SKB moet blijven

Quoted post

Eric ter Horst

#71 Kijk uit voor verborgen agenda

2012-01-18 20:08

Toen dhr. Janssen vorig jaar Varsseveld liet vallen als mogelijke plek voor een nieuw ziekenhuis toen dacht ik al, daar is weer een interimmanager aan het woord. En jawel hoor, dhr. Janssen is een persoon van 12 ambachten....Hij is ook een paar jaar bestuurder geweest bij het ziekenhuis in Weert en vervolgens een paar jaar bij het ziekenhuis in Boxmeer.
Bij SKB is hij ook in dienst voor bepaalde tijd en volgens mij wil hij weer een kunstje flikken om vervolgens de boel achter te laten om naar zijn volgende "slachtoffer"ziekenhuis te verkassen.
In 2010 beurde hij voor zijn werk voor SKB wel totaal € 188.265 bruto+een auto van de zaak ad € 43.084.
Dit terwijl het SKB in de AD ziekenhuispeiling in 2009 op plaats 2 stond en in 2010 op plaats 91. Een prestatie van formaat om in één jaar te kelderen naar plaats 91,nog net boven nummer 92:Het ziekenhuis in Weert.

Als we kijken naar de grootte van de 2 ziekenhuis dan blijkt het volgende
SKB:214 bedden, 1048 personeelsleden,1xdirectie, omzet € 77mln en een winst ad €725.000(2010)
SZ:348 bedden, 1600 personeelsleden, 4xdirectie, omzet € 118mln en een winst van €4mln(2010).
Kortom de suggestie van vestiging van een nieuw ziekenhuis in Varsseveld zal SZ nooit accepteren.

Het kwalijke van dit alles is dat een interimmanager in een paar jaar tijd heel veel schade aan kan richten en vervolgens met de stille trom vertrekt naar zijn nieuwe target met een inkomen boven de Balkenendenorm.
Ik ben bang dat er wordt gewerkt met een verborgen agenda waarbij af en toe proefballonnetjes richting pers worden los gelaten om te kijken hoe ze vallen.
Laten we hopen dat het SKB geen sterfhuisconstructie wordt waarbij bestuurlijk en qua specialismen zozeer wordt samengewerkt dat uiteindelijk een ziekenhuis overblijft met spoedeisende hulp,apotheek en een enkele poli want dat is het grote gevaar van samenwerken waarbij de kleinste wordt leeggezogen door de grote.


PS:Dhr. Huisman,directeur van SZ verdiende in 2010 €241.878 bruto maar wel met een iets kleinere auto, cat.w €40.380. Deze verdiensten ondanks het feit dat SZ in 2009 nog op plaats 39 in de AD-poll stond en in 2010 gedaald was naar plaats 74.
Wie wil geen werkgever hebben waarbij bij slechtere prestaties toch je inkomsten gigantisch hoog blijven, terwijl je eindverantwoordelijk bent en de kwaliteit achteruit gaat.


Tot slot nog dit:Centralisatie en fusie leidt NIET tot kwaliteitsverbetering maar meestal tot meer bureaucratie en afstandelijkheid. Als dat het argument is van dhr. Janssen dan moet hij eerlijk zijn en zeggen dat het maar om één ding draait:GELD,GELD en nog eens GELD!

Reacties

De Kenner

#77 Re: Kijk uit voor verborgen agenda

2012-01-18 21:03:55

#71: Eric ter Horst - Kijk uit voor verborgen agenda 

 Helaas, u weet teveel en dit is de meest welomschreven reactie die ik op deze site kan vinden. De sterfhuisconstructie is de spijker op de kop. Voor de liefhebber... verdiep u even in het gevalletje "Zevenaar versus Arnhem". Enkele jaren geleden werd nog gesproken over de absolute must om de basiszorg in Zevenaar te behouden (destijds voorzitter RVB Van Eijk, Euri's 250+), nu gaat binnen enkele weken de kliniek dicht (JA... nog veel eerder dan was afgesproken) en dan kan de Liemerse patient naar Arnhem. Ho, wacht even.. Arnhem?? Nee hoor, de huisartsen zijn volledig over de z... en zullen niet meer naar Rijnstate maar naar Doetinchem sturen. SZ zal dus als kadootje groeien en vervolgens het SKB volledig ondersneeuwen op termijn. De sterfhuisconstructie is daarmee nu al een voldongen feit indien we samengaan met Doetinchem.

Ga niet samen met een onbetrouwbare partner die eigenlijk alleen maar landje wil inpikken EN die volledig niets aanvullend te bieden heeft. Mensen, wordt wakker. SZ is dan misschien wat groter, ze hebben precies dezelfde zorg. Alleen de enkele kleinere dingen die ze te bieden hebben zijn reeds vanuit hier ingepikt.

Samenwerking MST Enschede heeft een zeer grote meerwaarde. Natuurlijk blijft er onzekerheid over de toekomst en is er de mogelijkheid dat het ziekenhuis omvalt net als in Zevenaar maar die kans is kleiner in een samenwerking die wat te bieden heeft, namelijk die met het MST.

BB

#147 Re: Kijk uit voor verborgen agenda

2012-01-22 18:31:57

#71: Eric ter Horst - Kijk uit voor verborgen agenda

Geachte heer ter Horst

Met veel belangstelling uw verhaal gelezen over de kosten, de omzet en de behaalde winsten.

Als de cijfers die u noemt juist zijn dan schrik ik wel weer van de salarissen die betaald worden aan de heren directeuren.

Is het niet zo dat we voor de 2e keer door Doetinchem "belazerd" worden. Eerst hebben ze ons het belastingkantoor afgenomen en nu willen ze nmm op een slinkse wijze het SKB naar zich toehalen. Ik geloof er namenlijk geen snars van dat het SZ uit Doetinchem gaat verdwijnen.

Zoals u schrijft heeft deze heer Jansen 12 ambachten etc gehad. Heeft hij toevalling ook nog belangen in Doetinchem liggen. Stel een mooie managers functie.

Ik wist niet dat de heer Jansen een interim is maar de vorige directie heeft toch de beslissingen genomen tot behoorlijke investeringen, en naar mijn mening worden zulke besluiten genomen op basis van een goede toekomstverwachting. Hoe is het dan toch mogelijk dat de heer Jansen opeens met heel andere plannen komt.

Iets klopt er niet en ik denk inderdaad dat er wel eens een verborgen agenda zou kunnen zijn.