SKB moet blijven

Quoted post

De Manager

#11 Re: Re: DOEN

2012-01-13 17:21

#10: Het slachtoffer: niet doen - Re: DOEN

Grotere organisaties behoeven geen extra managementlagen en managers, maar betere managers en duidelijkere structuren. Dit zeg ik ook in het eerste stuk. Natuurlijk is het vervelend, maar als het dan toch pijn moet doen. Vooral niet bij de groepen die direct een relatie hebben met de patient. Als voorbeeld; het SKB (zoals veel ziekenhuizen) heeft een eigen "klachtenorganisatie", dit terwijl deze er ook landelijk is. De formele uitleg van deze organisatie is verbetering van bla, bla,....... Uiteindelijk een van de belangrijkste factoren, zo min mogelijk klachten naar het landelijke meldpunt. Want deze rekent af. Deze organisatie kan weg, wellicht wordt het dan wel vervelend transparant hoe slecht een ziekenhuis presteert, maar scheelt een hoop geld. Kunnen misschien wel 50 mensen voor aan een bed staan waardoor het uiteindelijk weer beter kan. Exacte cijfers heb ik natuurlijk niet, maar het gaat erom of er de wil is om te veranderen hoe pijnlijk ook. Nog een voorbeeld; er is gigantisch verbouwd, enorme ontvangsthal, fantastisch aanzicht maar in de hele ruimte alleen een receptie met apotheek. Hoe duur denk je dat die vierkante meters zijn en zouden ze niet beter besteed kunnen worden? Voor dit soort flaters moeten mensen ontslaan worden, onzin over ander potje moet afgelopen zijn. Ziekenhuizen moeten een management hebben die vertellen hoe het gaat, ook tegen de medisch specialisten. Heb een visie over bv het onafhankelijk worden van die ontzettend dure maatschappen, leidinggeven met lef!!! Tot slot, u sluit af met; denk aan middenstand, woningmarkt en sociaal-culturele voorzieningen. Uiteraard erg belangrijk maar ziekenhuizen hebben te maken met zorg & patienten. Dat is waar het om draait, velen zijn dat vergeten omdat ze met name denken aan alle factoren erom heen. De patient staat niet meer centraal, dat is een van de factoren waarom alles zo duur wordt. De combinatie van zorgverzekeraars en zorginstellingen bevinden zich momenteel in een terminale fase, het is tijd dat ze nu begeleid worden naar hun einde om zo plaats te maken voor een systeem dat bepalend is voor alles en iedereen. Auto's worden beter, rijden zuiniger, hebben minder onderhoud nodig, etc. Natuurlijk kan er medisch gezien ook steeds meer, maar een van de vragen moet dan ook zijn of we genoegen moeten nemen met minder op kleinere afstanden en een wat sobere accomodatie. Als voorbeeld het is fantastisch dat we in Winterswijk terecht kunnen met onze huidaandoeningen, maar als u een aneurysma krijgt sterft u tussen Groenlo en Ruurlo (excuses voor mijn optimisme). Genoeg voor nu, ik kijk uit naar de volgende reactie en vraag me af waarom u zichzelf als slachtoffer ziet.

Als iedereen nu een handtekening zet voor het behoud van het ziekenhuis in Winterswijk heeft de gemeente haar groen licht voor wellicht de benodigde subsidie. Het behoeft geen uitleg wie dat uiteindelijk gaat betalen. Bezint eer ge begint.

Reacties

Jeroen

#13 Re: Re: Re: DOEN

2012-01-13 18:15:33

#11: De Manager - Re: Re: DOEN

Waar ik uw standpunt lees voor wat betreft het op peil moeten houden van noodzakelijke zorg en het spreiden van specialismen, staan we op één lijn, lees ook de petitie. samenwerken is niet slecht, mits het de kwaliteit verbetert. waar ik u niet in volg is de relatie met gemeente subsidie. op dit moment is er geen sprake van gemeentelijke subsidie vor het SKB, noch voor het Slingeland. Wanneer u aangeeft dat verplaatsing prima kan omdat er dan minder subsidie gegeven hoeft te worden, leg dat de inwoners van Varsseveld maar uit, want bij complete nieuwbouw is er sprake van gigantische kapitaalvernietiging in zowel Doetinchem als Winterswijk en zal er in Varsseveld veel geld bijmoeten om iets neer te zetten. Ook gemeenschapsgeld. Niet doen dus!


Gast

#14 Re: Re: Re: DOEN

2012-01-13 19:01:29

#11: De Manager - Re: Re: DOEN 

U klinkt overduidelijk als een 'manager op afstand'!!! Veel mooie management praat....maar het belang van de patiënt , het personeel en de bewoners van de regio zie ik nergens meer terug komen. Algemeen geklets over wel of niet een extra managementlaag, klachtenorganisaties... Onderaan wordt nog even het belang van de patiënt aangehaald. Maar wat nou belang van de patiënt?!? zorg op grote afstand, is dat in het belang van de patiënt?? Vreemde redenatie houdt u erop na. Het enige wat dat opleverd is en financiële bezuiziniging!! en ik begrijp volledig dat dat u als 'manager' wel aanstaat. Helaas worden veel belangrijke keuzes die de burger direct aangaan teveel vanuit het oog van een 'manager' gemaakt en puur vanuit een kostenplaatje met alle gevolgen van dien..... Zie wat er met nederland gebeurd. Al die fusies van zorginstellingen en ziekenhuizen hebben geen goede uitwerking op de zorg gehad. Praktijkvoorbeelden uit andere regio's zijn er in overvloed, maar helaas hoor ik u daar niet over. Maar ach, verbaast me ook niets, u bent nou eenmaal een 'manager'. En laat de gemeente maar subsidie geven!! daar geef ik mijn belastingcenten graag aan uit :-) gaat het ten minste naar iets goeds......

De Kenner

#75 Re: Re: Re: DOEN

2012-01-18 20:36:06

#11: De Manager - Re: Re: DOEN 

 De situatie die u schetst en vervolgens de redenatie die u geeft klopt helaas niet. Een klachtencommissie is een verplichting binnen een zieknhuis en indien er een klacht wordt ingedient wordt deze lokaal behandeld. De klachtencommissie bestaat uit een persoon. Bij afschaffing hiervan voldoet een ziekenhuis niet meer aan fingerende richtlijnen EN eht zal niet leidden tot 50 handen aan bed.Vervolgens is het management niet een instituut die de medisch specialist leiding geeft. Immers een medisch specialist is iemand die een patient behandeld en een manager is iemand die structuren en visies binnen een ziekenhuis uitzet. Zij ontmoeten elkaar wanneer gesproken wordt over efficientie van procesgangen en discussieren met elkaar over hoeveel geld kan worden geinvesteerd om de Achterhoekse patient zorg te kunnen bieden. Als de investering voor optimale zorg te hoog is, zal de betreffende zorg in een topklinisch centrum moeten worden gezocht. Zo'n centrum zullen we moeten zoeken in Enschede en helaas niet in Doetinchem. Dit laatste is dan ook precies het probleem waarmee gekamtp wordt. Het samenwerken met Doetinchem zal geen bijdrage leveren aan de toezegging aan de Achterhoekse patient om zich te kunnen blijven verzekeren van topklinische zorg. Hooguit zal er een nieuw ziekenhuis in Varsseveld komen, kunt u vanuit W'wijk voor de basiszorg daarheen rijden en moet u voor de topklinische zorg nog steeds naar Enschede rijden.

Indien er een verband kan komen met het MST volgens het amerikaanse model is er een mogelijkheid de zorg alhier te behouden. Wij hebben hier de basiszorg in een goed geoutilleerd ziekenhuis en zullen een doorverwijzing moeten accepteren indien er net dat meer zorg nodig is. Indien het MST op W'wijk kan rekenen en u binnen wordt gebracht met uw aneurysma gaat u niet meer dood in Ruurlo. Immers, alhier wordt de spoedoperatie voorbereid en de vaatchirurg uit het MST vliegt in.

 

Even een andere kijk op het geheel maar wel een reele waarbij Winterswijk zorg blijft behouden met het predikaat topzorg MST.