MANIFEST: LEEFSTIJL GEZONDHEIDSZORG HET ALTERNATIEF (Petitie Het Roer Moet OM)


Gast

#2226

2016-04-30 05:52

Ik heb deze petitie getekend omdat ik het met mijn inkomen van €910.00 niet meer naar een arts durf te gaan omdat je na de tijd een torenhoge na rekening krijgt die ik niet kan betalen. Ik werk 23 uur en wordt aangevuld door de Gemeente omdat ik te "oud" ben voor een werkgever , ben bijna 50 jr, en ik daardoor te duur ben voor een werkgever. Het aller ergste vind ik nog dat het geld niet eens naar onze bejaarde mensen gaat , juist de mensen die ons land hebben opgebouwd, en die letterlijk en figuurlijk in de kou komen te staan. De Nederlandse regering moest zich doodschamen voor hun praktijken.

Gast

#2227

2016-04-30 06:02

Ik ben het eens dat het roer in de zorg om moet. Er wordt zoveel geschrapt terwijl de eigen kosten (eigen bijdrage) elk jaar stijgen. Pgb is een rommeltje. Zorgkantoren en SVB zijn of onkundig of leggen aanvragen op stapel of wijzen af om onduidelijke reden. Telefonisch contact met Zorgkantoor gaat niet verder dan terugbelafspraken die niet worden nagekomen. WMO en WLZ zijn ook een aanfluiting. Gemeente mag bv met WMO geld doen wat ze goed achten. De zak geld die ze van de overheid krijgen is niet geoormerkt dwz dat men zorggeld ook aan lantaarnpalen en rotondes ed mag uitgeven. Thuiszorg wordt overal afgekapt. Mensen raken hun hulp en medewerkers raken na jarenlang dienstverlenen hun baan kwijt. Eigen bijdragen vliegen omhoog, medicatie en hulpmiddelen vallen niet in de basiszorg en mag je ook zelf betalen. Een gezin met 1 inkomen en 2 kinderen kunnen dit niet meer betalen. Met een inkomen van 1500 euro per maand zijn al deze bijkomende zorgkosten niet te dragen. Toeslagen moeten worden verhoogd (inderdaad is dit water naar de zee dragen) om minima tegemoet te komen. Men begrijpt in Den Haag dus ook wel dat de zorg niet meer haalbaar is. Misschien moet er eens een einde komen aan het onzinnig en onnodig en ongewenst levens van oudere mensen in stand te houden. Hoeveel ouderen zijn het leven al beu? Hoeveel psychiatrische patienten zijn het leven al beu? Hoeveel misdadigers zitten er levenslang in de gevangenis terwijl ze er misschien wel liever tussenuit stappen? Waarom komt die levenseinde pil niet gewoon in het pakket? Waarom wordt iedereen maar volgestopt met medicatie? En ondertussen moet werkend Nederland dit allemaal bekostigen. En als dank mogen ze elk jaar meer en meer afdragen. Het is scheef in de zorg. En vooral scheef in het beleid. Al de mensen in deze functies binnen overheid en gemeentes en organisaties krijgen elke maand hun goede salaris. Vakantiegeld, dertiende maand en evt. een auto vd zaak. En ondertussen komen er steeds meer flexplekken en 0 uren contracten. Hoe gaan onze kinderen die nu 18 (en dan ook hun eigen zorgverzekering moeten afsluiten. Ouders geen kinderbijslag meer krijgen) en ouder zijn hun toekomst veilig stellen? Er zijn al zoveel jonge mensen met schulden bij zorgverzekeraars en DUO. Laat de politiek eens meer gaan meekijken op de werkvloer vd burgers thuis. Ipv dat ze uit hun luxe positie de lijnen uitzetten. Irene

Gast

#2228 Re:

2016-04-30 06:06

#2226: -  

 Hallo, ik ben het met u eens! Ik ben ook 50, alleenstaande ouder en met de zorg voor 2 kinderen (een inmiddels en gelukkig uit huis) waarvan de zorg voor 1 kind nooit ophoudt want verstandelijke beperking. Toeslagen vallen weg. Dit kind heeft zolang hij op school zit (nog maar 1 dag) geen inkomen. Ik mag dit allemaal van iets meer dan 1000 euro in de maand oplossen. binnenkort krijgt hij een EEG en MRI (omdat hij een aantal uitvallen heeft gehad). Hij heeft zwakke knieen. Een brace kan worden aangemeten. Kosten meer dan 200 euro. Hoe ga ik dit betalen????Ze hebben mooi praten in den haag. Ik schaam me dat ik Nederlander ben. Er zijn mensen die hun zakken vullen terwijl dit geld naar de zorg zou moeten. Mooie democratie. Ik wens u heel veel sterkte. Het enige wat we kunnen doen is onze stem laten horen

 


Gast

#2229 Re:

2016-04-30 06:15

#9: -  

 Nederland in de zorg faalt. en niet zo'n beetje ook. Mensen zoals u en ik raken zo vanzelf wel aan de onderkant van de maatschappij. Ik vind het heel kwalijk allemaal. Op deze manier worden mensen die het net aan redden erg afhankelijk gemaakt van organisaties zoals gemeentes en overheden. Overal gaat de deur dicht. Gemeentes sluiten burgers met een duidelijke hulpvraag buiten. Het is een negatieve spiraal waar niet meer uit te komen is. en die spiraal begint in Den Haag. Ik zou als ik u was inderdaad met tent of busje in de tuin van Minister schipper gaan staan. Zij is toch bijna niet thuis als zij haar top job bij Achmea heeft.  Laat zij zich maar eens bekommeren om Nederlanders die in eigen land vluchteling worden gemaakt.


Gast

#2230

2016-04-30 06:20

Voor de minima en AOW-ers is dit niet meer op te brengen. Het wordt tijd dat er meer rekening met de lagere inkomens wordt gehouden door bijvoorbeeld de hogere inkomens (die krijgen steeds meer) een hogere bijdrage te laten betalen.

Gast

#2231 Re:

2016-04-30 06:28

#21: -  

 Overal in de zorg wordt veel tijd kwijtgeraakt aan het invullen van gegevens. Om transparant te zijn. Op scholen idem dito. Men is meer aan het schrijven dan aan het daadwerkelijke zorg en dienstverlenen. Dat is er mis. Ik hoorde laatst een hoge pief die verstand had van hoe scholen de zorg en de voortgang van elk kind individueel moeten vast leggen. Voor de camera vertelde hij nota bene dat dat helemaal geen plicht was!!! Dit legde school zichzelf op!!! Het moet niet gekker worden. Waarom verteld deze man dat niet in het journaal? Dan kunnen we eens gaan ophouden met al die zinloze vastleggingen in een digitaal programma. Ik denk dat men vooral dingen op papier en digitaal wil zodat de politiek hier nog meer een vinger in de pap gaat krijgen. Kunnen we gewoon niet massaal gaan stoppen met al dat overbodige geschrijf. Gewoon net als vroeger....gesprek met ouders en lekker een papieren rapportje mee naar huis. Wanneer extra hulp nodig is gewoon ff half uurtje nablijven bij de juf of meester waarin ze wat extra hulp kan geven. Zet vrijwilligers in...mensen die geleerd hebben om les te geven maar die niet mogen werken omdat ze beschikbaar moeten blijven voor werk. UWV klopt toch ook niet helemaal. Daar gaat alle kennis. Zit gewoon op de bank thuis zich suf te solliciteren terwijl ze op scholen kunnen ondersteunen en ervaring kunnen opdoen. En zo dicht bij het vuur zitten als er plekken vrij komen. Nee hoor de overheid legt alles aan banden. Dag vrijheid.......


Gast

#2232

2016-04-30 06:34

Dat wat ik heb gelezen berust zich op waarheid.
En ook ik vind dat er heel wat moet veranderen .
Maar je kan dat niet alleen .
Vandaar dat ik mezelf heb ingeschreven .
Hopelijk komt er een keer verandering in .
Succes.

Gast

#2233 Re:

2016-04-30 06:46

#28: -  

 De overheid schuift het af op gemeentes. De gemeentes schuiven het af op hun burgers (kwetsbare mensen). De burgers zijn het dumpputje. Zij zoeken het maar uit. En als je hulp nodig hebt zijn alle deuren dicht. Dagbesteding vanuit de WMO of WLZ mag je met een pgb budget zelf inzetten. Zorg inkopen zoals je als ouder dat graag voor je familieleden zou zien. Zodat ook de kwetsbare mensen een plekje in deze harde maatschappij mogen en kunnen hebben. Wanneer je de dagbesteding inclusief vervoer (inclusief betekend dat je als ouder maar ziet hoe je het vervoer van je kind met beperking naar de dagbestedingsplek gaat regelen. Men rekent bij een instelling 1,45 euro per km! Dat gaat niet lukken met een budget zzp 4 waarvan je per dagdeel 80 euro kwijt bent. aan opvang). Als je als alleenstaande ouder ook nog een baan buitenshuis hebt om dat je de kost moet verdienen kun je je eigen kind niet zelf vervoeren of begeleiden bij vervoer met OV. De gemeente verwacht dat je dit als ouder zelf oplost (het is nl primair de taak van de ouder(s). Je mag gerust 6 uur reistijd per dag kwijt zijn en dit gewoon combineren met je baan. Wanneer je aan de bel trekt bij instelling en gemeente dan adviseert men om dagbesteding in ZIN te doen. Dat betekend dat ouders een deel van het pgb afstaan aan de instellingen. Met dat bedrag gaan zij het "regelen". Ik vraag me af hoe zij dit inhoudelijk doen.  Op een groep van 8 tot 12 clienten die zzp 4 of hoger geindiceerd zijn komt dit toch ook niet uit, lijkt mij. Wat ouders niet lukt dat kan een instelling wel? Of wordt er "gewoon" begeleiding en ondersteuning van de client weggehaald? Ik denk dat dit laatste aan de orde is. De client (de kwetsbare mens) is uiteindelijk alweer en nog eens een keer de dupe van alle bezuinigingen. En als ouder sta je met je rug tegen de muur


Gast

#2234

2016-04-30 06:57

Gezondheidszorg is voor iedereen. Het is een recht!

Gast

#2235

2016-04-30 07:00

De macht van de Zorgverzekeraars is te groot. Het systeem, de managers en de marmeren paleizen van deze groep kost steeds meer. Dit moet echt anders!

Gast

#2236

2016-04-30 07:19

het is genoeg geweest in nederland

Gast

#2237

2016-04-30 07:35

Omdat ik ook vind dat het zo niet langer kan !

Gast

#2238

2016-04-30 07:38

Word tijd dat deze regering eens aandacht en tijd investeert in de eigen bevolking, inplaats van zich om alles en iedereen druk maken en goed voorkomen en ondertussen hun eigen mensen laten verpieteren....tis toch om je dood te schamen!!!

Gast

#2239

2016-04-30 07:57

Deze vrije markt zorg is alleen voordelig voor de pharmaceutische industrie en verzekeringsmaatschappijen. Laat de zorgpremie ook inkomensafhankelijk worden.

Gast

#2240

2016-04-30 07:57

Ze zijn echt gek geworden Den Haag!

Gast

#2241

2016-04-30 08:00

Gezondheidszorg moet voor iedereen toegankelijk zijn en niet alleen maar voor de mensen met een dikke portemonnee

Gast

#2242

2016-04-30 08:02

Omdat het eigen risico al te hoog is! Terwijl je er al genoeg voor betaald èn dan ook nog leest dat zorgverzekeringen winst maken.
Zorgverzekeringen hebben nu te veel macht. Dit moet teruggedraaid worden!

Gast

#2243

2016-04-30 08:08

Dit betekent zeker weten het"failliet " van een grote groep mensen die het nu al amper kunnen betalen.
Ook krijg je "zorgmijders", verschrikkelijk deze wurg-konstruktie!

Gast

#2244

2016-04-30 08:08

Omdat iemand met een chronsche ziekte ongewild niet kan zorgen voor een goed inkomen dus moet leven van een uitkering waardoor wij de eindjes steeds moeilijker aan elkaar kunnen knopen. Elke cent moet weldoordacht besteed worden. Rekeningen verspreid betaald. En sparen voor een uitje is wel het maximale want dat gaat ten koste van al onze vast lasten. Extra verzekering voor tandarts, fisiotherapeut ed. Zit er al lang niet meer in. De rek is er "echt uit". Bid voor een sociale regering. Help!

Gast

#2245

2016-04-30 08:14

Omdat de prijzen belachelijk zijn ! Betaal gemiddels 100 per maand, dus 1200 per jaar excl de eigen bijdrage. Als je medicatie of extra zorg nodig hebt, moet je alsnog betalen. Waarom betalen we dan die maandelijkse premie ??? 15 jaar geleden was ik aanvullend verzekerd voor rond de 45 GULDEN !!

Gast

#2246

2016-04-30 08:49

Nederlanders zijn genoeg uit gekleed

Gast

#2247

2016-04-30 08:53

Okdat ik het 500 eigen risico niet kan betalen...beetje apart alle zorgverzekeraren maken winst. En wij leveren steeds meer in!

Gast

#2248

2016-04-30 08:56

Als AOW er wordt het steeds moeilijker de eindjes aan elkaar te knopen. Ook de ziektekosten worden steeds duurder en we krijgen ook helaas steeds meer kwaaltjes en helaas wordt dat ook uit de polis van de zorgverzekeraar gehaald. En nu ook de eigen bijdrage nog een keer verhogen. Ze moeten zich echt gaan schamen.

Gast

#2249

2016-04-30 09:15

Omdat het afgelopen moet zijn met het jarenlang uitbuiten van de gewone mens die liefdevol wil zijn, maar doodongelukkig is geworden door het vele 'moeten' en afgedwongen en uitgemolken worden door hen die alleen maar rijker worden

Gast

#2250

2016-04-30 09:16

omdat ik het schandalijke vindt wat met het Nederl/zorg
is gebeurd, wij hadden goede zorg voor iedereen
in Nederland, nu niet meer, het wordt alleen maar erger !!




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...