JA voor kilometerheffing/ Oui pour la tarification kilométrique

Quoted post

vanzeel

#735 Rekeningrijden

2014-02-15 09:55

Rekeningrijden mag zeker geen bijkomende tax zijn, daar wij nu reeds koploper zijn in de wereld, in het betalen van belastingen, dus allerhande taxen op jaarbasis moeten verdwijnen.
Systeem van meer, minder of niets betalen, afhankelijk van spits- of daluren, moet een voorwaarde zijn, niet enkel op kort termijn maar op langer tyermijn vast te leggen.
Enkel van toepassing op de snelwegen en in grote centra's.
Aanzetten tot groepsvervoer, zeker in spitsuuren.
Openbaar vervoer is geen opsie (teveel stakingen en te duur door het systeem).

Reacties


Gast

#736 Re: Rekeningrijden

2014-02-15 11:59:25

#735: vanzeel - Rekeningrijden

Wat betreft totale belastingen behoren we inderdaad tot de top, maar er is ook geen enkel land waar bedrijfswagens en tankkaarten zo gretig uitgedeeld worden en waar diesel zo onderbelast is. Nederlanders komen zelfs in Belgie tanken. Mirakeloplosingen tegen files zijn er echter niet. Er is bijna geen enkel dichtbevolkt geindustrialiseerd land dat geen last heeft van files. Landen met een goed openbaar vervoer zoals Singapore of waar veel gefietst wordt zoals Denemarken vind ik op vlak van mobiliteit verder gevorderd dan andere landen. Dat is dan ook de toekomst. Bijna alle regeringen willen meer mensen uit de auto en meer mensen op de fiets of in het OV. Het geld dat een gezin uitspaart door geen auto te hebben kan geinvesteerd worden in bvb. eigen energievoorziening. Ook de industrie zou die verschuiving kunnen maken.