Wij zijn tegen de Surinaamse Amnestie wet.

Quoted post


Gast

#176 Re:

2012-03-24 22:25

#29: -

En in wiens belang is de verandering van deze tweeletter amnestiewet?! In het belang van een paar verdachte politici of in belang van het gehele Surinaamse volk??!
Mensen zoals U zijn helemaal verblind door die achterlijke slachtofferrol, dat jullie niet inzien wat dit betekend voor het huidige Suriname en wat er van het land moet worden. Inderdaad, kijk niet naar wat er in het westen gebeurd, kijk naar wat er vlak voor uw neus gebeurd!
Schaamt u zich niet? Wat ook de aanleiding mocht zijn van de 8 december moorden en wat ook het motief mocht zijn dat de 15 gemartelde en vermoordde slachtoffers (de onbekenden niet te vergeten!) zijn opgepakt, de verdachten moeten berecht worden in een eerlijk proces en de uitspraak van de rechter respecteren. Wat is er gebeurd met "het land moet vooruit, laat de rest aan de rechter over???"
Bovendien: In de amnestiewet van 1992 is opgenomen dat er amnestie verleend is geworden aan wandaden tegen de staat en gezag, maar niet(!) voor verkrachtingen, berovingen, moorden etc in de periode 85-92 . Wat de 4 (Misiikaba, Dhoekhi etc) parlementariërs hebben voorgesteld is dat er voor alle wandaden uit die periode, dus ook moord etc, maar niet alleen vanaf 85, maar vanaf 80-82 amnesty verleend wordt. (Aldus ex-minister juspol CH.Santokhi).

DDB vindt "Mi na Gado p'kin, no wan sma of san' kan broko mi". Welk God-vrezend mens praat zo? - Hij vergeet dat God niet slaapt!

D
US, beste meneer of mevrouw, ga te raden bij uw eigen logica, respect en integriteit en wees dan EERLIJK, en geen "marionet" van DDB en achterban.



Reacties

verstandig

#206 Re: Re:

2012-04-02 22:06:16

#176: - Re:

Ik ben helemaal met u eens Waarom laten mensen zich zo misbruiken door politici Wij zijn voor hun niets anders dan stemvee Als men ons nodig heeft worden we opgeroepen en gebruiken we hun woorden We laten ons elke keer meeslepen terwijl deze mensen zich rijkelijk belonen Wanneer ze ons niet nodig hebben worden we aan de kant gezet En dat doen alle politici Nu is het duidelijk dat er geen veroordeling moet komen voor de verdachten van het 8 dec proces Als dhr Bouterse en zijn achterban zo heilig overtuigd zijn van zijn onschuld waarom amnestie? Hij was toch niet in het fort, hij heeft toch geen opdracht gegeven, hij voelt zich toch niet verantwoordelijk Het was eerst Bhagwandas en dan weer Ned dan weer van der Loon en nu Rozendal Een ieder liegt Alleen dhr Desire Delano Bouterse vertelt de waarheid Hij is toch een voorbeeldfiguur voor ons allen. Hij die op het moment van de moorden bij zijn buitenvrouw was Geweldig Hij die de trotse vader is van zijn criminele zoon Proficiat Hij die over een ieder wel wat weet Sege bai, Santokhi de vhp enz Maar nooit met bewijzen is gekomen Hij die zoveel beloofd  Lage prijzen, viaduct snelwegen duizenden huizen enz Elke keer laten mensen zich foppen door deze figren Of het nou Venetiaan, sardjoe somo brunsi of bouta is Mensen open uw ogen en gebruik uw verstand Ga niet blindelings achter iemand staan Vooral de jongeren laat je niet misbruiken door geen enkele politici

sr

#237 Re: Re:

2012-04-05 13:19:21

#176: - Re:

Ben het helemaal met u eens!