JA voor kilometerheffing/ Oui pour la tarification kilométrique


Gast

/ #818 Re: Re: Re: Welkom op mijn Benefiet

2014-02-20 11:18

#814: - Re: Re: Welkom op mijn Benefiet

"wel betaal jij dan maar het te veel aan accijnzen dat ik al die jaren al betaald heb terug we zullen zien wie het hoogst zit."

Te veel aan accijnzen? Nederlanders komen massaal in België tanken omdat brandstof in vergelijking met daar zo goedkoop is (misschien ook de reden dat het fileprobleem daar verbeterd is). Ook in Duitsland liggen de prijzen hoger. In Frankrijk ongeveer hetzelfde, en daar is er al decennia snelwegentol. Die accijnzen dienen als ontmoediging, net zoals voor tabak en alcohol. Met piekolie in zicht (of momenteel bezig) is het geen slecht idee om bij te sturen richting alternatieven (CNG, waterstof, OV, fiets,...). Rijke oliestaten voelen de bui ook al hangen en beginnen te diversifiëren mbt hun inkomsten. Los van taksen zal energie in de toekomst sowieso duurder worden, dus mogen sommigen wel eens beginnen nadenken over hoe ze hun leven ingericht hebben. Een taks kan helpen om de transitie te bespoedigen en om de kosten mbt gezondheidszorg, infrastructuur, files,... te compenseren.

"Spijtig dat andere hier de intelligentie niet voor hebben."

Die anderen kijken verder dan hun eigenbelang en zien het grotere plaatje mbt mobiliteit, milieu, gezondheid, klimaat en andere overlast.