SKB moet blijven

De Kenner

/ #75 Re: Re: Re: DOEN

2012-01-18 20:36

#11: De Manager - Re: Re: DOEN 

 De situatie die u schetst en vervolgens de redenatie die u geeft klopt helaas niet. Een klachtencommissie is een verplichting binnen een zieknhuis en indien er een klacht wordt ingedient wordt deze lokaal behandeld. De klachtencommissie bestaat uit een persoon. Bij afschaffing hiervan voldoet een ziekenhuis niet meer aan fingerende richtlijnen EN eht zal niet leidden tot 50 handen aan bed.Vervolgens is het management niet een instituut die de medisch specialist leiding geeft. Immers een medisch specialist is iemand die een patient behandeld en een manager is iemand die structuren en visies binnen een ziekenhuis uitzet. Zij ontmoeten elkaar wanneer gesproken wordt over efficientie van procesgangen en discussieren met elkaar over hoeveel geld kan worden geinvesteerd om de Achterhoekse patient zorg te kunnen bieden. Als de investering voor optimale zorg te hoog is, zal de betreffende zorg in een topklinisch centrum moeten worden gezocht. Zo'n centrum zullen we moeten zoeken in Enschede en helaas niet in Doetinchem. Dit laatste is dan ook precies het probleem waarmee gekamtp wordt. Het samenwerken met Doetinchem zal geen bijdrage leveren aan de toezegging aan de Achterhoekse patient om zich te kunnen blijven verzekeren van topklinische zorg. Hooguit zal er een nieuw ziekenhuis in Varsseveld komen, kunt u vanuit W'wijk voor de basiszorg daarheen rijden en moet u voor de topklinische zorg nog steeds naar Enschede rijden.

Indien er een verband kan komen met het MST volgens het amerikaanse model is er een mogelijkheid de zorg alhier te behouden. Wij hebben hier de basiszorg in een goed geoutilleerd ziekenhuis en zullen een doorverwijzing moeten accepteren indien er net dat meer zorg nodig is. Indien het MST op W'wijk kan rekenen en u binnen wordt gebracht met uw aneurysma gaat u niet meer dood in Ruurlo. Immers, alhier wordt de spoedoperatie voorbereid en de vaatchirurg uit het MST vliegt in.

 

Even een andere kijk op het geheel maar wel een reele waarbij Winterswijk zorg blijft behouden met het predikaat topzorg MST.