aanklacht tegen de overheid wegens uitbuiting

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie aanklacht tegen de overheid wegens uitbuiting.

Actio Populi

#26 Burgersoevereiniteit: maak van de dorpsstraat de Wetstraat!

2012-12-30 17:02

www.actiopopuli.be

Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol over het feit dat burgers geen rechtstreekse inspraak hebben in het gevoerde nationale én Europese beleid. Of dit nu het politieke beleid is, het financiële beleid, het economisch beleid of het sociale beleid doet weinig ter zake. De rechtstreekse inspraak van burgers is op al deze domeinen nihil. Van Griekenland over Spanje, Italië, Ierland, … en zelfs België wordt het deficit aan echte volkssoevereiniteit pijnlijk tentoon gespreid. Burgers kreunen onder maatregelen die hun nationale vertegenwoordigers hen opleggen al dan niet onder dwang van een alles verslindend Monster van Europa, verrezen uit het onpeilbaar diepe meer der economische gulzigheid. Het traditionele middenveld staart vol afgrijzen naar het wateroppervlak maar kan het monster niet aan banden leggen. Maar waar het middenveld faalt, kan de verzamelde kracht der burgers een uitweg bieden. Er is wel degelijk een (juridische) weg mogelijk om het paradigma, “de gevestigde orde boet niet graag aan macht in – de burger wenst inspraak”, in het voordeel van de burger te doen kantelen.

Actio Populi is een onafhankelijk en strikt neutraal burgerinitiatief dat het onvermogen en/of de onwil van politici wil verhelpen. Volgens ons dient de democratie en dus ook de politiek voor de burger, door de burger en van de burger te zijn. Jammer genoeg stellen we vast dat we louter behandeld worden als kiesvee.

Om de politieke, economische en sociale wantoestanden een halt toe te roepen, hebben wij een aantal specialisten onder de arm genomen die ons begeleiden om de bevoegde instanties en/of personen te dagvaarden door middel van een collectieve dagvaarding.

We zullen via de rechtbank om de expliciete erkenning vragen van ons niet uitgesloten grondrecht: het recht om bindende referenda te houden. Dat dit betwist zal worden door politici en bepaalde opiniemakers, is een zekerheid. Maar wij hebben voldoende juridische argumenten om onze eis hard te maken.

Happy 2013!
Actio Populi

Gast

#27

2013-01-01 12:20

Power to the people !

Gast

#28 Re: Burgersoevereiniteit: maak van de dorpsstraat de Wetstraat!

2013-01-01 15:32

#26: Actio Populi - Burgersoevereiniteit: maak van de dorpsstraat de Wetstraat!

beste,

 

kunnen we hiermee iets aanvangen das de vraag ...

hoe kunnen we deze petitie als middel gebruiken om de overheid aan te klagen ?

als dit via actio populi kan gaan, graag,

kan u ons hierbij helpen ?

 

Ik ben

#29 aanklacht tegen de overheid wegens uitbuiting

2013-01-03 00:51

Nederland heeft geld gegeven aan Griekenland, maar er is geen geld voor de malaise in Nederland!!!Banken worden staande gehouden, maar de bevolking wordt onderuit geschopt, inleveren zul je en meehelpen aan het tekort! Maar dat tekort geldt dan weer niet voor de dikke salarissen en bonussen, dat is eerlijk verdient zegt de politiek! Maar U de burger mag het bekijken en moet uw mond houden anders houden wij uw geld in en heeft u NIETS! Leve de schijn democratie Leve de koningin die ondanks hevige tekorten in staatskas meer miljoenen aan uitkering gaat ontvangen!Ondanks haar aandelen in Shell notabene, schande is het. De rijken worden rijken en de armen worden armer en armer. Hoogtijd dat de mens op gaat komen voor zijn rechten en zegt genoeg is genoeg. Wij zijn met velen, zij met weinigen! Eendracht maakt macht!!! De macht terug naar de burger, kijk naar IJsland wat daar is gebeurt, alle fraudeurs zijn opgepakt, bankiers veroordeelt, de bevolking schuldvrij gemaakt alsmede het land en de economie van IJsland floreert weer enorm. Er moet in Nederland schoon schip gemaakt worden en het moet weer een land worden waar het fijn is om in te wonen!
Oranje Trix

#30 Uitbuiting

2013-01-03 12:19

Wat hebben burgers aan een regering die geen bescherming biedt tegen internationaal opererend woekertuig dat heimelijk bijeenkomt op zwaar bewaakte buitenlandse locaties? Nederland is een schijndemocratie (op)gebouwd op Haarlemmer Dijken.

http://www.oranjetrix.nl/nonobernhard
Oranje Trix

#31 Re: aanklacht tegen de overheid wegens uitbuiting

2013-01-03 12:23

#29: Ik ben - aanklacht tegen de overheid wegens uitbuiting

Roerend mee eens! Wij kunnen wat dat betreft inderdaad nog heel veel leren van de mensen in IJsland.

Salvad0R

#32 nurenburgen die apen

2013-01-04 00:00

'grove nalatigheid'? Zeg maar gerust hoogverraad en misdaden jegens de mensheid.
Shockwave

#33

2013-02-28 13:51

Zo zijn er over de hele wereld organismen bezig om organisaties, overheden, koningshuizen en zelfs het Vaticaan aan te klagen!!!


Gast

#34

2013-09-08 23:58

Weg met de Bilderberg criminelen en de rest van alle occulte genootschappen die meewerken aan de NWO!!

Gast

#35

2013-09-11 20:06

vandaag aangifte gedaan.

Gast

#36

2013-10-16 07:16

tijd voor een revolutie
jantje

#37

2014-06-29 13:56

witte boorden criminelen, gaan vrijuit


Gast

#38

2015-06-07 14:19

Omdat Nederland bestuurders heeft die hoogpriester gedrag vertonen met dictatoriale trekjes. Banken geen banken meer zijn maar criminele instellingen.
Nederlandse bestuurders alles wat is opgebouwd over de jaren in de uitverkoop doen aan Brussel en de MNC's. Opdat zij hier later een mooie functie krijgen bij een van de instellingen b.v. de Big4 of Banken, verzekeringsmaatschappijen en anders wordt er op kosten van de belasting betaler wel een baan geschapen in de form van een commissie hier en daar. Nederland is op top niveau ziek.