Het werk van Patricia de Martelaere moet heruitgegeven wordenAan de vele reacties die we ontvangen op de hommage aan Patricia de Martelaere is te merken dat de interesse in haar werk groot is. Helaas zijn er van haar boeken nog weinig in de handel verkrijgbaar.


Het lijkt ons een opportuun moment om een petitie te starten die -daar hopen we op- tot in alle uithoeken van het internet getekend zal worden. Opdat we samen de uitgeverij wakker schudden. Het werk van Patricia de Martelaere is het waard gelezen te worden.

Gelieve deze petitie te tekenen en te delen, wij zorgen ervoor dat ze terechtkomt bij de uitgeverij.

Patricia de Martelaere publiceerde romans, poëzie en essays en vertaalde teksten voor theater. Ze schreef haar proefschrift over Hume en doceerde filosofie aan verschillende universiteiten. Ze debuteerde twee keer als proza-auteur. Op veertienjarige leeftijd verscheen het jeugdboek Koning der wildernis. Als volwassene debuteerde ze met de roman Nachtboek van een slapeloze wat haar de Debuutprijs opleverde. Haar laatste roman Het onverwachte antwoord (2004) werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de AKO literatuurprijs en De Gouden Uil en leverde haar de Gouden Uil Publieksprijs op. De Martelaere wordt beschouwd als een van de meest briljante essayisten van het Nederlandse taalgebied. Ze kreeg de driejaarlijkse Vlaamse Cultuurprijs voor Kritiek en Essay voor haar essaybundel Verrassingen. In 2006 verscheen Taoïsme. De weg om niet te volgen, een inleiding tot deze Oosterse levensfilosofie die haar persoonlijk ook erg boeide.

Van dat rijke oeuvre blijkt vijf jaar na haar dood helaas nog weinig in druk te zijn. De vraag naar het essayboek Een verlangen naar ontroostbaarheid is in onze boekhandel bijvoorbeeld bijzonder groot, de verbijstering bij mensen die vernemen dat het boek al tijden niet meer beschikbaar is, is zo mogelijk nog groter.


het Passa Porta Bookshop team!!! Vergeet ook de hommage avond aan Patricia de Martelaere van Passa Porta niet:

Dinsdag 4 maart, om 20u30 in de Grote Zaal van het Kaaitheater (Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel)

Programma: Vijf jaar na haar overlijden schrijven bevriende kunstenaars een brief aan haar. Actrice Maaike Neuville leest fragmenten uit het veelzijdige oeuvre van de Martelaere. Met beeldend kunstenaar Valerie Mannaerts, schrijver en dramaturg Peter van Kraaij, choreografe Anne Teresa de Keersmaeker en auteur Koen Peeters.
Violist Sigiswald Kuijken verzorgt het muzikale gedeelte van de avond.


Onderteken deze petitie

Door te ondertekenen geef ik Passa Porta Bookshop toestemming om mijn handtekening door te spelen aan diegenen die invloed kunnen uitoefenen op deze kwestie.


OF

U ontvangt een e-mail met een link om uw ondertekening te bevestigen. Om er zeker van te zijn dat u onze e-mails ontvangt, voeg dan info@petities.com toe aan uw adresboek of lijst met veilige afzenders.

Let op: het is niet mogelijk om uw handtekening te bevestigen door op dit bericht te reageren.

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...