Zeg NEE tegen het plaatsen van klaslokalen in het IJsselpark

Screenshot_20230205-194839_Facebook.jpgIk zeg NEE tegen het plaatsen van ( tijdelijke) klaslokalen in het IJsselpark. Het omheinde, afgesloten park bij Hotel Van Der Valk. Ik verzoek het gemeentebestuur een andere betere locatie te zoeken. Er zijn namelijk nog enkele andere mogelijkheden.

De PWA, Wingerd en Gideon zijn toe aan vervanging van hun huidige schoolgebouw. De gemeente Zuidplas heeft middels een brief aangekondigd aan omwonenden en ouders van kinderen van de betreffende scholen, dat er circulaire lokalen gaan worden geplaatst in het IJsselpark medio 2024.  Voor zeker 4 jaar, echter in de informatienota's van de gemeente wordt gesproken over mogelijk een blijvende school, zodat de huidige schoollocaties voor andere doeleinden kan worden gebruikt.

Dit betekent dat het fijne, relatief rustige park, voor de OMWONENDEN een doorn in het oog wordt, hun tuinkant is precies naar het park gericht. Nog maar te zwijgen over het extra autoverkeer wat voor hun deur dan plaats zal gaan vinden. Dit betekent voor RECREANTEN dat ze hun fijne rustige wandelstek kwijt zijn. Dit betekent dat VOGELLIEFHEBBERS hier veel minder vogels als de specht, de ijsvogel,halsbandparkieten, winterkoninkjes, merels, aalscholvers, reigers en overige, zullen aantreffen. Welke hier veelal vertoeven en zelfs broeden. Dit betekent dat  HONDENEIGENAREN hun VEILIGE honden losloop gebied kwijtraken. De waarde van juist DIT park is voor hen erg groot en daar wordt met de plaatsing van een ( tijdelijke) school aan voorbij gegaan. Waar anders kunnen de honden ongestoord rond rennen en socialiseren BINNEN de bebouwde kom, zonder voor overlast in de wijken te zorgen. Zonder dat er verkeer langsraast. Er komen hier dagelijks vele hondeneigenaren uit de wijken Esse, Dorrestein, de gehele Zuidplas en zelfs uit Nesselande. Juist vanwege het feit dat het is omheind. 

Dit is inmiddels ook een grote sociale ontmoetingsplaats voor vele inwoners. Hier is de plek waar je mensen uit je eigen wijk leert kennen. En waar jongeren op lange zomeravonden een balletje trappen of chillen. En waar kleine kinderen nog hutten bouwen. Ook zij hebben belang bij het behoud van het park zoals het nu is.

Dit zal allemaal verdwijnen door de komst van (tijdelijke) klaslokalen. Krijgen de recreanten, vogelliefhebbers en hondeneigenaren dan een nieuw alternatief en moeten de omwonenden dit maar slikken? Daarom zeg ik NEE.

Ik zeg NEE en ben het eens met bovenstaande tekst en wil graag dat er voor een andere geschiktere locatie wordt gekozen. Ik ga hiermee akkoord door middel van het ondertekenen van deze petitie.


Mireille Bouwmeester-Nobel    Neem contact op met de schrijver van de petitie

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Mireille Bouwmeester-Nobel om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...