SKB moet blijven

De Kenner

/ #77 Re: Kijk uit voor verborgen agenda

2012-01-18 21:03

#71: Eric ter Horst - Kijk uit voor verborgen agenda 

 Helaas, u weet teveel en dit is de meest welomschreven reactie die ik op deze site kan vinden. De sterfhuisconstructie is de spijker op de kop. Voor de liefhebber... verdiep u even in het gevalletje "Zevenaar versus Arnhem". Enkele jaren geleden werd nog gesproken over de absolute must om de basiszorg in Zevenaar te behouden (destijds voorzitter RVB Van Eijk, Euri's 250+), nu gaat binnen enkele weken de kliniek dicht (JA... nog veel eerder dan was afgesproken) en dan kan de Liemerse patient naar Arnhem. Ho, wacht even.. Arnhem?? Nee hoor, de huisartsen zijn volledig over de z... en zullen niet meer naar Rijnstate maar naar Doetinchem sturen. SZ zal dus als kadootje groeien en vervolgens het SKB volledig ondersneeuwen op termijn. De sterfhuisconstructie is daarmee nu al een voldongen feit indien we samengaan met Doetinchem.

Ga niet samen met een onbetrouwbare partner die eigenlijk alleen maar landje wil inpikken EN die volledig niets aanvullend te bieden heeft. Mensen, wordt wakker. SZ is dan misschien wat groter, ze hebben precies dezelfde zorg. Alleen de enkele kleinere dingen die ze te bieden hebben zijn reeds vanuit hier ingepikt.

Samenwerking MST Enschede heeft een zeer grote meerwaarde. Natuurlijk blijft er onzekerheid over de toekomst en is er de mogelijkheid dat het ziekenhuis omvalt net als in Zevenaar maar die kans is kleiner in een samenwerking die wat te bieden heeft, namelijk die met het MST.