Middelburg Geen asielzoekerscentrum op het Swerf-Rust terrein

 

Dit is geen petitie tegen asielzoekers of tegen de opvang van deze mensen! We ontkennen niet de maatschappelijke verantwoordelijkheid die bestaat voor diegenen die onder vaak erbarmelijke omstandigheden hun land ontvluchten.

Wij hebben alleen grote bezwaren tegen de locatie, waar de gemeente van plan is dit te realiseren!

De gemeente Middelburg heeft plannen gepresenteerd voor de opvang van 330 asielzoekers in het voormalig verzorgingstehuis Swerf-Rust. Daarvoor is op 10 juli jl. een informatieavond georganiseerd voor omwonenden.

Met deze petitie laat u de gemeente weten dat er GEEN draagvlak bestaat voor de opvang van asielzoekers op de locatie van het voormalige verzorgingstehuis Swerf-Rust.

Tijdens de bijeenkomst voor omwonenden is door de wethouder Saskia Szarafinski de toezegging gedaan dat het asielzoekerscentrum niet op deze locatie komt als er geen draagvlak voor is. De gemeente gaat in gesprek met een klankbordgroep, samengesteld uit omwonenden.

De raadsvergadering waar dit onderwerp besproken wordt stond eerst gepland voor 22 september. Inmiddels heeft het dagelijks gemeentebestuur laten weten in een brief aan de gemeenteraad dat het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) voorlopig niet aan de slag mag in het verzorgingshuis Swerf-Rust in Middelburg.

In overleg met de omwonenden wordt een nieuwe datum bepaald waarop dat eventueel wel kan.

Als u ons wilt steunen plaats dan uw handtekening en geef uw reactie.

Het is van belang dat de gemeente op de hoogte wordt gesteld van de meningen van zoveel mogelijk omwonenden en andere inwoners van Middelburg. Uw mening is dus van harte welkom.

U kunt zelf aangeven wat uw voornaamste zorg is.

 

Omwonenden van het Swerf-Rust terrein

 

 


Omwonenden van het Swerf-Rust terrein    Neem contact op met de schrijver van de petitie