SKB moet blijven

Op vrijdag 6 januari heeft een gesprek plaats gevonden tussen het Streekziekenhuis Koningin Beatrix en de gemeente Winterswijk. Er is gesproken over actuele ontwikkelingen op ziekenhuisgebied en in het bijzonder de plannen van het ziekenhuis om eventueel intensief samen te gaan werken met het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Goede ziekenhuisvoorzieningen zijn enorm belangrijk voor de inwoners van de Oost Achterhoek, als gebied, ver verwijderd van grote medische instellingen. Zeker in deze tijd is het van belang om goede medische zorg op een bereikbare plaats in de Oost Achterhoek te behouden.

Met deze petitie willen wij de directie van het Streekziekenhuis “Koningin Beatrix” in Winterswijk ondersteunen in hun onderhandelingen met de directie van het “Slingeland” ziekenhuis in Doetinchem om de samenwerking zoals deze nu voorbereid is zo vorm te geven dat er kwalitatief goede zorg voor de Oost Achterhoek behouden blijft, met een volwaardig ziekenhuis in Winterswijk.

Samenwerking tussen beide ziekenhuizen is prima, als dit leidt tot betere gezondheidszorg, waarbij met name verdere afspraken worden gemaakt over de taakverdeling bij de specialistische zorg.”

Wij verzoeken de directie van het Streekziekenhuis “Koningin Beatrix” om zich ten volle in te blijven zetten voor het behouden van een volwaardig ziekenhuis in Winterswijk.