Wenduine dijk autovrij


Gast

/ #19

2015-06-13 08:23

Er zijn hoofdzakelijk appartementsgebouwen in dit gedeelte van de zeedijk. Wat zijn dan de redenen om daar voertuigen te laten circuleren en onze kinderen in gevaar brengen?
De aantrekkingskracht van Wenduine, familie strand, zal er van lijden. Boven dien neemt men het risico van passage van nieuwsgierige die alleen maar de zee van hun auto willen zien, met een toeneming van de circulatie en dit zonder enige positieve economische gevolgen voor de gemeente.
Wat is het deel van de Belgische kust vandaag toegankelijk voor auto's? Waarom blijft het verboden op de andere gemeenten?

Cette partie de la digue est essentiellement dédiée à des immeubles à appartements sans commerces; Quelle est la justification de laisser circuler là des véhicules qui mettront nos enfants en danger?
L'attrait de Wenduine, plage familiale, va en pâtir. On risque, de plus, d'attirer des curieux de passage qui voudront "voir la mer" à partir de leur auto ce qui augmentera encore la circulation et ceci sans aucune répercussion économique favorable pour la commune.
Quelle est d'ailleurs la proportion de la côte belge accessible aux voitures? Pourquoi les autres communes continuent à en restreindre l'accès?