

Neem vanuit Oostende eens de trein met je werkbak, valies, laptop ... om een 2-tal uur op de trein te zitten met 2 overstappen, terwijl je in een uurtje met de auto thuis bent.  En 's avonds laat eind de week de taxi terug naar huis, want de treinen rijden niet meer, sta je daar met je materiaal...

Rekeningrijden ligt momenteel ver van de economische realiteit, eerst moeten voldoende alternatieve transportwijzen worden voorzien, die zijn er niet.  Daarbovenop moet een degelijk woonbeleid worden voorzien om de 'arbeidsmobiliteit' te bevorderen.  Iedereen blijft vastgeroest in zijn job doordat alternatieve opportuniteiten, vaak op een njet stuiten door gebrek aan (duurzame) mobiliteit.

Dan pas is rekeningrijden invoeren wel degelijk mogelijk...

Groen focusseert zich teveel op ideologie en de ecologische realiteit, helaas te weinig op de economische realiteit.  Dit is al decennia lang het probleem met deze partij.  Ik heb veel sympathie voor de mensen, de ideeën en het programa.  Maar men mag zich niet blind navelstaren op milieuproblematiek en ze moeten dringend eens verder kijken dan hun neus lang is in de sociaal-economische gevolgen.

Reacties


Gast

#122 Re: Re: Re: De essentie van de mobiliteitsproblematiek waar geen politicus over praat

2014-02-10 15:40:52

#119: Yowie - Re: Re: De essentie van de mobiliteitsproblematiek waar geen politicus over praat

Onzin.  Maar blijkbaar is enige kennis van zaken bij het onderwerp mobiliteit totaal niet nodig om straffen uitspraken te doen.


Gast

#146 Re: Re: Re: De essentie van de mobiliteitsproblematiek waar geen politicus over praat

2014-02-10 16:48:37

#119: Yowie - Re: Re: De essentie van de mobiliteitsproblematiek waar geen politicus over praat

NVA zit in de Vlaamse regering, Groen! al jaren niet meer (en ook niet in de Federale). Het zijn enkel onwetende mensen die bij elke maatregel die misschien in het voordeel van het milieu kan zijn spontaan roepen dat het de schuld van Groen! is.