Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie

Onzin V

/ #48 Re: Re: Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen

2014-10-31 19:17

#44: - Re: Re: Re: maatregelen tbv dyscalculie leerlingen 

Ik heb niet de indruk dat ik hiervoor 'vernederend' heb gepraat over mensen met dyscalculie. Ik stel alleen dat je geen vwo-diploma kunt halen als je de rekentoets niet kunt maken (cijfer < 5), wat daar ook de oorzaak van is. Dat lijkt me niet meer dan terecht. Dan maar een niveautje lager en een eenvoudiger rekentoets (2F). Waarom worden leerlingen door hun ouders zo gepusht om hoger te reiken dan ze aankunnen? Voor leerlingen met dyscalculie zijn er bovendien allerlei extra maatregelen genomen om hen toch te laten slagen.

In het verleden was er geen rekentoets, voor niemand niet. Wat dan gebeurt kon je vandaag zien: de Belastingdienst gaat naheffen. Zonder rekenkennis kunt u bedonderd worden waar u bij staat, bent u willoos slachtoffer van producenten. Mét bent u weerbaarder. Kunnen rekenen is geen luxe, waar je zonder kunt. In deze maatschasppij is het een must!

Ik zie dus uit naar de komst van de rekentoets, al zal die qua inhoud, vorm en organisatie nog wel aangepast moeten worden. Pas volgend jaar doet de rekentoets mee in de zak/slaagregeling. En dan nog: je kunt met een 5 gewoon door!