Laat de verzekeraars de Freestyle Libre vergoeden!

Een gemiddelde Diabetes patient moet gemiddeld 3000 keer per jaar in zijn/haar vinger prikken om de bloedglucosewaarde te kunnen bepalen. Hierdoor kunnen de vingertoppen beschadigen en ongevoelig worden.

De Freestyle Libre is DE oplossing voor dit probleem. De FSL is een Flash Glucose Sensor die door middel van een sensor en een reader zijn werk doet. De sensor is ten grote van 2 euro munt. Deze blijft 2 weken op de bovenarm zitten. Met de reader, tegenwoordig ook met een smartphone, kun je op elk moment van de dag, dus zovaak als je wilt, je bloedglucosewaarde zien. Dit is niet alleen enorm makkelijk, maar verhelpt ook de volgende problemen:

  • Geen ongevoelige of beschadigde vingertoppen.
  • Minder complicaties op de lange termijn, denk hierbij aan hart en vaatziekte, Diabetesvoeten en alle overige complicaties die bij Diabetes horen.
  • Minder zieknhuis opnames.
  • Meer inzicht in de waardes, zowel voor de patient als de behandelend arts.
  • Veiliger deelnemen aan het verkeer.

Het probleem van de FSL is dat hij maar voor een beperkte groep mensen vergoed wordt. Dit is natuurlijk enorm fijn voor die mensen, alleen wil ik, van deze petitie, dat hij voor iedere insuline afhankelijke diabetes patient vergoed gaat worden. De FSL is op jaarbasis namelijk goedkoper dan 8 keer per dag meten volgens de vingerprik.

Dit doe ik onder andere doormiddel van deze petitie. Hoe meer mensen hem ondertekenen hoe meer druk ik kan uitoefenen op de verschillende partijen die verantwoordelijk zijn voor de vergoeding.

Ik wil dus vragen om de petitie te onderteken en hem zo vaak mogelijk te delen onder je eigen netwerk. 

Alvast bedankt namens alle insuline afhankelijke diabetes patienten.  

Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen, machtig ik Mike Janssen om de informatie die ik op dit formulier verstrek, over te dragen aan degenen die macht hebben over deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.
Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )