Laat Schippersinternaat Het Kompas in Lemmer onze thuishaven blijven!

Schippersinternaat_Het_Kompas1.JPGDe Raad van Bestuur van Stichting Meander heeft een voorgenomen besluit om schippersinternaat Het Kompas in Lemmer over twee jaar te sluiten. Voor onze kinderen is dit een zeer ingrijpend besluit, waar wij als ouders het absoluut niet mee eens zijn en wij willen er daarom alles aan doen om dit besluit tegen te houden.

Schippersinternaat Het Kompas is een gezellig, kleinschalig, openbaar internaat op een prachtige plek in het centrum van Lemmer, met strand, zwembad en ijsbaan voor de deur. Faciliteiten zijn op loop- en fietsafstand en er is een ruim aanbod aan lagere scholen en middelbare scholen in de buurt. Het Kompas ligt gunstig gelegen aan de belangrijkste vaarroute tussen Amsterdam en Noord-Duitsland en is makkelijk aan te rijden via de A6.

Onze kinderen hebben hun hele leven hier ondertussen opgebouwd: school, vriendjes, sport, muziek. Het schippersinternaat met hun betrokken, liefdevolle medewerkers is een veilige en vertrouwde plek voor ze, waar zij zichzelf kunnen zijn. Sluiting zou betekenen dat onze kinderen hun vertrouwde leven moeten achterlaten en zouden moeten verhuizen naar een hele andere plaats in het land, naar een grootschalig internaat in een grote stad, waarvan Stichting Meander ons ook niet met zekerheid kan zeggen, dat zij hier wel hun schooltijd af kunnen maken. Dit is niet wat wij voor onze kinderen willen.

Als ouders maken wij ons samen sterk en zetten wij alles op alles om sluiting van schippersinternaat Het Kompas in Lemmer tegen te gaan.

Willen jullie onze kinderen, ons als ouders en alle medewerkers van het schippersinternaat steunen, door deze petitie te ondertekenen en ons helpen met deze strijd?

Namens alle ouders en kinderen: onze dank is zeer, zeer groot!

Lees ook het bericht op Lemsternijs: https://lemsternijs.nl/organisatie-wil-schippersinternaat-sluiten-ouders-in-actie/?fbclid=IwAR1E3KT1tlY6PbrqqaX9fb_K2aoM2nHzy3uXgn0udj2XUF3AeogSk30SLcg


Dana Klinge, lid van de oudercommissie van schippersinternaat Het Kompas    Neem contact op met de schrijver van de petitie
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )