JA voor kilometerheffing/ Oui pour la tarification kilométrique


Gast

/ #330 Re: Re: NEE TEGEN REKENINGRIJDEN

2014-02-10 23:23

#312: - Re: NEE TEGEN REKENINGRIJDEN

Voor de Belgen is het rijden nog NOOIT gratis geweest of betaalt u geen wegentaks en hoge accijnzen op uw brandstof?

Een wegenvignet voor alle buitenlanders die in enorme aantallen onze wegen stukrijden was de eerste en beste oplossing maar werd afgeschoten omdat de Nederlanders niet wilden betalen om door ons land te rijden. Nu de Nederlanders het rekeningrijden invoeren wordt weeral verwacht dat de Belgen slaafs hun systeem volgen.

Het kilometerrijden houdt ook helemaal geen rekening meer met de graad van vervuiling van de wagen. Een vervuilende wagen zal evenveel betalen als een electrische wagen. Vermits de duurdere wagens en 4x4's meestal de meest vervuilende zijn en deze ook toebehoren aan de meer welgestelde burgers van ons land zal de CO2 ook niet dalen want deze mensen kunnen deze nieuwe "taks" met gemak betalen en zullen dus meer rond rijden dan de gemiddelde burger met een kleine zuinige auto, die vanaf nu moet wikken en wegen welke uitstap hij nog met zijn gezin kan maken nadat zijn gezin al +/- 1500,- euro heeft moeten betalen enkel om naar en van hun werk te rijden.

Het bezoeken van je moeder is zeker interessant voor mensen die zelf geen gezin hebben maar ik moet mijn oude moeder wel 2x per week ophalen voor doktersbezoeken en boodschappen en zij woont hier 45 km vandaan.