VERWIJDERING JAN PIETERSZOON COEN BEELD

Jan Pieterszoon Coen, de ''held'' van Hoorn en de VOC.

Is het verantwoord om een beeld te hebben staan van iemand die in de 17e eeuw een vloot leidde en een bevel gaf waarbij naar verluidt 15.000 mensen om het leven kwamen op de Banda Eilanden op de Molukken in het huidige Indonesië/voormalig Nederlands-Indië?

Wij zijn erop tegen dat er een standbeeld staat in het centrum van Hoorn van iemand die door zijn daden een zwarte bladzijde heeft geschreven in de geschiedenis van Nederland.

Een massamoordenaar die het niet verdiend om gevierd te worden voor wat hij onschuldige mensen heeft aangedaan.

Laten we opstaan tegen het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen!

Wij kunnen met deze petitie deze kwestie onder de aandacht brengen van de gemeente Hoorn. Hiermee kunnen wij er gezamenlijk voor zorgen dat dit beeld verwijderd word van de Rode Steen in het centrum van Hoorn. 

TEKEN en DEEL deze petitie, zodat we zo snel mogelijk meer dan 50 Hoornse handtekeningen en zoveel mogelijk overige handtekeningen hebben voor het gemeentelijke burgerinitiatief en voor gerechtigheid kunnen zorgen. 

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik MENS om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.

We zullen uw e-mailadres niet openbaar online weergeven.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...