Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Eis het ontslag van Jozias van Aartsen.

utzaltochniet

#1001 Re: Re:

2014-07-27 16:58

#995: - Re:

De meesten van ons - ik ook niet - weten niet eens hoe en waar je voor zoiets aangifte kunt doen. De politie lacht je falikant uit wanneer je aan komt zetten met : "een groepje heeft joden aan het gas geschreeuwd." Zelfs als je het gefilmd hebt.

De boemerang

#1002 Re:

2014-07-27 16:59

#996: - Geef vooral moslims geen kans om joden in Nederland weg te pesten. Het staat te pas en te onpas in Haatboek Koran geschreven dat joden het altijd gedaan hebben. Mohammed had heel veel boter op het hoofd, dus laat islamieten de uitstekend geïntegreerde joodse medemens met rust laten.

Geef NIEMAND de kans om Joden of ieder ander volk/geloof uit Nederland weg te pesten. En inderdaad wijst ook de Bijbel het joodse volk aan als moordenaar van de Zoon Gods. Maar wie zich laat leiden door een boek, eender welk boek, laat na om zelf te denken. Gun uzelf die vrijheid van meningsvorming.

utzaltochniet

#1003 Re: Re:

2014-07-27 17:02

#999: - Re:

Bijbel roept niet op in de tegenwoordige tijd anderen te vermoorden, verminken, kinderen uit te huwelijken, ongelovigen te verkrachten of te doden e.d. In de bijbel staan verhalen over deze zaken. En het doet er niet toe. De moslims roepen op dit moment over de hele wereld zo'n beetje op tot geweld. Niet de christenen, boeddhisten of joden

De boemerang

#1004 Re: Re: Re:

2014-07-27 17:02

#1001: utzaltochniet - Re: Re: De meesten van ons - ik ook niet - weten niet eens hoe en waar je voor zoiets aangifte kunt doen. De politie lacht je falikant uit wanneer je aan komt zetten met : "een groepje heeft joden aan het gas geschreeuwd." Zelfs als je het gefilmd hebt.

Dan blijft u op het politiekantoor zitten totdat men uw aangfte opneemt of u verzoekt de Officier van Justitie te spreken. Neem desnoods een advocaat in de hand. In Nederland kunt u bovendien uw aangifte via internet doen, als u de dader niet kent.

Dit soort uitspraken mag van niemand getolereerd worden, over geen enkel ander mens, ongeacht geloof of afkomst. Dit soort uitspraken als "kwajongensstreek" wegzetten is ontoelaatbaar.

De boemerang

#1005 Re: Re: Re:

2014-07-27 17:07

#1003: utzaltochniet - Re: Re: Bijbel roept niet op in de tegenwoordige tijd anderen te vermoorden, verminken e.d. In de bijbel staan verhalen over deze zaken. En het doet er niet toe. De moslims roepen op dit moment over de hele wereld zo'n beetje op tot geweld. Niet de christenen, boeddhisten of joden

Ik hoor mijn buren dit niet roepen. Noch mijn overburen, bovenburen, achterburen. Wat u bedoelt is, dat er mensen zijn die dit roepen, extremisten, niet alle moslims. Ik weet zeker dat u ook méér moslims zult kennen die nooit zullen oproepen tot geweld, als dat u extremisten kent. Generaliseren leidt tot niets.

Moslims hebben niet het monopolie op geweld. Ik zie brandhaarden in heel de wereld, Christen (Midden- en Zuidamerika), Orthodox (Oekraïne), Joden (Gazastrook), enz..

utzaltochniet

#1006 Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 17:10

#1004: De boemerang - Re: Re: Re:

Je kunt op het bureau zitten tot je een ons weegt of een advocaat in de arm nemen. Hun beleid is een uitputtingsbeleid en ontmoedigings-strategie: "dit houd je toch niet langer dan 5 uur vol. We laten je darren en wachten totdat je het bovendien niet kunt betalen", want advocaten kosten geld. Dergelijke aangiften door een individu worden niet serieus genomen. Geen enkele politie-agent laat mij de Officier van Justitie spreken. Ik zeg u dat dit allrmaal heel verrot in elkaar steekt, zoals velen ondervinden. Aalleen georganiseerd verzet helpt.

Greetje

#1007 Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met demonstratie

2014-07-27 17:19

#868: Djo - Re: Jozias van Aartsen in combinatie met demonstratie

Djo, sorry, ik had je reactie gemist. Dus twee, die inhoudelijk reageerden waarvan jij letterlijk de mooiste! Hoewel we best verschillen, ontzettend bedankt. Daarom, vooral omdat ik afgesproken had discussie hier niet voort te zetten en dus eigenlijk nu al iets over de lijn ga, mobigee [at] xs4all [dot] nl als je antwoord wil. Dat heb ik namelijk wél.

 

Want we willen oplossen, toch?

utzaltochniet

#1008 Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 17:23

#1005: De boemerang - Re: Re: Re:

Nee, dat hoort u niet. Maar ik wel, wanneer het gesprek over Israel gaat, of wanneer u evt. een diepgaander gesprek met ze aangaat. Vraagt u maar eens aan joodse mensen of zij met de zogenaamde gematigde moslims geciviliseerd kunnen spreken over de oorlog in Gaza. Deze gematigde moslims slaan meteen op tilt en komen met vreselijke antisemtische uitspraken uit de koran. U weet niet waar u over praat. Ook bij de gematigde moslims heersen antisemitische gevoelens, want het staat er bol van. Leest u de koran en u weet waar zij vanaf zij kunnen begrijpen mee worden geindoctrineerd. En komt u nu niet aan met dat het ook in andere religieuze boeken staat, want daar gaat het hier niet over. Geen christen, jood, boeddhist of wat dan ook roept door de straten van Den Haag of Amsterdam: "dood aan de moslims". Trouwens, waar zijn de gematigde moslims wanneer joden hier in Nederland worden bedreigd. Je hoort en ziet ze niet. Hoort u hen ooit iets positiefs over joden zeggen? Dat kunnen en durven ze niet. Juist door deze naieve opstelling en het niet willen weten enzien, is het nu uit de hand aan het lopen. Gelukkig gaan de ogen nu open in heel veel landen bij heel veel mensen.

Goedemorgen

#1009 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met demonstrati

2014-07-27 17:26

#1000: De boemerang - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met demonstratie

Jawel, dat heeft u wel en ik heb ook heel lang zoals u gehandeld door situaties veilig vanaf een afstand te constateren, maar daar schiet niemand veel mee op. Net zoals men er niet veel mee opschiet, wat u adviseert, om als persoontje aangifte ervan te doen. Het zou een treurige lange zaak worden waar niets uitkomt.

Het is afgelopen donderdag duidelijk gebleken dat mensen vrij spel krijgen in het uiten van schandalige uitspraken en daarvoor is deze petitie gestart, zodat mensen zoals ik in ieder geval hun blijk kunnen geven het daar ook niet mee eens te zijn. Persoonlijk ben ik het tijdperk al voorbij om mensen een spiegel voor te houden, wat u probeert te doen, maar ik begrijp dat u het wel normaal vind als deze leuzen door de Nederlandse straten worden geroepen en dat is dan uw goed recht. Ik laat het hier bij en vind dit helemaal niet de plek om welles/nietes discussie aan te gaan.

Ik heb getekend, omdat ik het schandalig vind en ik wens u verder serieus nog een prettige avond toe.

 

De boemerang

#1010 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 17:37

#1008: utzaltochniet - Re: Re: Re: Re:

Klopt, "dood aan de moslims" heb ik nog niet gehoord, massaal "minder, minder, minder" wel. Ik ken moslims uit Indonesië, Afghanistan, Kroatië, bijvoorbeeld. Die hebben bijzonder weinig interesse in Israël of het Jodendom.

Stop met het over één kam scheren van anderhalf miljard mensen. Uw vooroordeel over moslims is even kwalijk als het verfoeide antisemitisme. Elk vooroordeel is kwalijk, want verblindt. Uw mening over de moslim (die overigens niet bestaat) is minstens even naïef en geïndoctrineerd als wat u in uw tegenstander meent te zien.

Uw ogen gaan niet open, uw oren laten zich propaganda aanleunen. Stel u eens de vraag wie baat heeft bij die propaganda, wie u zo graag wil vervullen van angst voor de Grote Boeman? Bent u even fel als er weer eens een groep neonazi's de straat opgaan en precies hetzelfde roepen? En liefst daarbij nog roepen dat de 'Endlösung' nooit bestaan heeft? Vergeet niet, dat ook deze mensen (absoluut niet moslim) dit al méér dan veertig jaren hardop in de straten van elke stad in Europa roepen. Maar dat past niet in d propaganda die u ondergaat. Daarom bent u dan minder fel of zelfs afwezig.

De boemerang

#1011 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met demonst

2014-07-27 17:45

#1009: Goedemorgen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met demonstrati Jawel, dat heeft u wel en ik heb ook heel lang zoals u gehandeld door situaties veilig vanaf een afstand te constateren, maar daar schiet niemand veel mee op. Net zoals men er niet veel mee opschiet, wat u adviseert, om als persoontje aangifte ervan te doen. Het zou een treurige lange zaak worden waar niets uitkomt. Het is afgelopen donderdag duidelijk gebleken dat mensen vrij spel krijgen in het uiten van schandalige uitspraken en daarvoor is deze petitie gestart, zodat mensen zoals ik in ieder geval hun blijk kunnen geven het daar ook niet mee eens te zijn. Persoonlijk ben ik het tijdperk al voorbij om mensen een spiegel voor te houden, wat u probeert te doen, maar ik begrijp dat u het wel normaal vind als deze leuzen door de Nederlandse straten worden geroepen en dat is dan uw goed recht. Ik laat het hier bij en vind dit helemaal niet de plek om welles/nietes discussie aan te gaan.

Neen, dat heb ik niet. Als u denkt dat ik wel een oordeel klaar heb, toon mij dat dan.

Waar heb ik gezegd het er mee eens te zijn dat dit soort schandalige uitspraken geroepen moeten kunnen worden? Ik heb zelfs aangeraden om aangifte te doen, juist omdat dit soort zaken NIET kunnen. Leg mij geen woorden in de mond.

Ik moedig deze petitie aan, alleen denk ik dat er concrete handelingen verricht moeten worden, niet het aanbieden van een handtekeningenlijstje. Doe aangifte van discriminatie bij politie, het disciminatiemeldpunt, rechtstreeks bij het OM, etc.. Alleen dan dwingt u de overheid en justitie om tot handelen over te gaan. Met een handtekeningenlijst dwingt u helemaal niets af.


Gast

#1012

2014-07-27 17:49

Ik eis een hardere aanpak! Nederland laat keihard
Met zich sollen, dit moet afgelopen zijn!

Gast

#1013

2014-07-27 17:57

Dit mag nooit meer gebeuren
De boemerang

#1014 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 17:59

#1006: utzaltochniet - Re: Re: Re: Re: Je kunt op het bureau zitten tot je een ons weegt of een advocaat in de arm nemen. Hun beleid is een uitputtingsbeleid en ontmoedigings-strategie: "dit houd je toch niet langer dan 5 uur vol. We laten je darren en wachten totdat je het bovendien niet kunt betalen", want advocaten kosten geld. Dergelijke aangiften door een individu worden niet serieus genomen. Geen enkele politie-agent laat mij de Officier van Justitie spreken. Ik zeg u dat dit allrmaal heel verrot in elkaar steekt, zoals velen ondervinden. Aalleen georganiseerd verzet helpt.

Dan gaat u toch met z'n tweeën aangifte doen, of met z'n drieën? Twintigen desnoods, liefst op een klein bureau, zodat niemand meer in of uit kan. En als dat niet helpt, gaat u de dag erna terug, met de pers erbij; die zitten in komkommertijd toch al verlegen om een sappig verhaaltje en de politie die i weigert aangfite te laten doen, is sappig genoeg voor hen.

Indien politie en de Officier van Justitie weigeren gehoor te geven, dan kunt u ook rechtstreeks aan de rechter vragen om de Officier te dwingen uw zaak in behandeling te nemen. Het betreft hier immers een overtreding van de grondwet.

 

Goedemorgen

#1015 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met dem

2014-07-27 17:59

#1011: De boemerang - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met demonst

Zeg het dan gelijk To the point ipv als een politicus erom heen te draaien en iedereen een spiegeltje voor te houden die hier reageert. Of neem contact op met de diegene die deze petitie gestart is over uw ideeën. U staat toch ook ergens voor geeft u nu aan. Het is uw eigen beeld dat u denkt dat iedereen die hier ondertekend rascistisch is of een Islamfoob, maar ik voel mij daardoor niet aangesproken, omdat ik weet dat ik dat niet ben.

Grenzen, normen, waarden, respect en veiligheid daar gaat het mij om. Overigens kunnen handtekeningenlijsten heel goed hun doel hebben als zij door veel mensen worden ondertekend en onder de aandacht komen!

 


Gast

#1016

2014-07-27 18:02

Dus als ik het goed begrijp; zwarte Piet mag niet (daar gaan we de grens over) en dood aan de Joden mag wel (!?) Kan iemand mij helpen om het te begrijpen?

Gast

#1017 Re: lul

2014-07-27 18:09


Gast

#1018 Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 18:11

#1005: De boemerang - Re: Re: Re:

Hey boemerang. Kwam ik jou ook al niet tegen bij de petitie "Ik doe aangifte tegen Wilders"?!

De boemerang

#1019 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met

2014-07-27 18:11

#1015: Goedemorgen - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met dem Het is uw eigen beeld dat u denkt dat iedereen die hier ondertekend rascistisch is of een Islamfoob, maar ik voel mij daardoor niet aangesproken, omdat ik weet dat ik dat niet ben.

Dat moet toch echt wel uw beeld zijn, want ik heb dat nergens gezegd of zelfs maar gesuggereerd. Sterker nog, ik heb heel duidelijk gesteld dat geen enkel racisme geduld mag worden.

Ik heb niet iedereen "een spiegeltje" voorgehouden, ik heb enkel een paar personen eruit gevist, die in hun reacties toonden minstens even discriminerend bezig waren, dan de mensen die zij van discriminatie beschuldigden.

Geen enkele discriminatie mag getolereerd worden, op basis van geloof, huidskleur, levensovertuiging, sexuele voorkeur of wat dan ook. Dit is ook opgenomen in onze grondwet (artikel 1).

De boemerang

#1020 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 18:11

#1018: - Re: Re: Re: Re: Hey boemerang. Kwam ik jou ook al niet tegen bij de petitie "Ik doe aangifte tegen Wilders"?!

Zeer goed mogelijk, want ook die uiting van discriminatie mocht niet getolereerd worden.


Gast

#1021 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie

2014-07-27 18:13

#1019: De boemerang - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jozias van Aartsen in combinatie met

Alleen was "wat Wilders riep velen malen erger dan dat men nu dood aan de Joden roept". Jouw woorden! Mooi voorbeeld van voorstander van gelijkheid ben je; NOT!


Gast

#1022 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 18:15

#1020: De boemerang - Re: Re: Re: Re: Re:

Heb je deze petitie wel getekend?


Gast

#1023

2014-07-27 18:15

Na de verschrikkelijke Holocaust zijn we tot in lengte van dagen verplicht om Joden te steunen waar we kunnen. Zeker ook als islamisten haat zaaien en bedreigingen uiten. Daar moet hard tegen worden opgetreden en niet halfslachtig worden weggekeken.
utzaltochniet

#1024 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 18:16

#1010: De boemerang - Re: Re: Re: Re: Re:

Anderhalf miljard moslims wereldwijd. En alleen een kleine minderheid is extremist? Dus niets aan de hand?

Dat verklaart nog steeds niet waarom er zoveel geweld op zo'n grote schaal door moslims ook in hun eigen landen plaatsvindt.

Zelfs wanneer er maar 1% extremist zou zijn, dan zijn dat er nog steeds 15 miljoen, hetgeen niet bepaald een kleine groep is.

Studies wijzen echter uit dat tussen de 25% en 35% van de moslims in minder of meerdere opzichten extremistische ideeen mbt joden, vrouwen, christenen, sharia enz. op nahouden en het bestraffen van het niet naleven ervan. 25% is zo'n beetje 300.000.000 (driehonderdmiljoen) en dat is net zoveel als de gehele Amerikaanse bevolking!

Brits onderzoek wijst uit dat 4 van de 10 moslims in de UK de shariawetgeving in hun eigen buurten geintroduceerd wenst boven de bestaande. De uitkomst liet tevens zien dat moslims in westerse landen hoe langer hoe radicaler worden (Sunday Telegraph)

En wilt u aub niet telkens op sluwe wijze vergelijkingen met andere zaken maken, zoals neonazis, endlosing? Schaam u en houd u zich aan het onderwerp. En die is: Eis het ontslag van Van Aartsen, omdat hij niet optreedt tegen moslims die openlijk in Den Haag dood aan de joden scandeerden. U houdt duidelijk ook niet van joden en probeert dat op een omslachtige manier te verbergen.

Wanneer ik straks niet meer op u reageer is dat alleen maar omdat ik verder wil met relevante reacties. Die van u zijn allang achterhaald.


Gast

#1025 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-27 18:19

#1020: De boemerang - Re: Re: Re: Re: Re:

Niet dat ik de petitie voor aangifte tegen Wilders heb getekend overigens...