Red de grote bomen aan het Schuttersveld!

Wij zijn tegen de kap van drie gezonde bomen aan het Schuttersveld in Leiden.

Het gaat om grote bomen met een stamomtrek van anderhalf tot ruim 2,5 meter. De diameter van de twee grootste boomkruinen is 24 meter. (Afmetingen zijn afkomstig uit onderzoek gedaan in opdracht van gemeente)

De gemeente belooft bomen te herplanten van twee jaar oud, met een stamomtrek van 18-20cm. Dit staat niet in verhouding tot wat er verloren zal gaan aan groen in deze omgeving.

De impact van het verdwijnen van deze bomen zal enorm zijn: denk aan vogels, het stadsaanzicht, de luchtkwaliteit.

De kap zou noodzakelijk zijn voor de aanleg van een fietspad en een voetpad. De bomen zouden het huidige plan niet overleven en daarom worden zij bij voorbaat gekapt. Volgens ons zijn er prima alternatieve routes voor deze paden mogelijk, waarbij de bomen kunnen worden gespaard.

Wij willen dat de gemeente hiervoor kiest!

Onderteken deze petitie

Door te tekenen geef ik Barbara Oey toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com to aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen.