Burgerinitiatief: Nexit (Referendum over EU & Euro)

 Wij (www.democ.nl) pleiten ervoor om een landelijk referendum te organiseren over de vraag of Nederland lid van de Europese Unie en de Euro moet blijven, of dat wij de EU en de Euro moeten verlaten, en zodoende ook de Nederlandse gulden uiteindelijk in ere moeten herstellen.

In het verdrag van Lissabon heeft de EU een regeling opgenomen die het voor een lidstaat mogelijk te maakt om de unie en de Euro officieel te verlaten. Aangezien wij vinden dat het aan de Nederlandse volksvertegenwoordiging moet zijn om over de onafhankelijkheid van de Nederlandse staat te beslissen, en niet aan Brussel, vragen wij de Tweede Kamer om ermee in te stemmen om een landelijk referendum te organiseren over de vraag of Nederland al dan niet lid van de EU en de Euro moet blijven, of het alternatief, dat wij ons lidmaatschap van de EU beëindigen en de Euro als officieel betaalmiddel in Nederland door de Nederlandse Gulden vervangen.

Waarom? Voor een opsomming van de vele argumenten voor en tegen, kunt u deze pagina bekijken. Of je nu voor- of tegenstander bent, het valt niet te ontkennen dat ons lidmaatschap van de EU zowel grote voor- als nadelen heeft. Een belangrijke reden waarom wij vraagtekens bij de EU en de Euro zetten, is de realiteit dat het een politiek experiment is dat ons van boven is opgelegd, in plaats van dat wij hier zelf voor hebben mogen kiezen. Het gaat ons hier uiteindelijk om het principe dat het aan de Nederlanders zélf moet zijn om over het lot van Nederland te beslissen, en niet aan een politieke elite in Brussel.

Daarom verzoeken wij de Tweede Kamer om zo spoedig mogelijk een landelijk referendum te organiseren over de vraag of Nederland lid van de EU en de Euro moet blijven, óf dat wij het lidmaatschap van ons land van zowel de EU als de Euro met onmiddelijke ingang moeten beëindigen, om de Euro als officieel betaalmiddel in Nederland af te schaffen, en om de Nederlandse Gulden in ere te herstellen als onze nationale munteenheid.

Om dit mogelijk te maken, stellen wij een eenvoudig referendum voor, als volgt:

                                          "  Moet Nederland lid van de Europese Unie en de Euro blijven:

                                             Keuze: Ja
                                             Keuze: Nee   "

(ter info: het bovenstaande is louter een voorbeeld van de vraag zoals die in het uiteindelijke referendum zal worden gesteld. U kunt hier nu dus nog niet ja of nee antwoorden, maar enkel hieronder uw signatuur toevoegen om dit referendum daadwerkelijk mogelijk te maken.)

Bij voorbaat dank voor uw steun :-)

Voor meer informatie over dit onderwerp: www.democ.nl/europa of bezoek onze website op: www.democ.nl

Of neem contact met ons op via info@democ.nl