Inspecteur Huurman moet blijven!

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Inspecteur Huurman moet blijven!.

CARMEN

#126

2013-04-29 00:24

REACTIE IS NIET BELANGRIJK, HIJ MOET GEWOON BLIJVEN
CARMEN

#127

2013-04-29 00:24

HUURMAN MOET BLIJVEN

Gast

#128 Re: poppenkast

2013-04-29 00:40

#100: 9huis - poppenkast

Indien het met u of u familie is overkomen dan zou u anders praten wat Huurman aan het bepleiten is. Wij hebben eindelijk iemand die de beerput hier op Curacao blootlegt zodat wij ooit wat vertrouwen kunnen krijgen  in de medici.

Raar maar waar dat u zo reageert. Waarschijnlijk bent u van de oude stempel die nog geloofd in "fairy tales"

Wanneer is er ooit door iemand gehoor gegeven aan de bevolking.  Ik kan praten. Mijn moeder is door het niet komen opdagen van de dienstdoende arts Dr. Engels, nalatigheid, foute diagnose, verkeerde medicijnen. geen communicatie tussen EHBO/SEHOS komen te overlijden. Dr. Huurman heeft naar ons geluisterd. Nimmer hebben wij geen enkel excuus of een condoleance gekregen van die zg. personen die de plicht hebben (enorm veel geld verdienen), mensen adequaat te behandelen.

Noemt u een recht die wij zouden kunnen krijgen met iemand als Huurman een poppenkast? Dan denk ik dat u op de maan woont.

 

Hollander

#129 Re: Nefrologen

2013-04-29 01:05

#76: Susanne van Eps - Nefrologen 

 

Geachte mevrouw van Eps, U eist? Je hebt hier toch vrije artsen keuze zoals in Nederland? En je huisarts verwijst je toch door naar een vertrouwde specialist? En ontstaan er problemen of maakt iemand een fout, dan is er de mogelijkheid om klachten in te dienen bij het tuchtcollege, waar uiteraard specialisten in thuishoren. En wanneer je het niet eens bent met de uitspraken van medisch tuchtcollege dan is er ook nog de gang naar de burgelijke rechter! Uw man is toch ook specialist?
Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#130 Flauw

2013-04-29 01:06

#86: Henk leenman - Re:

Beste gast nummer 86,

Waarom denkt u dat ? Was deze inspecteur dan te kritisch voor uw doen? Ging het een beetje te snel allemaal ? Heeft hij ook op uw tenen getrapt ?

Heel vervelend voor u en graag bied ik mijn excuses aan. Dat had Huurman niet mogen doen, foei!

Fijn dat u ons even laat weten dat de journalisten en lezers geen interesse meer hebben, dan kunnen we eindelijk weer eens naar bedje toe !

U heeft ook helemaal gelijk deze inspecteur heeft geen petities nodig, maar ik kan u verzekeren dat al deze 900 mensen de heer Huurman een warm hart toedragen en met deze 900 handtekeningen in zijn pocket, geven wij hem een mooi afscheidscadeautje, vind u ook niet ?!

 


Gast

#131

2013-04-29 01:30

Jan Huurman moet blijven.Sinds hij hier zit komt er zoveel uit.Hij moet nog z,n werk afmaken.Hij is nog niet klaar nog een paar van die bejaardenhuizen moeten onderzocht worden.Er gaat zoveel vreemde dingen hier.

Gast

#132

2013-04-29 01:31

Zelfs MET Inspecteur Huurman aanwezig, worden de ernstige ongezonde en ontoelaatbare toestanden in de ziekenhuizen niet met voorrang aangepakt. Ik houd mijn hart vast als er geen integer controleur meer is. Het lijkt nu al op derde wereld toestanden.
Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#133 Burgerlijk Rechter

2013-04-29 01:36

#129: Hollander - Re: Nefrologen

Geachte gast nummer 129,

Indien men aan mij advies zou vragen wat te doen met de huidige groep nefrologen, dan zou ik inderdaad aangeven dat zij allemaal naar huis mogen gaan! En vervolgens aan de slag gaan met een gehele nieuwe groep frisse nefrologen die een zwak hebben voor deze fragiele groep nierpatienten. Daadwerkelijk helpen waar mogelijk en niet hun levenslang aan de dialyse houden alsof ze hun hele leven geketend moeten zijn aan hun oh zo fijne nefroloog!

Een huisarts heeft op Curacao helaas niet zoveel keus om zijn of haar patienten door te sturen naar een vertrouwde specialist want deze zijn schaars op het eiland!

Uit uw opmerking over de wegen die een patient allemaal kan bewandelen na een onbevredigende uitkomst bij de Medisch tuchtcollege, dan geeft u al blijk van grote onwetendheid van de daadwerkelijke situatie van een gedupeerde patient laat staan dat er zulke grove fouten zijn gemaakt dat patient in kwestie komt te overlijden. Het verlies wat zo’n familie heeft te verwerken is zo dramatisch dat men dan echt niet al deze wegen gaan bewandelen. En zeker niet onze arme mensen op Curacao. Wist u dat wanneer je een rechtszaak wilt beginnen je al ten minste nafls 5.000,- nodig heb voor de proceskosten. Deze mensen kunnen amper hun eigen begrafenis betalen!

Ik ben helemaal met u eens dat een rechter bijgestaan moet worden door artsen. Dat is ook de normale gang van zaken in Nederland! Echter zal men nooit een arts benoemen in de Medisch Tuchtcollege (NL) waarvan zijn directe collega beoordeeld moet worden! Ooit gehoord van Chinese Walls??? Zou het niet beter zijn dat een rechter op Curacao bijgestaan zou worden door een arts woonachtig buiten Curacao. Wellicht een idee om zo tussen Aruba, Bonaire en Sint Maarten een samenwerking op te zetten! Zodat artsen meer objectief kunnen oordelen zodra zij over een Curacaose specialist moeten beslissen!

Mijn man is inderdaad ook specialist en ik ben jurist, aangenaam !

 

Hollander

#134 Re: Burgerlijk Rechter

2013-04-29 01:57

#133: Susanne van Eps - Burgerlijk Rechter 

 

Geachte mevrouw van Eps, Ik begrijp volledig wat u bedoelt, maar toch krijg ik het gevoel dat u niet allen de rotte appels uit de mand wil halen, maar de hele fruitmand in de Caraibische zee wil storten. Is er niet wat oud zeer hier of daar? ik ben het met u eens dat vriendjespolitiek bij dit soort zaken uitgesloten moet worden en steun uw idee m.b.t het tuchtcollege, maar dat zal toch ieder weldenkend mens doen. En als alle specialisten opgemieterd zijn komen dan de van Eps- vriendjes, een nieuwe elite?
Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#135 Burgerlijk Rechter

2013-04-29 02:12

#134: Hollander - Re: Burgerlijk Rechter

Beste heer Hollander,

Het spijt mij dat u deze indruk heeft gekregen. Mijn bedoeling is alleen de rotte appels en alleen de nefrologen fruitmand! De overige specialisten mogen gerust verder gaan met hun uitstekende zorg, daar is ook helemaal niks mis mee. En natuurlijk waar mensen werken worden er fouten gemaakt, maar het is ook menselijk om van fouten te leren en daar te verbeteren, evalueren en niet te vergeten gewoon sorry te zeggen tegen betreffende patient! Maar daar waar er structureel grove medische missers worden gemaakt en het feit dat zodra de patient bij desbetreffende specialist om haar of zijn dossier komt vragen zodat deze gebruikt kan worden ter voorbereiding van een medische klacht, wordt men vervolgens afgeblaft cq uitgescholden. Sorry, maar met deze soort specialisten heb ik grote moeite !

Helaas onze vriendjes willen niet op Curacao komen werken, ze hebben het prima hier in Nederland met een mooi nieuw ziekenhuis! En onze Curacaose medico vriendjes van mijn man's generatie piekeren er helaas ook niet over om naar hun eiland terug te keren! Het zijn slechts de Hollandse specialisten die nu niet aan de bak komen in Nederland die nog afdruipen naar het eiland, heel erg jammer!


Gast

#136 Re: Burgerlijk Rechter

2013-04-29 03:02

#135: Susanne van Eps - Burgerlijk Rechter 

 

Geachte mevrouw van Eps, uw man werkt toch op Curacao? Geen baan in Nederland? En uit bv bericht#35 wordt mij niet duidelijk wat u bedoelt te zeggen. Daar spreekt u toch over de club van alle specialisten? Zit uw man daar dan niet bij. Heeft hij naast zijn lange studie, coschappen,specialisten opleiding niet recht op een betamelijk salaris? Laten we in deze discussie de tarieven voor juristen maar buiten beschouwing houden! Die hebben volgens mij ook nog nooit van weekeinddiensten etc gehoord. Nogmaals, ik ben het met u eens dat er veel te verbeteren valt, maar uw petitie is mij te ongenuanceerd en te negatief! Aardig berichtje in Antilliaans Dagblad over het St. Elisabeth Hospitaal ( digitale versie: lears pag 2)! Vriendelijke groet, D. Hollander
9huis

#137 Re: Re: poppenkast

2013-04-29 03:03

#109: Susanne van Eps - Re: poppenkast

mw van Eps,

Neen, ik ben hier niet net aangekomen en ben een yu di tera. Ik weet erg goed wat er hier in de gezondheidzorg gebeurt, onderandere dat uw man gewoon hier nog opereert en collega huisartsen aanschrijft om hun patienten alsjeblieft te sturen. Dus nu niet net doen of je te goed bent voor dit eiland, u doet net zo hard mee aan de medische misstanden. Kennelijk wil dr van Eps, vaatchirurg, hier in ieder geval tot voorkort ook wat meegraaien....(hoe zit het met de nabehandeling?)

poppenkast dus.

Huurman weg en een goede inspecteur terug die rust en veiligheid brengt. Dat komt de kwaliteit van zorg ten goede, deze petitie zeker niet.

 


Gast

#138

2013-04-29 05:10

Zolang er geen nieuwe kandidaat is, moet Jan blijven.

Gast

#139

2013-04-29 05:19

Wat Whiteman et al in tig jaar niet deden, deed een niet medicus practicus in een half jaar! waar van acte

Gast

#140 Re: Re: Re: poppenkast

2013-04-29 05:21

#137: 9huis - Re: Re: poppenkast

Ja die reactie lijkt inderdaad op poppenkast otw de pantomina zo duidelijk in deze samenleving, otw het 'dubbele'.


Gast

#141

2013-04-29 05:47

Beste iedereen,

Ik heb het werk van onze huidige inspecteur met eigen ogen gezien. De situatie op curacao is kritisch. Wij moeten scherp blijven! En scherp is hij zonder meer! Hij heeft in ieder geval de bagage om dit werk te kunnen en blijven doen!
Susanne van Eps
De auteur van deze petitie

#142 poppenkast

2013-04-29 09:53

#137: 9huis - Re: Re: poppenkast

Geachte gast nummer 137,

U heeft het goed recht om dit allemaal een Poppenkast te vinden! Inmiddels zijn meer dan 900 mensen het niet met u eens!

Hetgeen Dr van Eps op het eiland doet, is datgene wat ook hier in Nederland gebeurt en dat is basale spatader zorg op poliklinische basis en net zoals in Nederland hoeft de patient niet terug te komen voor een nabehandeling! Ten minste als je geen complicaties bewerkstelligt en dat is gelukkig tot op heden niet gebeurd, maar daar hebben wij uiteraard wel een back up voor. Maakt u zich maar geen zorgen over onze patienten, zij zijn in goede handen!

Bedankt voor de moeite die u heeft genomen om uw mening kenbaar te maken !


Gast

#143

2013-04-29 10:55

Het is van levensbelang dat er goede controle is op het hele medische circuit!

Gast

#144

2013-04-29 11:21

Er moedt een neutrale controle blijven in het medische zorg.

Gast

#145

2013-04-29 11:26

Gezondheidszorg verdient een objectieve beoordeling

Gast

#146

2013-04-29 11:28

Hij heeft goed werk verricht en er moet iemand zijn die niet door de lokale doctors beinvloed of omgekoop kan worden.

Gast

#147

2013-04-29 11:42

Weg met de mafia van de medisch specialisten. Zij (sommigen)voelen zich buiten en boven de wet.

Als de vereninging medisch specialisten niets te verbergen zouden hebben, dan zouden zij volledig mee werken. Wat is er bedorven achter de deuren dat men deze inspecteur zo snel mogelijk weg wilt hebben?.
T.

Gast

#148

2013-04-29 12:26

Hij heeft inderdaat voor het eerste keer in ons samenleving op Curaçao de slechte praktijden en zorging aangepakt dat zeker meer dan 30 jaar hier op het eiland gaande was.

Gast

#149

2013-04-29 12:29

Voor deze functie is een onafhankelijk persoon nodig. Bij aanstelling van een yu di Korsow loop je het gevaar van 'vriendjespolitiek'. Het ons-kent-ons principe staat doelmatig optreden in de weg en in de gezondheidszorg is dit cruciaal.
Un mama preokupa

#150

2013-04-29 12:38

Hij is de eerste inspecteur die gedurfd heeft de verkeerde praktijken binnen de gezondheidszorg openbaar te maken. Hij oefent druk uit en controleert op een consequente manier. Binnen dit alles vind ik dat hij toch redelijk blijft door mensen een eerlijke kans te geven ter verbetering. Het is onze gezondheid en geld waarmee gespeeld wordt en als wij het zelf niet kunnen of durven doen dan maar door een "buitenstander" met lef. Well done job dr.Huurmans. Bravo!!! hij moet blijven totdat wij het leren hoe het moet.