Tegen de RIZIV-hervorming van consulten op afstand.

Opmerkingen

#801

Gedaan met uren gratis nawerken, loon naar werken, boter bij de vis

Kim Van der Heyden (Antwerpen, 2022-02-09)

#805

ik onderteken omdat tal van patiënten baat hebben met opvolging op afstand tussen fysieke contacten in :
- kinderen/tieners met overgewicht gemotiveerd houden
- opvolging eetstoornissen
-opvolging acute pathologie bij het jonge kind, evolutie onder therapie

nele baeck (landegem, 2022-02-09)

#812

Deze nomenclatuur had al lang voor de coronapandemie er moeten zijn, ze nu afpakken nadat we jullie falend beleid hebben gered ten koste van onze eigen gezondheid is hallucinant. Behoud deze nomenclatuur of bereid jullie voor op een nog erger verstoorde huisarts-tot-patient verhouding als nu. Degoutant.

Cedric Hillegeer (Kruibeke, 2022-02-10)

#817

We hier in de praktijk heel veel telefonische consulten doen. Zeker met heel de covidsituatie bellen mensen vaak voor advies, aanmaken van attesten,…
4 consulten per patiënt zal volstaan voor sommigen, maar zeker niet voor het merendeel. De vraag daarnaast is ook: hoe wordt dit gecontroleerd?

Jorien Iliaens (Leuven, 2022-02-10)

#820

Telefonische consultaties onmisbaar zijn nu veel gezinnen corona hebben en niet fysiek kunnen langskomen. Het is drempelverlagend en helpt om bepaalde pathologieen te monitoren.

Jo Keepers (Maldegem, 2022-02-10)

#843

Met telefonisch contact kunnen huisartsen meer patiënten helpen met de huidige middelen/mensen...

Hanne Desmet (Brussel, 2022-02-12)

#844

Ik vind het schandalig hoe men de 1e lijn uitmelkt. Enerzijds moeten we steeds klaarstaan voor onze patiënten, om alle vragen op te lossen en anderzijds wordt dit beknot op het aantal keer dat de patiënt belt. Er wordt dan verondersteld dat we dit gratis doen??!

Annelies Lefebure (Temse , 2022-02-12)

#846

Ik onderteken omdat ik totaal niet akkoord ben het vele telefoonwerk voor een peulschil te vergoeden, 4 maal per jaar is absoluut niet haalbaar voor het doelpubliek

Trui Spruytte (Kortemark , 2022-02-12)

#860

niet elke patiënt een video-consultatie kan hebben ( te oud, geen smartphone,...) Het is ook niet altijd nodig om je patiënt te zien. Teleconsult bespaart tijd, en ook geld ( voor de mutualiteiten)

Pascale Huysmans (Heverlee, 2022-02-14)

#863

Ik werk in een huisartsenarme zone,ik heb daardoor een zeer drukke praktijk.
Door de teleconsultaties kan ik per dag meer patiënten verder helpen,op een veilige manier.Ik heb sedert de invoering van de teleconsultaties altijd kunnen vermijden dat er te veel patiënten in de wachtzaal samen zaten.

Kathleen De Buck (Lievegem, 2022-02-14)

#882

we reeds jaren onbezoldigd advies, uitleg en hulp aanbieden aan onze patiënten en we nu maar fair genoeg er een teleconsult voor kunnen aanrekenen.

Hilde Sioen (Ichtegem, 2022-02-14)

#890

Ik onderteken omdat een fysieke en een afstandsconsultatie evenveel tijd en verantwoordelijkheid vereisen en daarom gelijk gehonoreerd moeten worden.

Philippe Vosse (Gent, 2022-02-14)

#891

Met de nummer voor teleconsult trok het RIZIV snel door naar de toekomst. Heel jammer om dit nu terug te draaien. Patiënten zijn dit ondertussen gewend en zullen deze service blijven verschoten, maar dan nu veel minder of niet vergoed voor de artsen. De voordelen van videoconferenties tov telefoon zie ik niet. Patiënten die minder technologisch begaafd en /of begoed zijn, zullen de dupe zijn.

Elke D'haeseleer (Grimbergen, 2022-02-14)

#907

Laat ons nu eens eindelijk op een redelijke manier vergoed worden om alle telefoons en mails te beantwoorden, ik heb dit bijna 40 jaar gratis voor niks gedaan!

Anne Mie Spaey (Heverlee, 2022-02-14)

#918

weinig tijd heb/ zinloos om patiënten met banale problemen in persoon te zien

Jose Kampil (Tongeren, 2022-02-14)

#947

Wat verlangen ze van ons? Telefoons, tele-attesten, televoorschriften, teleraadgevingen, teleconsulten, telebijscholing, teleprocedures....En dat allemaal voor minder dan een peulschil? En welke verantwoordelijkheid staat daar tegenover? From nine to five : vergeet het! Soms heb ik het gevoel, dat onze overheid (of het RIZIV?) van deze Covid19 episode dankbaar gebruik heeft gemaakt om ons continu in de draai te houden : bijscholen in tele, procedures, procedures en voor de verandering procedurefouten.. maar van geneeskunde geen sprake..Niet te verwonderen dat jonge collega's de geneeskunde inwisselen voor informatica. Spijtig, maar,....wie is hier de onnozelaar?

Lutgard Wauters (Zottegem, 2022-02-15)

#961

Covid pandemie is verre van voorbij. Gaan we de covidpatienten over enkele weken gewoon op raadpleging laten komen? Ik denk dat we al meer als genoeg pro deo doen in onze lange werkdagen. Delta en omicron bewijzen nu dat meerdere keren covidpositief zijn per jaar mogelijk is. 4x per jaar is belachelijk. Men heeft intussen na twee jaar "bel uw huisarts" ook geleerd dat deze mogelijkheid er is en uitgebreid van gebruik gemaakt ook voor non covid. Dit stelt ons in staat om nog meer werk te verzetten ook van op afstand. Hoe leren we de patienten dit weer af en erger nog hoe krijgen we ons werk nog gedaan?

Stephanie Vanwesemael (Geel, 2022-02-16)

#963

permettre l'accès au soin au patients ayant moins de facilité et notamment éviter la fracture numérique. Garde fou de patient connu ou avec DMG me parait utile.

Bénédicte Van Beneden (Nivelles, 2022-02-16)

#981

Het werk dat we telefonisch verrichten moet ook vergoed worden, het RIZIV is zich te weinig bewust van de hoeveelheid werk die we telefonisch verrichten, ook buiten covid-tijd.

Mathieu Schalley (Waasmunster, 2022-02-16)

#982

Een groot deel van de dagtaken bestaat erin vragen en opvolging van patiënten per telefoon te doen. Dit zal ongeveer 1/4 tot 1/3e van de dag invullen. Als ik dit gratis of aan een ridicuul laag tarief moet doen, dan weiger ik nog telefonisch patiënten te woord te staan. Men kan niet eisen dat ik dit gratis of slechts aan 10 euro doe en ik heb evenmin de tijd om het aantal reeds terugbetaalde telefoons per patient na te gaan alvorens te bellen.

Stein Omey (Tienen, 2022-02-16)

#986

Ik onderteken omdat ik gehonoreerd wil blijven voor al de adviezen en raadplegingen die ik geef. Vooral in de kindergeneeskunde is een nauwgezette follow-up nodig en dit is superhandig via telefoon of video-call. Waarom geen remgeld aan de patiënt daarvoor vragen?

Myriam Haentjens (Bellingen, 2022-02-16)

#998

Ik onderteken omdat ik zelf in de eerste lijn werk en het nut van de telefonische consulten heb ervaren. Ik hoop binnenkort minder nood te hebben aan deze consulten omdat ze erg belastend zijn, maar ben wel van mening dat ze een nuttige plaats hebben gekregen in onze praktijkvoering en we hier een volwaardige vergoeding voor dienen te ontvangen.
Vroeger werd alles op raadpleging gedaan tijdens de inloopspreekuren, de patiënt was vaak letterlijk op 1 minuut binnen en buiten: snel een voorschriftje of een handtekening en weer weg. Omwille van de evolutie naar consultaties op afspraak worden kleine zaken door de nieuwe generatie huisartsen tussendoor of telefonisch opgelost, gratis. Het moet echter gedaan zijn met gratis te werken!!

Lynn Hopchet (Berchem, 2022-02-16)