Stop prik banden stroom banden enz!!! Na het zien van RamBam!!!!

Er wordt geopperd dat stroombanden, prikhalsbanden e.d. alleen door deskundige hondentrainers gebruikt mogen worden.

Iemand is pas deskundig te noemen wanneer hij/zij een gedegen kennis heeft van hondengedrag en leertheorieën.

Iemand die kennis heeft van hondengedrag en leertheorieën weet dat er effectievere manieren zijn dan deze aversiemiddelen.


Stroombanden, prikbanden en andere aversiemiddelen zorgen voor angst en stress, zij veroorzaken naast psychische schade ook voor gezondheidsproblemen. Men kan hier dan ook spreken van ernstige dierenmishandeling. Dat er vaak sprake is van ernstige dierenmishandeling blijkt wel uit de uitzending van RamBam van 18 januari 2018: http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/421348/Rambam.html

Wetenschappelijkeonderzoeken hebben aangetoond dat met moderne positieve trainingsmethoden (zonder dwang of pijn) veel betere resultaten worden gehaald, met een duurzamer resultaat. Dat geldt voor het afleren van ongewenst gedrag.Er is daarom ook geen enkele reden te verzinnen om deze aversiehulpmiddelen te moeten gebruiken.

Bovendien is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat verouderde trainingstechnieken die gebaseerd zijn op het dominantiemodel (overheersing door dwang en pijn) bij honden juist agressie uitlokken.

In Nederland mag iedereen zich hondentrainer, kynologisch gedragstherapeut, hondencoach e.d. noemen, zonder daar ooit te voor zijn opgeleid. Het zijn vaak deze ondeskundige hondenprofessionals die trainen met dwang en pijn en daarmee voor veel dierenleed zorgen.

Teken daarom deze petitie die pleit voor een geheel verbod over aversiemiddelen zoals stroombanden, prikbanden e.d. bij hondentrainingen en dat alleen aantoonbaar goedopgeleide hondengedragsdeskundigen mogen werken met honden.


Deze petitie wordt gesteund door:

www.hondenkenniscentrum.nl

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Fleur om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...