Extra parkeerplekken in onze directe omgeving

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderstaande email vandaag verstuurd

2023-01-10 10:10:20

Beste heer Petradakis,

Na overleg met mijn buren het volgende.
 
Graag willen wij langs deze weg een aanvraag doen om een parkeerdrukmeting uit te laten voeren in onze omgeving.
 
Ondanks het feit dat het aanleggen van extra parkeerplaatsen strijdig is met het geldende parkeerbeleid denken wij dat er in deze situatie maatwerk nodig is. Mede omdat er destijds bij het aanleggen van de wijk niet is voldaan aan de toen geldende normen. 
 
Tevens zien wij graag dat de deelauto's op de kruising Monarchvlinderlaan en Bladvlinder verhuizen naar een andere plek, bijvoorbeeld meer richting het Leidsche Rijn College. Dat scheelt dan weer alvast twee parkeerplekken. 
 
Graag uw reactie.
 
Met vriendelijke groet,
Hans Bremerman

Hans Bremerman

Email van Tino Petradakis van 15 december jl.

2022-12-18 11:00:36

Onderstaande mail kreeg ik op 15 december.

Ik denk er aan om een verzoek in te dienen voor een parkeerdruk meting. Bovendien wil ik hem er op wijzen dat ondanks het huidige parkeerbeleid, de Gemeente Utrecht destijds in gebreke is gebleven door zich niet aan de door hun zelf gehanteerde normen heeft gehouden.

Hebben jullie enige suggesties?



Zoals beloofd heb ik wat zaken uitgezocht.

Even wat feiten:
- De parkeerdruk op en rond de Snuitvlinder is hoog
- Er zijn geen uitgebreide parkeerdrukmetingen uitgevoerd
- Extra parkeerplaatsen aanleggen is strijdig met het geldend parkeerbeleid. Bovendien lijkt het ook niet zinvol omdat deze plekken -zonder regulering- binnen no-time ook weer vol zullen staan.
- Als gemeente hebben wij geen zeggenschap over het vergeven/verhuren van particuliere parkeergelegenheid (Monarchvlinder).
Uit eerdere projecten heb ik begrepen dat de gemeente ook niet actief optreedt als bemiddelaar.
- Dit gebied staat op korte termijn niet op de rol voor invoeren betaald parkeren.

Enige mogelijkheden:
- op ca 200m lopen is wel plek (op donderdagavond 8 december rond 21:00-21:30u parkeercheck), er waren 16 PP vrij op de 1e Westerparklaan, dit is voor bewoners verder dan de voorgestelde 100m voor bewoners en wel binnen de gestelde 250m voor bezoekers.
- Wellicht kunnen jullie als bewoners van de Snuitvlinder zelf contact opnemen met de eigenaar van het parkeerterrein Monarchvlinder om te kijken of daar plekken kunnen worden gehuurd?
- Verzoek indienen bij gemeente voor versnelde invoering betaald parkeren 

Mooier kan ik het op dit moment niet maken. 

Mocht je nog inhoudelijke vragen hebben, stel ze gerust.

Met vriendelijke groet, 
Tino Petradakis
030-2864096
tino.petradakis@utrecht.nlwww.utrecht.nl


Hans Bremerman

Er lijkt nu eindelijk iets in gang gezet

2022-12-14 18:53:21

Onderstaande email heb ik vandaag ontvangen:

 
Wij hebben uw brief van 8 februari 2022 over tekort aan parkeerplaatsen ontvangen. Graag informeren wij u hierover.
Door omstandigheden is deze lang blijven liggen, excuses hiervoor. 

Wij hebben begrepen dat de wijkverkeersadviseur van Leidsche Rijn, de heer Petradakis, hiermee bezig is en recent contact met u hierover heeft gehad. 

Hij zal de zaak behandelen en hierover met u communiceren.

Met vriendelijke groet,

Klantcontactcentrum
Postbus 16200
3500 CE Utrecht

Telefoon 14 030 (verkort nummer)
Vanuit het buitenland +31 30 286 00 00
Op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 17:30 uur
www.utrecht.nl/contact


Zaaknummer: 10052717
 

Hans Bremerman

Telefoon gesprek gehad

2022-12-12 19:11:55

Vandaag heb ik een fijn telefoon gesprek gehad met Tino Petradakis.

Hij is voorafgaand van dit gesprek nog door onze wijk gereden en begrijpt de situatie. Het was een lang gesprek maar waar het op neer komt is het volgende.

Er is veel veranderd in het beleid van de gemeente Utrecht. Hij gaf aan dat extra parkeerplekken in eerste instantie niet zomaar aangelegd worden. Maar hij is ook van mening dat in een wijk als de onze in Leidsche Rijn ook maatwerk geleverd zou moeten worden. Wij wonen namelijk niet in het centrum van de stad waar het een ander verhaal zou zijn. Onze getekende petitie zal zeker helpen bij eventuele besluiten. Ik heb ook aangegeven dat er minder plekken beschikbaar zijn vanwege die deel auto's die op een totaal onhandige plek zijn gestationeerd. Ook dat beaamde hij.

Hij gaat komende week het e.e.a. voor ons uitzoeken. Hij heeft beloofd eind volgende week weer contact met mij op te nemen.


Hans Bremerman

Reactie gekregen

2022-12-08 10:23:13

Zojuist heb ik onderstaande email ontvangen. Er is dus eindelijk een reactie en een belafspraak. :-)

Goedemorgen meneer Bremerman, door de hoge werkdruk blijven momenteel veel vragen, verzoeken en klachten langer liggen dan gehoopt. Ik ben verkeerskundige voor heel Leidsche Rijn en Papendorp en ben daarbij ook adviseur voor een behoorlijk aantal projecten en initiatieven in het gebied Aangezien u al zo lang bezig bent, wil ik graag morgen (bij voorkeur in de ochtend) of begin volgende week een belafspraak met u plannen. Wilt u laten weten wat u het beste past? Alvast bedankt  Met vriendelijke groet,Tino PetradakisWijkverkeersadviseur Leidsche Rijn en Papendorp


Hans Bremerman

Vandaag onderstaande email verstuurd

2022-12-08 09:29:45

Omdat ik tot op heden wederom geen reactie heb gekregen heb ik zojuist onderstaande email verstuurd naar leidscherijn@utrecht.nl

Geachte mevrouw, heer,

Bijna een jaar ben ik bezig om in contact te komen met de juiste persoon om een afspraak te maken om de situatie te bespreken voor extra parkeer plekken. Echter worden al mijn terugbel verzoeken compleet genegeerd. Daarvoor ben ik ook al twee jaar bezig geweest om uiteindelijk naar het wijkbureau doorverwezen te worden.
 
Inmiddels heb ik begrepen dat Tino Dakis de wijk verkeersadviseur is voor Parkwijk noord. Maar ook van hem hoor ik niets.
 
Als er een aanvraag komt voor een laadpaal waardoor er nog minder parkeerplekken beschikbaar komen kan dit op heel korte termijn geregeld worden maar een simpele afspraak om de situatie te bespreken blijkt onmogelijk.
 
Aangezien de maat nu vol is en het irritatie niveau bij mij en mijn buren behoorlijk gestegen is, verzoek ik u dringend om contact met mij op te nemen.
 
Tot slot wil ik u er op wijzen dat de Gemeente Utrecht zelf destijds een norm heeft vastgesteld voor het aantal parkeerplekken per woning waar simpelweg niet aan is voldaan.

Hans Bremerman

Maar weer eens gebeld

2022-10-31 09:47:25

Na ruim twee maanden niets te hebben gehoord heb ik maar weer eens gebeld en gevraagd naar Tino Dakis. Uiteraard was hij niet aanwezig. Maar er is weer een terugbel verzoek naar hem gestuurd. Ik ben benieuwd.......


Hans Bremerman

Ik ben terug gebeld

2022-08-26 17:25:07

Vandaag kreeg ik eind van de middag een telefoontje van het wijkbureau (06-38218677). Het was de zelfde dame die ik gisteren ook had gesproken. Zij heeft vandaag contact gehad met de wijk verkeers adviseur en hem op de hoogte gebracht van mijn dossier en de urgentie aangegeven. Hij heeft het erg druk momenteel omdat hij er alleen voor staat en er veel zaken lopen. Maar als het goed is zien zij elkaar volgende week op het wijkbureau en zal zij mijn zaak nogmaals ter sprake brengen.

Tevens heb ik van haar de namen gekregen van de personen die over onze buurt gaan:
- Jette de Keuver (wijkbureau)
- Jochem Fellies (wijkadviseur)
- Tino Petre Dakis (wijk verkeers adviseur)
Deze laatste persoon gaat dus uiteindelijk over deze parkeer zaak.

Wordt weer vervolgd.


Hans Bremerman

Maar weer eens gebeld

2022-08-25 09:07:52

Na weer geruime tijd niets te hebben vernomen heb ik vandaag maar weer eens gebeld naar het wijkbureau. Ik heb uitvoerig gesproken met een vriendelijke dame die nu ook mijn brieven en emails kon terugvinden. Zij heeft mij aangegeven dat haar collega Jochem hier over gaat maar nu op locatie is voor een afspraak. Zij gaat de zaak aan hem voorleggen en zij heeft mij toegezegd dat hij vandaag, anders morgen even terugbelt om een afspraak te maken.


Hans Bremerman

Ik ben teruggebeld

2022-05-10 17:20:56

Ik ben de zelfde dag nog teruggebeld door een vriendelijke mevrouw die de hele gang van zaken niet goed keurde. Zij heeft mij toegezegd dat zij persoonlijk contact opneemt met de wijkadviseur van Parkwijk Noord. Ik zal nu snel moeten horen van deze persoon.

Groetjes,


Hans Bremerman



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.



Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...