Veilig het Zuid over met de fiets!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Veilig het Zuid over met de fiets!.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2013-06-13 11:55



Gast

#27

2013-06-13 12:09

Het is eigenlijk heel simpel. Of ze nu in Sint-Barbara of in andere scholen in de buurt school lopen, de kern van het probleem is
dat te veel ouders blijkbaar niet gekozen hebben voor een buurtschool (inclusief de specifieke rekrutering door sommige scholen) voor hun kinderen, en daar nu de gevolgen niet van willen dragen, nl. dat hun kinderen zich op één of andere manier - liefst op zelfstandige basis - naar de school moeten leren verplaatsen. Er werd al verwezen naar het gebruik van meerdere vervoersmiddelen (plooifietske in de koffer van ma of pa en afgezet worden aan de stadsrand ipv aan de Zuid, gebruik maken van het grote aanbod aan openbaar vervoer en evt je kind ergens aan de stadsrand afzetten aan een bus- of tramhalte? Mensen moeten echt leren inzien dat er alternatieven zijn voor de wagen, ook voor hun kinderen. Mochten alle ouders hier bewust voor kiezen, dan zouden de ochtend- en avondspits in Gent er helemaal anders uitzien! En tip: het is niet alleen gezonder en relaxter voor je kinderen, maar ook minder stressvol voor jezelf.
gast

#28 Re: Kiss & ride

2013-06-13 13:34

#3: - Kiss & ride

Liever niet in de Savaanstraat: daar is het nu al echt een hel voor fietsers, vooral 's ochtends. Op veel momenten kan je er letterlijk niet meer door met de fiets door de talloze verkeerd geparkeerde en midden op straat stilstaande auto's.

Ongelooflijk dat ze daar vanuit Sint-Barbara niks aan doen trouwens, want geloof het of niet, er zijn daar toch ook nog een paar kinderen die met de fiets komen.

Als er een kiss and ride moet zijn dan misschien beter een stuk verderop, tussen zuidparklaan en gustaaf callierlaan.


Gast

#29

2013-06-13 14:55

ook al ben ik 2 jaar geleden naar Zingem verhuist. 40 jaar was Gent mijn roots.
Mijn kinderen gingen naar Sint-Bavo. Ik ging in de jaren 70 ook in die buurt naar school. Langzaam veroverde de auto de ruimte voor de bibliotheek. Ik en de kinderen verplaatsen ons steeds met tram/bus/fiets. Nu vanuit Zingem trein/bus. Die parking moet weg, ook gezien het om ouders gaat die het slechte voorbeeld geven, nl. in de garage instappen, voor het werk uitstappen. Kinderen leren snob te zijn, niet met het "gewone" volk te zien zijn. Want dat is de mentaliteit van deze gezinnen. Laat de kinderen maar eens leren wachten op trein/tram/bus,,of de benen nemen. Daar wordt je niet minder van. Véél succes met de initiatief.

Gast

#30

2013-06-13 15:55

Veilig fietsen in hartje Gent!

Gast

#31

2013-06-13 16:52

Andere mobiliteit is nodig! Meer autovrije wegen voor fiets en Openbaar Vervoer bv. Overigens, je naar school laten brengen door je ouders is niet cool. Een echte tiener probeert zelfstandig te worden!
grympie

#32 afzetouders en ander verkeer

2013-06-13 17:18

Ook de Kortedagsteeg wordt dagelijks doorkruist om kinderen af te zetten zet extra druk op het sowieso al gevaarlijke kruispunt aan de vooruit. Het diezeldampend laveren tussen de vele auto's is hallucinant en vaak ronduit gevaarlijk. De vele projectwerken in Gent zorgen daarbovenop voor een dagelijkse stroom aan zwaar verkeer.
zoekjesuv

#33 Re: autovrij (Barbara- vs Schepencollege)

2013-06-13 17:30

#4: Winfried Huba - autovrij (Barbara- vs Schepencollege)

Het is toch eenvoudig op te lossen, laat de automobilisten de ondergrondse parking inrijden en daar wachten op de kinderen. Daar dient zoiets toch voor? Dat kost dan wel 1,60euro, maar misschien wil het stadsbestuur wel wat druk zetten om een kwartiertje gratis daar af te pietsen. :)

Uiteraard is het uitzicht daarbeneden wel wat minder, maar nu is die bende auto's op woensdagen op het plein eerlijk gezegd ook niet om aan te zien.

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2013-06-13 18:17



Gast

#35 En de voetganger ????

2013-06-13 19:26

Woonachtig zijnde in de buurt van het Zuid + kinderen hebbende die naar Sint-Barbara gaan, wil ik ook het gevaar van het Zuid voor de voetganger bij deze aankaarten. Want voor hen is daar helemaal geen plaats ... Kom maar eens uit de Tweebruggenstraat, steek straat en spoor op een veilige manier over maar dan ????? Erger nog in de omgekeerde richting, komende van de bibliotheek, op weg naar de Tweebruggenstraat ... Hoe leer je in godsnaam een kind oversteken als je de auto's niet eens kan zien komen aan'vliegen' ?? Kan daar geen zebrapad worden voorzien (ook al is het in theorie zone 30 ?)

Gast

#36 Re: En de voetganger ????

2013-06-13 19:34

#35: - En de voetganger ????

De Zuid is inderdaad een ramp voor de slimme weggebruiker. Hopelijk lossen de nieuwe stadsbestuurders de hoge verwachtingen in om van Gent een écht leefbare stad te maken voor zijn inwoners (ook de tijdelijke inwoners, de studenten) die zich vooral te voet en met de fiets verplaatsen ...go for it zou ik zo zeggen, ni pleuen...NOW is the time ;-)


Gast

#37

2013-06-13 20:00

Ik fiets 3 dagen per week in Gent. Dit plein moet absoluut veiliger worden voor voetgangers en fietsers. Als het veilig fietsen is voor een kind is het veilig voor iedereen. In NL is 8 jaar de norm om zelfstandig naar school te fietsen. En Gent Fietsstad??

Gast

#38 Re:

2013-06-13 20:31

#37: -

Werk aan de winkel...en als je de reacties hier leest heeft het stadsbestuur een mandaat om erin te vliegen...gewoon doen!;-)


Gast

#39

2013-06-13 20:50

Ik ben een ouder van een scholier die naar Sint-Barbara gaat. De school is voldoende toegankelijk met het openbaar vervoer. Als er minder auto's in de stad rijden, blijven onze kinderen veilig en het milieu gespaard.

Gast

#40 Re:

2013-06-13 21:13

#39: -

Super bedankt voor je reactie... het is tof om te ontdekken dat er veel ruimdenkende mensen zijn, ook bij de ouders van Sint-Barbara ;-)


Gast

#41

2013-06-13 21:14

Ik meen dat er aan het Zuid nog altijd veel foutgeparkeerd wordt en dat de gemeente gent hier nooit iets aan doet, zelfs niet als er een scholier sterft.
Voor onze school werd er vorige week ook nog een leerling aangereden ten gevolge van het wildparkeren, en ook hier worden geen maatregelen genomen.
"Gent de meeste vriendelijke stad": de laatste holle slogan na "Gent klimaat neutraal" en "Gent wilt van fietsen" ...

Ik ben geen voorstander van het zoeken van een alternatieve standplaats. Gent ligt al vol parkings en overal wordt foutparkeren toegelaten (mijn dochter van 6 is zo minder zichbaar op de fiets). Fietsenstallingen daarentegen zijn er overal te kort en met een fietskar of bakfiets parkeren gaat al helemaal moeilijk...Als die mensen zoals ik met mijn kinderen (4 en 6j) nu gewoon eens zelf met de fiets zouden komen?
Bovendien is het Zuid een knooppunt van openbaar vervoer vooals je wat verder woont. Als je te ver woont heb je hier niets te zoeken, er zijn te weinig schoolplaatsen in Gent. Wij kunnen niet naar de school in ons straat en moeten dus dagelijks 15à20 minuten fietsen en nog eens terug ook.

Gast

#42 Re:

2013-06-13 21:28

#41: -

er zijn al veel te veel aanzuigplaatsen (ondergrondse parkings) in Gent. Nieuwe aantrekplaatsen voor auto's geven een totaal verkeerd signaal..hoe meer parkings hoe meer auto's ook gaan komen. Gooi ajb het roer om en stop de autowaanzin..

Dit bericht is verwijderd door de auteur van deze petitie (Toon details)

2013-06-14 07:17



Gast

#44

2013-06-15 09:34

Wij rijden dagelijks met onze dochter (vroeger met de drie kinderen) met de fiets van Sint-Amandsberg naar de Bagattenstraat (lagere school De Harp). Ondanks dat wij bijvoorbeeld ook de Dampoort over moeten, is het Zuid ons gevaarlijkste punt. Vooral op woensdagmiddag is dit punt soms levensgevaarlijk. Auto's parkeren, rijden op en af, slaan deuren open (zelfs wanneer ze je zien aankomen). Bovendien zijn er mensen die zich half op voetpad parkeren, anderen staan volledig op het voetpad. De ene rijdt meer naar links, de andere meer naar rechts. Tel daar nog voetgangers bij die tussen auto's en fietsers laveren om zich naar de bib en/of busstroken te begeven en je hebt een waar kluwen...
Op zich zou ik geen probleem hebben met een echte, officiële K&R-strook, op voorwaarde dat die afgesloten zou zijn van het fietsverkeer. Iets voor het stadsbestuur om over na te denken...
zonnebloem

#45 Re:

2013-06-15 12:12

#44: -

Ik deed m'n hele schoolloopbaan met de fiets. Door weer en wind. En genoot ervan. Ik zie de noodzaak er niet van in om kinderen met de auto tot aan de schoolpoort te brengen. Zeker met de mogelijkheden rond openbaar vervoer in die zone, lijken er een boel alternatieve mogelijkheden. Laat de kinderen deze ook maar ontdekken en gebruik van maken. Aanmoedigen van al dit verkeer tot in de stad: neen. Lijkt me geen optie. Dit eerder tegengaan, auto's tot aan de rand, en dan overstappen op alternatieven, lijkt me de beste optie. Zo wordt het voor iedereen veiliger en aangenamer.

niet in mijn naam

#46

2013-06-15 12:23

Erg leuk dat u eerst 850 handtekeningen verzameld met het uitgangspunt "afschaffen van de gedoogzone", om dan uw standpunt te wijzigen en te doen alsof "we toch allemaal hetzelfde willen"

Ik wil, zeer uitdrukkelijk, niét in de eerste plaats een veilige weg naar school voor de kinderen, ik wil zoveel mogelijk auto's wég uit het centrum.

Ik hoop dat u vooral niet de handtekeningen afgeeft als ware ze voor "een veilige weg voor de kinderen", want dat zijn ze niet, ze zijn voor het afschaffen van de gedoogzone.
Ook niet in mijn naam

#47 Re:

2013-06-15 12:53

#46: niet in mijn naam -

Ik deel volledig deze opinie. Ik kan begrijpen dat een ouderraad druk neerlegt op ouders, maar nu heb je je toch een beetje teveel laten overhalen.

W. Marx

#48 Neen aan de verknechting!

2013-06-15 13:17

Ik vind het echt niet kunnen om de tekst en inzet van uw petitie te veranderen nadat heel wat mensen een duidelijk standpunt innamen!
Hiermee wordt iedereen bedrogen die uw aanvankelijk standpunt via sociale media verspreid en onderschreven heeft.
Wim Defoort & Kathelijne Sierens

#49 Terugtrekken uit petitie!

2013-06-15 13:31

We hebben besloten om ons terug te trekken uit deze petitie nadat het doel en inzet van de petitie veranderd werd.
We vinden het echt niet kunnen dat je petitie A start en het -om welke reden ook- achteraf aanpast.
Voor alle duidelijkheid: auto's moeten weg aan de Kiss & Ride zone blijft ons streven....
Youri

#50 Veiligheid

2013-06-15 13:49

Het zou leuk zijn mocht er ook rekening worden gehouden met de mening van de andere scholen rondom de Zuid !